Højskolen i Kenya

Højskolen i Kenya

Højskolen i Kenya er det ideelle sted at lære om østafrikansk kultur og levevilkår. Højskolen ligger ude på savannen, og vi er omgivet af en imponerende natur og et stærkt kenyansk lokalsamfund. Vores undervisere har lang erfaring i at skabe gode rammer om fællesskabet og global højskoleånd, så kom og bliv del af viben under den bagende sol. Vi lover at du bliver taget imod med åbne arme med et velkommen på swahili: Karibu Sana! 

Du lærer ved at opleve og tager på en masse spændende udflugter i området. Vi taler med kenyanerne om livet, samfundet og verden. Du gør dig erfaringer med frivilligt arbejde i en afrikansk sammenhæng, blandt andet ved at lave workshops og tage på projektbesøg. Du får gode tips til undervisningsteknikker, konfliktløsning, interkulturel kommunikation og kropssprog. Vores dygtige undervisere, der både kommer fra Danmark og Kenya, vil forberede dig bedst muligt på det frivillige arbejde. 

Rundvisning på højskolen

Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i kenya

Beliggenhed

Højskolen ligger i naturlige omgivelser på savannen for foden af Mount Kenya. Der er dog kun 45 minutters kørsel til Nanyuki, som er nærmeste større by med alt hvad du behøver.

0.18328757901275, 37.021352143503

Højskolekurser i Kenya

Info om højskolen

Området

Det helt specielle ved at bo på højskolen er, at man bliver del af livet på landet i Kenya. En pigeskole og lille landsby med lokale stammer er vores nærmeste naboer. Vi bor omgivet af vidtstrakte sletter med et rigt dyreliv, hvor dagen begynder med en betagende solopgang, og ender med cikadernes sang, når vi sidder om bålet under den uendelige stjernehimmel. 

Faciliteterne på højskolen er meget simple, men hyggelige. De kønsopdelte sovesale med tilhørende baderum rummer op til 8 personer, hvor man sover i køjesenge. Højskolens gårdhaver er dér, hvor man mødes for at spise de fleste måltider, drikke kaffe, spille et spil, eller bare hænge ud. Man kan slappe af efter dagens program i hyggerummet, og måske se en film eller spille musik (tag gerne instrumenter med!). Eller hvad med at nyde roen i en hængekøje under halvtaget, mens tusmørket sænker sig? 

Vil du have pulsen op, kan du bruge vores simple udendørs fitness, tage en løbetur, eller udfordre pigerne fra kostskolen til et spil volley, basket eller fodbold.  

Mange bruger weekenden på at gå på opdagelse i Nanyukis spraglede markeder af tøj og kunsthåndværk, spise på restaurant og lære barerne at kende, eller at besøge en af de mange nærliggende dyre- og naturparker. Safari er ofte allerede del af programmet, og bestemt ikke noget du må gå glip af. Har du mod på en fysisk udfordring og naturoplevelse ud over det sædvanlige, kan du sammen med de andre elever fra højskolen arrangere at bestige Mount Kenya med hjælp fra kyndige guider. Højskolens undervisere kan hjælpe med kontakten og anbefalinger til din næste tur. 

Kostskolen Daraja Academy

Højskolen ligger på samme område som pigeskolen Daraja Academy. Her bor piger i alderen 14-20 år, som kommer fra alle dele af Kenya og ofte fra familier, der ellers ikke ville have råd til uddannelse. Pigerne på Daraja Academy har deres egne sovesale og undervisningslokaler, og højskolen har sine, men vi spiser af og til frokost eller aftensmad sammen med pigerne. Det giver rig mulighed for at falde i snak og blive klogere på forskellene mellem livet som ung i Kenya og Danmark – eller måske bare grine sammen over maden. Det er altid et hit at starte en basket-kamp eller gå sammen om en ny idé, så vær ikke bange for at tage initiativet til at lære pigerne at kende. Måske kommer du hjem med et venskab for livet?  

Undervisning

At være på højskole handler om at udvide sin horisont, og blive klogere på sig selv og verden sammen med andre. Læring er ikke kun noget, der foregår på højskolen, men også på spændende udflugter ud af huset. Vi tager verden og Kenya ind i klasselokalet, og undervisningen ud i verden, og lægger vægt på det direkte kulturmøde med kenyanerne og unge inspirerende ildsjæle. Når vi lærer om levevilkår for Kenyas stammer, gør vi det ved at besøge lokale familier og lave mad sammen. Når vi lærer om unges kamp for indflydelse, besøger vi et ungdomshus i Nanyuki. Vi bruger nysgerrigheden som drivkraft, og lader os overraske og udfordre af, at verden ikke altid er som man forestiller sig.  

Når undervisningen sker i klasseværelset, er fællesskabet og samtalen i centrum. Underviserne er unge kenyanere, som du hurtigt får et afslappet forhold til. De tager med når vi skal ud af huset, og de sørger for at alt spiller. Undervisningen foregår på engelsk, men du behøver ikke tale det flydende, bare du har lyst og mod på at deltage.  

Vejret

Højskolen ligger næsten lige på Ækvator. Her er dag og nat lige lange, hele året rundt, og dagtemperaturen er ca. 17-25 grader. Solen brænder tit godt igennem midt på dagen, mens nætterne kan være kølige. Højskolen ligger i ca. 2.000 meters højde, og det gør klimaet behageligt tempereret. Tag både solbriller og en varm trøje med!  

Det er svært at spå om vejret - også i Kenya. Hvor klimaet tidligere vekslede mellem faste regntider og tørre perioder, er det i dag ikke nogen garanti for hvornår der er vådt og tørt. Du får heldigvis altid en god pakkeliste fra os, så du er forberedt på det hele. Der kan stadig være større chance for regn i den ‘store’ regntid fra april til juni, og i den ‘lille’ regntid i november-december, mens resten af året som regel er tørt. Når det regner, er det som regel et stort skyl om eftermiddagen, mens det er tørt om formiddagen. Kommer du af sted uden paraply eller solhat, så er det kæmpestore tøjmarked i Nanyuki leveringsdygtig i det hele.  

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.