Grækenland

Praktik som sygeplejerske i Grækenland

Du bliver tilknyttet en medicinsk humanitær organisation i byen Thessaloniki eller Athen, hvor du sammen med dine kolleger tilser de patienter, der kommer ind. Patienterne modtager basal behandling og rådgivning. Teamet består af en international gruppe af frivillige fagfolk fra hele verden, der ønsker at forbedre sundhedsforholdene for udsatte mennesker i Grækenland.  

Mange af patienterne taler kun græsk, urdu eller farsi. Her kan der nemt opstå en sprogbarriere, men du vil hurtigt lære at kommunikere på alternativ vis, og der vil være flere af dine kolleger som taler engelsk, som kan hjælpe dig i kommunikationen og dit forløb med patienterne. Som udgangspunkt prøver klinikken at altid have en pashtu, en urdu og en arabisk tolk i forbindelse med patientforløben. 

De kan maks. tage 2 studerende ad gangen. 

Læring under praktikken 

Klinikkerne har daglige konsultationer af ca. 100 brugere, der kan have problemer som dårligt helende sår eller frostskader, mens andre søger psykosocial rådgivning. Du vil være tilknyttet klinikken, men du har også mulighed at komme med ud på deres gadearbejde. 

Du vil blive en del af et hold af læger og sygeplejersker, der kæmper for at forbedre sundhedsforholdene for grækere, flygtninge og migranter, der enten ikke har adgang til de offentlige hospitaler i landet eller mangler lægehjælp på grund af overbelastede sundhedsklinikker i flygtningelejrene. Du bliver tilkoblet én af de erfarne sygeplejersker, som vil hjælpe dig i patientplejen og som du kan sparre med omkring din læring.  

Sådan bor du 

Når du rejser til Grækenland som studerende, og skal være i praktik, er opholdet uden indlogering. Du vil dermed selv helt kunne styre hvor og hvordan du bor. Hvis der er flere danske studerende som rejser gennem os til Grækenland samtidigt med dig, er det selvfølgelig også en god mulighed at I finder en lejlighed sammen. En lejlighed vil koste fra omkring 4000-5000 DKK. Om måneden, hvis I er flere som vil bo sammen, vil det selvfølgelig blive billigere.  

Du vil efter tilmelding modtage informationer om hvor du kan finde en lejlighed, eller et værelse, samt hvilke områder som er særligt gode at lede i, når det kommer til offentlig transport osv. Du vil også modtage adressen på din praktikplacering sammen med et par forslag til en lejlighed, men du er også velkommen til at finde noget helt tredje. Det giver dig friheden til at selv beslutte hvordan din indlogering skal se ud, når du er på praktik i Grækenland. Du bedes dog først booke din indlogering efter du har modtaget den endegyldige bekræftelse af os.  

10.800,-


Du kan ikke længere tilmelde dig ophold for 2023 gennem hjemmesiden. Hvis du er interesseret i at komme i praktik i 2023, er der dog stadig en chance for at vi har plads til dig – kontakt os for at høre mere på: globalcontact@ms.dk eller 77310022

Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for praktik

Fritid

Du har som udgangspunkt fri i hverdagsaftenerne og i weekenden, hvor du kan udforske din nye by. 

I Thessaloniki kan du gå en hyggelig tur oppe i den gamle bydel og nyde udsigten ud over byen eller se nogle af de mange gamle romerske ruiner. Byen er også kendt for sine mange restauranter og caféer, hvor du kan hænge ud med de internationale og lokale frivillige, som du arbejder med under dit ophold. 

I weekenderne kan du besøge strandene i Chalkidiki, som ikke ligger langt fra byen. Vil du gerne være lidt mere aktiv kan du bestige Mount Olympus, som ligger indenfor et par timers kørsel fra Thessaloniki. Endelig kan du også tage på længere weekendture, hvor du fx udforsker Athen eller nogle af øerne. 

Grækenland
Grækenland
Grækenland
Grækenland
Grækenland

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse 
 • Lokal kontaktperson
 • Introduktion i Thessaloniki eller Athen
 • Udgift til administrationsomkostninger i Grækenland
 • Udgift til arbejdspladsen i Grækenland

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Kost og logi under opholdet
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Rejsepartner søges

Mange af dem som rejser med os, tilmelder sig uden at kende nogle af de andre på forhånd. Men det betyder ikke at du rejser alene. Tværtimod.

Vi sørger for, at du kommer ud at rejse med minimum én anden, som du kan bo og arbejde med under dit ophold (med mindre du specifikt ønsker at rejse alene).

Flere søger lige nu en rejsepartner til deres ophold. Vil du med en af dem? Så tilmeld dig samme rejsedato, så sørger vi for, at I kommer af sted sammen.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Max
Max Mailund - fri onsdag (de/dem)

Email: mmg@ms.dk
Telefon: 77310189

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn