Højskolen i Kenya

Højskolen i Kenya

Højskolen i Kenya er det ideelle sted at lære om østafrikansk kultur og levevilkår. Højskolen ligger ude på savannen, og vi er omgivet af en imponerende natur og et stærkt kenyansk lokalsamfund. Vores undervisere har lang erfaring i at skabe gode rammer om fællesskabet og global højskoleånd, så kom og bliv del af viben under den bagende sol. Vi lover at du bliver taget imod med åbne arme med et velkommen på swahili: Karibu Sana! 

Rundvisning på højskolen

Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya
Højskolen i Kenya

Højskolekurser i Kenya

Beliggenhed

Højskolen ligger i naturlige omgivelser på savannen for foden af Mount Kenya. Der er dog kun 45 minutters kørsel til Nanyuki, som er nærmeste større by med alt hvad du behøver.

0.18328757901275, 37.021352143503

Info om højskolen

Området

Det helt specielle ved at bo på højskolen er, at man bliver del af livet på landet i Kenya. En pigeskole og lille landsby med lokale stammer er vores nærmeste naboer. Vi bor omgivet af vidtstrakte sletter med et rigt dyreliv, hvor dagen begynder med en betagende solopgang, og ender med cikadernes sang, når vi sidder om bålet under den uendelige stjernehimmel. 

Faciliteterne på højskolen er meget simple, men hyggelige. De kønsopdelte sovesale med tilhørende baderum rummer op til 8 personer, hvor man sover i køjesenge. Højskolens gårdhaver er dér, hvor man mødes for at spise de fleste måltider, drikke kaffe, spille et spil, eller bare hænge ud. Man kan slappe af efter dagens program i hyggerummet, og måske se en film eller spille musik (tag gerne instrumenter med!). Eller hvad med at nyde roen i en hængekøje under halvtaget, mens tusmørket sænker sig? 

Vil du have pulsen op, kan du bruge vores simple udendørs fitness, tage en løbetur, eller udfordre pigerne fra kostskolen til et spil volley, basket eller fodbold.  

Mange bruger weekenden på at gå på opdagelse i Nanyukis spraglede markeder af tøj og kunsthåndværk, spise på restaurant og lære barerne at kende, eller at besøge en af de mange nærliggende dyre- og naturparker. Safari er ofte allerede del af programmet, og bestemt ikke noget du må gå glip af. Har du mod på en fysisk udfordring og naturoplevelse ud over det sædvanlige, kan du sammen med de andre elever fra højskolen arrangere at bestige Mount Kenya med hjælp fra kyndige guider. Højskolens undervisere kan hjælpe med kontakten og anbefalinger til din næste tur. 

Kostskolen Daraja Academy

Højskolen ligger på samme område som pigeskolen Daraja Academy. Her bor piger i alderen 14-20 år, som kommer fra alle dele af Kenya og ofte fra familier, der ellers ikke ville have råd til uddannelse. Pigerne på Daraja Academy har deres egne sovesale og undervisningslokaler, og højskolen har sine, men vi spiser af og til frokost eller aftensmad sammen med pigerne. Det giver rig mulighed for at falde i snak og blive klogere på forskellene mellem livet som ung i Kenya og Danmark – eller måske bare grine sammen over maden. Det er altid et hit at starte en basket-kamp eller gå sammen om en ny idé, så vær ikke bange for at tage initiativet til at lære pigerne at kende. Måske kommer du hjem med et venskab for livet?  

Undervisning

At være på højskole handler om at udvide sin horisont, og blive klogere på sig selv og verden sammen med andre. Læring er ikke kun noget, der foregår på højskolen, men også på spændende udflugter ud af huset. Vi tager verden og Kenya ind i klasselokalet, og undervisningen ud i verden, og lægger vægt på det direkte kulturmøde med kenyanerne og unge inspirerende ildsjæle. Når vi lærer om levevilkår for Kenyas stammer, gør vi det ved at besøge lokale familier og lave mad sammen. Når vi lærer om unges kamp for indflydelse, besøger vi et ungdomshus i Nanyuki. Vi bruger nysgerrigheden som drivkraft, og lader os overraske og udfordre af, at verden ikke altid er som man forestiller sig.  

