Studietur til Nepal

Studietur til Nepal

I samarbejde med Københavns Professionshøjskole

Vil du udvide din faglige viden med en studietur til Nepal, som sætter fokus på sundhed i en lokal og global kontekst? Så tag med på en studietur, hvor du lærer om ulighed og rettigheder i det nepalesiske sundhedvæsen, religion og kultur, kvinders reproduktive sundhed, og forebyggelse gennem uddannelse af kvinder og børn. 

Sundhed og rettigheder for kvinder, børn og kasteløse 

På studieturen til Nepal vil du lære om flere af de sundhedsproblematikker, som Nepal står overfor i dag. Nepal er stadig et samfund præget af stor ulighed i sundhed, hvor de lavere kaster fortsat er dårligere stillet. En dårlig infrastruktur og manglende ressourcer til sundhed rammer særligt fattige, kvinder og børn, og Nepal er kun lige kommet sig over jordskælvet i 2015.

Der er store kvalitetsforskelle på sundhedstilbud på private og offentlige hospitaler. Men du vil også møde de mennesker der er med til at skabe fremskridt og arbejder for kvinders rettigheder og lige adgang til sundhed. Du vil på turen til Nepal komme ind på alle disse problematikker samt mange flere og tage hjem med en forståelse for Nepal både fra en sundhedsfaglig vinkel, men også landet og det gæstfrie folk som helhed. 

Herudover skal du være opmærksom på, at vi ikke tilbyder praktik på studieturen pga. programmets korte længde. Dog er der rig mulighed observationspraktik, hvor du observerer hverdagen på hospitaler og klinikker og derigennem opnår en god forståelse for lokale udfordringer i Nepal.

Sundhed og rettigheder for kvinder, børn og kasteløse
I samarbejde med Københavns Professionshøjskole
På studieturen til Nepal vil du lære om flere af de sundhedsproblematikker, som Nepal står overfor i dag.
Vi undersøger de sundhedsfaglige problematikker på udflugter og gennem oplæg fra forskellige sundhedsfaglige grupper og personer
Vi vil også besøge kvindegrupper, og lære mere om de religiøse og kulturelle tabuer der har betydning for kvinders sundhed.
Global Health byder på masser af oplevelser kombineret med undervisning og møder med spændende mennesker.
Du vil på turen til Nepal komme ind på alle disse problematikker samt mange flere og tage hjem med en forståelse for Nepal b
Studietur til Nepal
Oplev nepal på din studietur
Rejs på studietur til Nepal
Rejs på studietur til Nepal
Rejs på studietur til Nepal
Varighed 2,5 uger

11.200,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for studieture

Program for studieturen til Nepal

Global Sundhed tilbyder en unik kombination af undervisning, berigende møder og spændende oplevelser. Studieturen strækker sig over 2 1/2 uge med indlagte fridage, så du også har mulighed for at udforske Nepal på egen hånd. Selvom der er plads til individuelle eventyr, er turen i sin kerne en fælles grupperejse, hvor alle deltager i det spændende fælles program.

Her er et eksempel på, hvordan programmet kan se ud, og du vil modtage dit endelige program to måneder før afgang.

Uge 1

 • Introduktion til Nepal: Kultur, religion og samfund 

 • Besøg hindu-templet Pashupatinath og ligbrændingspladsen 

 • Gæste-undervisning om sundhedssystemet i Nepal 

 • Udflugt til buddhisternes stupa Bauddha med fokus på tibetansk kultur 

 • Gæsteundervisning i Kathmandu om styrkelse af kvinders sundhed 

 • Vandretur til Suryabinayak hill (frivilligt) 

Uge 2

 • Besøg til et privat og et offentligt hospital 

 • Tema om kvinders reproduktive sundhed og rettigheder med inspirerende gæsteundervisning 

 • Tur til Bhaktapur Durbar Square 

 • Mød kvinder der uddanner kvinder i sundhed og rettigheder 

 • Mini-praktik med observation på lokalt hospital 

 • Tre fridage med mulighed for egne ture (vandreture i bjergene, klostre, sejle på Pokhara, oplev dyreliv i nationalparker) 

Uge 3

 • Undervisning om kasteløse, marginaliserede og ulighed i sundhed 
 • Besøg på offentlig sundhedsklinik på landet og vandretur i Nagarkot 

 • Besøg universitetshospital og lær om sygeplejeuddannelsen i Nepal 

 • Uddannelse og sundhed: Gæsteundervisning og besøg på skole der arbejder med forebyggelse gennem oplysning af børn 

 • Afsluttende vidensdeling og afskedsmiddag 

Vi tager forbehold for ændringer i programmet. 

Spændende udflugter og undervisning

Vi undersøger de sundhedsfaglige problematikker på udflugter og gennem oplæg fra forskellige sundhedsfaglige grupper og personer. Vi lægger vægt på både at besøge hospitaler og sundhedsfaciliteter i de større byer i Kathmandu-dalen, men vi besøger også en sundhedsklinik på landet. Du får en god introduktion til det nepalesiske sundhedssystem, og vi besøger både et offentligt og privat hospital. Forskellene er store - både socialt, geografisk og inden for sundhedsvæsenet.  

