Global Contact Om os Kontakt os

Global Sundhed - Studietur til Nepal

Studietur i Nepal

I samarbejde med Københavns Professionshøjskole

Vil du udvide din faglige viden med en studietur til Nepal, som sætter fokus på sundhed i en lokal og global kontekst? Så tag med på en studietur, hvor du lærer om ulighed og rettigheder i det nepalesiske sundhedvæsen, religion og kultur, kvinders reproduktive sundhed, og børns sundhed.  

Sundhed og rettigheder for kvinder, børn og kasteløse

På studieturen til Nepal vil du lære om flere af de sundhedsproblematikker, som Nepal står overfor i dag. Nepal er stadig et samfund præget af stor ulighed i sundhed, hvor de lavere kaster fortsat er dårligere stillet. En dårlig infrastruktur og manglende ressourcer til sundhed rammer særligt fattige, kvinder og børn, og Nepal er kun lige kommet sig over jordskælvet i 2015. Men du vil også møde de mennesker der er med til at skabe fremskridt og arbejder for kvinders rettigheder, børns sundhed og sundhedsoplysning på landet. Du vil på turen til Nepal komme ind på alle disse problematikker samt mange flere og tage hjem med en forståelse for Nepal både fra en sundhedsfaglig vinkel, men også landet og det gæstfrie folk som helhed.

Se programmet for studieturenPris og tilmelding til studieturen

 

 

Spændende udflugter og undervisning

Vi undersøger de sundhedsfaglige problematikker på udflugter og gennem oplæg fra forskellige sundhedsfaglige grupper og personer. Vi lægger vægt på både at besøge hospitaler og sundhedsfaciliteter i de større byer i Kathmandu-dalen, og at komme ud på landet og besøge afsidesliggende sundhedsklinikker og projekter. Forskellene er store - både socialt og geografisk. 

Det sundhedsfaglige program understøttes også af undervisning om Nepals religioner, kultur og samfund, og vi skal selvfølgelig se både de hinduistiske og buddhistiske helligdomme i Kathmandu. 

Vi vil også besøge kvindegrupper, og lære mere om de religiøse og kulturelle tabuer der har betydning for kvinders sundhed. Børns sundhed er et tema på turen, ligesom vi også undersøger hvordan kasteløse behandles før og nu. Du får også indblik i hvordan uddannelse af sygeplejersker foregår, og rehabiliteringen af rygskadepatienter. 

I sidste uge af studieturen får du mulighed for selv at følge sundhedspersonale i hælene, og opleve hvordan hverdagen på en sundhedsklinik foregår. Det giver ikke kun et fagligt perspektiv, men også mulighed for at lære nepaleserne bedre at kende over en uformel snak. 

Underviserne på studieturen er nepalesere, og de har stor erfaring med at skabe inddragende og energisk undervisning og planlægge spændende og lærerige udflugter. Undervisningen foregår på engelsk i et tempo, hvor alle kan følge med. 

Program for studieturen til Nepal

Global Health byder på masser af oplevelser kombineret med undervisning og møder med spændende mennesker. Der vil undervejs være fridage, hvor du kan opleve Nepal på egen hånd, men som udgangspunkt er turen en grupperejse med et stærkt sammenhold. 

Uge 1

 • Introduktion til Nepal - kultur, religion og samfund
 • Besøg hindu-tempel og buddhisternes stupa
 • Gæste-undervisning om sundhedssystemet i Nepal
 • Besøg på offentligt hospital
 • Tema om kvinders rettigheder og reproduktive sundhed
 • Mød kvinder der uddanner andre kvinder i deres rettigheder

Uge 2

 • Undervisning om kasteløse, marginaliserede og ulighed i sundhed
 • Tur til projekt om sundhedsoplysning
 • Lær om sygeplejeuddannelsen i Nepal
 • Besøg på rehabiliteringscenter for rygskader
 • Udflugt til sundhedsklinik på landet
 • Tre fridage med mulighed for egne ture (vandreture i bjergene, klostre, sejle på Pokhara, oplev dyreliv i nationalparker)

Uge 3

 • Tema om børns sundhed
 • Projektbesøg om børns sundhed
 • Mini-praktik med observation på lokal klinik eller hospital
 • Afsluttende vidensdeling og afskedsmiddag
Vi tager forbehold for ændringer i programmet.
 

Pris og tilmelding  
 

*Du kan trække 1.000 kr. af beløbet fra i skat. Global Contact sørger for at indberette dette på dine vegne. Prisen på opholdet er ekskl. fly
**Prisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.

Når du bestiller dit ophold, kan du vælge om vi også skal stå for fly. 
Du betaler 5.000 kr. ved tilmelding. Vi sender en opkrævning på restbeløbet ca. 6 uger før afrejse.
Husk at du selv er ansvarlig for, at du er forsikret mens du er af sted.
 

Hvad er inkluderet i prisen?

Studietur på Global 'sundhed til Ghana inkluderer i prisen En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • Ca. 21 dages studietur til Nepal
 • Flyrejse tur/retur
 • Forberedelsesdag hos Mellemfolkeligt Samvirke i København
 • Kost, logi og transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer ikke Pakken inkluderer ikke

 • Visum
 • Rejseforsikring (Rejseforsikring Ung+ kan tilkøbes når du bestiller dit ophold)
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra forberedelsesdag i København
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)
Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly, afbestillingsforsikring og afhentning foregår på et aftalt mødested i stedet for i lufthavnen.
 

Vil du selv sørge for fly?

Hvis du vælger selv at købe din flybillet er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Hver destination har et fast mødested, ofte i landets hovedstad, hvor du vil blive modtaget af vores lokale personale.
Husk at det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til det aftalte tidspunkt samt at købe en dækkende rejseforsikring.

Sådan bor du

Global Sundhed er ikke nogen luksusrejse, og vi rejser på lokale præmisser. Vi har base på et mellemklasse hotel i Bakhtapur, hvor vi bor og har en del af undervisningen. Forholdene er simple men ordenlige, og man deler værelse med andre fra studieturen af samme køn.  

Mad og drikke

Maden er en del af oplevelsen, så vær klar til en anderledes menu! Forbered dig på at spise masser af ris, gerne flere gange om dagen, for 'dahlbat' (ris med linser) er Nepals nationalret. Vi spiser på hotellet, og ellers på udflugter når programmet kræver det. 
 

Fritid

Nepal er kendt som landet under verdens tag, og de smukke bjerge er værd at opleve. Der vil være tre sammenhængende fridage i løbet af programmet, hvor du har mulighed for at planlægge længere ture sammen med dine rejsekammerater. Vandreture i bjergene, besøg til lokale klostre, sejlture på Pokhara-søen eller overnatning i nationalparken Chitwan er blot få af mange muligheder. 
 

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.