Når undervisningen sker i klasseværelset, er fællesskabet og samtalen i centrum. Underviserne er unge kenyanere, som du hurtigt får et afslappet forhold til. De tager med når vi skal ud af huset, og de sørger for at alt spiller. Undervisningen foregår på engelsk, men du behøver ikke tale det flydende, bare du har lyst og mod på at deltage.  

Vejret

Højskolen ligger næsten lige på Ækvator. Her er dag og nat lige lange, hele året rundt, og dagtemperaturen er ca. 17-25 grader. Solen brænder tit godt igennem midt på dagen, mens nætterne kan være kølige. Højskolen ligger i ca. 2.000 meters højde, og det gør klimaet behageligt tempereret. Tag både solbriller og en varm trøje med!  

Det er svært at spå om vejret - også i Kenya. Hvor klimaet tidligere vekslede mellem faste regntider og tørre perioder, er det i dag ikke nogen garanti for hvornår der er vådt og tørt. Du får heldigvis altid en god pakkeliste fra os, så du er forberedt på det hele. Der kan stadig være større chance for regn i den ‘store’ regntid fra april til juni, og i den ‘lille’ regntid i november-december, mens resten af året som regel er tørt. Når det regner, er det som regel et stort skyl om eftermiddagen, mens det er tørt om formiddagen. Kommer du af sted uden paraply eller solhat, så er det kæmpestore tøjmarked i Nanyuki leveringsdygtig i det hele.  

Kenya på Instagram

 

Anbefalinger

Lars var på en 50+ højskole i Palæstina
Lars
På højskole i Palæstina

Det centrale var at komme ud og se med egne øjne og høre med egne øre. Det gjorde vi bl.a. på turen til Hebron og Jaffa samt den politiske tur i Østjerusalem, og turen rundt i Nazareth og i en flygtningelejr - hver med sin lokale guide.

Kathrine var på højskole i El Salvador
Katrine
På højskole i El Salvador

Vær åben over for ny viden, informationer og oplevelser. Man skal selvfølgelig respektere hinanden, når man bor 15 mennesker sammen. Det var meget få, der kendte hinanden hjemmefra, men det fungerede rigtig godt. Der gik ikke længe før vi fik et fedt sammenhold! 

Anette Jensen var på 50plus højskole i Tanzania
Anette
På højskole i Tanzania

Det allermest fantastiske er, at det har gjort, at jeg har fået et afsæt til at tage derned igen - alene. Hvis ikke jeg havde været på den højskole og havde mødt de mennesker dernede, som jeg har, så ville jeg aldrig foretage sådan en rejse alene. Aldrig.

Ingrida var på sommerhøjskole i Asien.
Ingrida
På højskole i Myanmar

På højskolen snakkede vi meget om at være en global medborger, og først tænkte jeg sådan: "ja ja.." Men nu føler jeg, at jeg har taget den energi med hjem. Jeg har for eksempel fået meget mere fokus på, hvad der sker i Asien. Så højskolen har helt sikkert givet mig en masse, og jeg kunne også godt tænke mig at tage afsted igen.

Monika var på højskole i Kenya inden hun skulle ud som frivillig
Monika
På højskole i Kenya

Det var fantastisk at bestige Mount Kenya og se solopgang på toppen! Selve oplevelsen af at være på højskole i Kenya var meget surrealistisk, og det var rart at dele det med de andre, som jeg hurtigt lærte at kende – vi fik et rigtigt højskolefællesskab. 

Majken var på en højskolerejse gennem Europa til Grækenland
Majken
På højskole i Grækenland

Generelt var alle organisationer vi mødte på turen super inspirerende. Både de helt store som Dansk flygtningehjælp i Athen og også de små organisationer. Jeg blev især inspireret af en lille organisation der arbejdede i Serbien, som bare gjorde virkelig meget med meget få ressourcer.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.