Det sundhedsfaglige program understøttes også af undervisning om Nepals religioner, kultur og samfund, og vi skal selvfølgelig se både de hinduistiske og buddhistiske helligdomme i Kathmandu. Det giver en forståelse for religionens store betydning for både samfund og sundhed. 

Kvinders sundhed, rettigheder og reproduktiv sundhed er et tema, man får grundigt indblik i på studieturen. Vi får besøg af inspirerende gæsteundervisere, der fortæller om de religiøse og kulturelle tabuers betydning for kvinders sundhed, og inddrager deres egen erfaring i kampen for bedre vilkår. Vi besøger projekter ledet af lokale kvinder, der uddanner kvinder i deres reproduktive rettigheder og tiltag der styrker deres selvstændighed. Vi undersøger også hvordan uddannelse kan støtte børns sundhed og forebyggelse, ligesom du får indblik i hvordan kasteløse behandles før og nu. 

I sidste del af studieturen får du mulighed for selv at følge sundhedspersonale i hælene, og opleve hvordan hverdagen på et hospital foregår på én eller flere afdelinger. Vi besøger også et universitetshospital, hvor du får indblik i hvordan uddannelse af sygeplejersker i Nepal foregår.  

Underviserne på studieturen er nepalesere, som har erfaring med at skabe inddragende undervisning og planlægge spændende og lærerige udflugter. Undervisningen foregår på engelsk i et tempo, hvor alle kan følge med. Underviserne hjælper gerne med råd om ture på de fridage, der er lagt ind i programmet. Der er indlagt enkelte vandreture i programmet (hvor alle kan være med), hvor det lader sig gøre i naturlig forlængelse af sundhedsfaglige besøg, så du går ikke glip af at opleve landets fantastiske natur.  

Praktiske informationer

Mad og drikke

Maden er en del af oplevelsen, så vær klar til en anderledes menu! Forbered dig på at spise masser af ris, gerne flere gange om dagen, for 'dahlbat' (ris med linser) er Nepals nationalret. Vi spiser på hotellet, og ellers på udflugter når programmet kræver det.  

Fritid

Nepal er kendt som landet under verdens tag, og de smukke bjerge er værd at opleve. Der vil være tre sammenhængende fridage i løbet af programmet, hvor du har mulighed for at planlægge længere ture sammen med dine rejsekammerater. Vandreture i bjergene, besøg til lokale klostre, sejlture på Pokhara-søen eller overnatning i nationalparken Chitwan er blot få af mange muligheder. Der vil også være mulighed for at opleve Kathmandu på den indlagte fri-eftermiddag. Der er enkelte overkommelige vandreture som del af det fælles program.  

Vil du selv sørge for fly?

Hvis du vælger selv at købe din flybillet er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Hver destination har et fast mødested, ofte i landets hovedstad, hvor du vil blive modtaget af vores lokale personale. 

Husk at det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til det aftalte tidspunkt samt at købe en dækkende rejseforsikring.

Introkursus inden afrejse

Du bliver godt forberedt på studieturen. Inden studieturen mødes du med hele Nepal-rejseholdet til introkursus på Mellemfolkeligt Samvirke. Her vil der være vigtig information om indrejse, programmet, kulturelle forhold, og du vil blive forberedt på de udfordringer det også kan være at skulle begå sig i et nyt land og sundhedssystem. Introkurset er derfor en obligatorisk del af studieturen, som ikke kan vælges fra.

Sådan bor du

Vi har base på et mellemklasse hotel i Kathmandu, hvor stemningen er lokal og gæstfriheden helt i top. Her bor vi og har en del af undervisningen, når vi ikke er på ture til hospitaler, klinikker, projekter og religiøse steder. 

Forholdene på hotellet er simple men ordenlige, og man deler værelse med andre fra studieturen af samme køn. Nogle af bygningerne er af ældre dato, så forvent ikke høj hotelstandard. Til gengæld er charmen og gæstfriheden helt speciel.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • Ca. 2,5 uges studietur til Nepal 
 • Flyrejse tur/retur 
 • Forberedelsesdag hos Mellemfolkeligt Samvirke i København 
 • Kost, logi og transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet 
 • Adgang til 24 timers nødtelefon 
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Pakken inkluderer ikke

 • Transport til/fra forberedelsesdag i København 
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Vaccinationer og evt. malariapiller 
 • Visum 
 • Evt. safaritur

Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly, afbestillingsforsikring og afhentning foregår på et aftalt mødested i stedet for i lufthavnen. 

Tidligere rejsende

Jordemoder på Global Health Studietur i Kenya

Jeg lærte meget af at observere, men blev også involveret i praksis. Vi assisterede en fødsel, og der var næsten intet udstyr! Det var lærerigt at opleve alt fra medicinmænd til store offentlige hospitaler og slumområder.

Studietur i Palæstina

Det er enormt lærerigt at sammenligne det danske sundhedssystem med Palæstina, hvor den israelske besættelse gør at mange, gennem generationer, lider af PTSD. Det gav mig lyst til at arbejde i psykiatrien herhjemme, og jeg har netop fået mit første job inden for området.  

Få mere at vide

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold