Frivilligt arbejde i Tanzania

Højskolen i Tanzania

Højskolen i Tanzania er for dig, der vil have indblik i østafrikansk kultur, sprog og samfundsforhold med blik for værdien af internationalt samarbejde. Her kan du møde kursister fra hele verden, og lokale ildsjæle der inspirerer. Højskolen ligger i grønne omgivelser med udsigt til Mount Meru, tæt på Kilimanjaro og nationalparker. Faciliteterne er gode og velholdte, og selskabet er endnu bedre.  

Rundvisning på højskolen i Tanzania

Højskolen i Tanzania
Højskolen i Tanzania
Højskolen i Tanzania
Højskolen i Tanzania
Højskolen i Tanzania

Højskolekurser i Tanzania

Beliggenhed

Højskolen ligger i landlige omgivelser kun 20 km fra byen Arusha, kort fra Tanzanias smukkeste nationalparker og Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. 

-3.3698162890675, 36.838479046975

Info om højskolen

Området

Højskolen i Tanzania er rundet af en stolt tradition for internationalt samarbejde på tværs af grænser og kulturer. Her har Mellemfolkeligt Samvirke uddannet frivillige, bistandsarbejdere  og ledere i mere end 50 år. Lokalt og internationalt er højskolen kendt som MS Training Centre for Development Cooperation, eller kort: MS TCDC.  

Højskolen beskrives bedst som en lille landsby i sig selv. På højskoleområdet er der alt hvad man får brug for - og fællesskabet er varmt og tæt. Man kan sove i sovesale, dobbeltværelse eller enkeltværelse (se mulighederne under dit kursus), alle med eget eller adgang til delt bad og toilet, og forholdene er sammenlignelige med en dansk højskole. Måltiderne nydes i restauranten, ofte fra buffet, hvor maden er både lokal og international. Om aftenen kan man lære hinanden at kende i baren, eller finde ro i de åbne hytter i parken. Skal pulsen op, kan du bruge sportsbanerne eller det lille fitnessrum. Receptionen har desuden en lille butik hvor du kan få hjælp til alt det praktiske, også at arrangere en taxi til Arusha eller længere ture.  

I det grønne parkområde forstyrres roen kun af de små aber som stedkendt kravler på træer og tage. Det er oplagt at nyde de naturlige omgivelser på en gå- eller løbetur i de tidlige morgentimer i nærområdet - noget som højskolens ansatte af og til tager initiativ til.  

Højskolen ligger tæt på mange af de store naturreservater som Serengeti, Lake Manyara, Ngorongoro, Tarangire og Arusha Nationalpark. Der er som regel safari med i højskoleprogrammet, men hvis du ikke kan få nok, huser Tanzania nogle af verdens bedste. Du kan også prøve kræfter med Kilimanjaro, der ligger kun få timers kørsel væk. På højskolen kan du nemt kan få råd og tilbud om ture med alt inkluderet – eller på budget – uden du behøver forlade højskolen eller planlægge det hjemmefra. Bare spørg din underviser eller i receptionen.  

En stor og levende højskole

Som højskoledeltager vil du opleve, at du langt fra er den eneste gæst, og dit kursus kun er ét af mange på højskolen. På MS TCDC kan du møde folk fra hele verden, og naturligvis mange fra østafrikanske lande som Kenya, Tanzania og Uganda. De kommer for at dygtiggøre sig inden for ledelse, projektstyring, god regeringsførelse, menneskerettigheder og meget mere. Højskolen afholder også kurser i swahili på alle niveauer.  

Højskolen afholder ofte større arrangementer med mere end 250 gæster, nogle gange fra hele verden. Er du så heldig at være på højskolen under sådan et arrangement, vil der ofte være spændende debatter, koncerter eller kulturelle events som du kan deltage i, udenfor dit eget kursusprogram.  

Undervisning

Højskolen er kendt for sine dygtige, engagerede og hjertevarme undervisere, der sikrer et godt læringsmiljø. Her sætter vi en ære i at byde velkommen med åbne arme! Underviserne er fra Tanzania, men på grund af højskolens historie har mange en tilknytning til Danmark. Al undervisning foregår på engelsk, undtagen selvfølgelig hvis du prøver kræfter med swahili. Derfor skal du kunne noget engelsk for at deltage, men du behøver dog ikke være flydende.  

Ulighed mellem køn, socialgrupper og generationer er hyppige temaer i kurserne på højskolen.  Der er en fornuftig balance mellem undervisning på og uden for højskolen. Vi gør brug af højskolens store netværk af menneskerettighedsforkæmpere, organisationer og lokalsamfund, og besøger dem som del af undervisningen. Det giver en indsigt i vilkår og kampen for rettigheder, som man næppe kan få på en skolebænk, og så tror vi på, at mødet mellem mennesker kan noget særligt.  

Vejret

I området omkring højskolen ligger den gennemsnitlige dagtemperatur mellem 23 og 30 grader. I månederne oktober til april nærmere de 30, og fra maj til september oftere 23-25 grader, men det er behageligt rejsevejr i Tanzania hele året. Om natten ligger temperaturen mellem 13 og 17 grader, så det kan være køligt i aftentimerne. Selv om det er Tanzania, så husk den varme sweater!  

Tidligere kunne man regne med regnen. Det kan man på grund af klimaforandringerne ikke mere. Der er stadig lidt større chance for regnskyl om eftermiddagen i den ‘store regntid’ fra marts til maj, og for lidt mindre regn i den ‘lille regntid’ mellem november og januar. Men man kan i dag også opleve regn på andre tidspunkter af året, når det burde være tørt, og at det holder helt tørt i regntiden. Så kom forberedt til både regn og sol, uanset hvornår på året du rejser!  

 

Anbefalinger

Højskole for U18 deltagere
Emil
På højskole i Kenya

Selv om jeg ikke kendte nogen på forhånd, snakkede jeg godt med alle. De tre andre drenge var et par år yngre end mig, så jeg troede måske, at de ville være for sig selv. Men det gik meget bedre, end jeg forventede.

Monika var på højskole i Kenya inden hun skulle ud som frivillig
Monika
På højskole i Kenya

Det var fantastisk at bestige Mount Kenya og se solopgang på toppen! Selve oplevelsen af at være på højskole i Kenya var meget surrealistisk, og det var rart at dele det med de andre, som jeg hurtigt lærte at kende – vi fik et rigtigt højskolefællesskab. 

Ida var i Myanmar
Ida
På højskole i Myanmar

Vi snakkede rigtig meget om, hvordan det er at være ung i Myanmar og i Danmark. Der er ret stor forskel. Burmeserne kæmper virkelig for deres land. De burmesiske deltagere havde ikke fritidsinteresser som f.eks. fodbold.

Thea var på U18 højskole sammen med andre unge mennesker
Thea
På højskole i Kenya

Det var helt vildt fedt. Når man rejser på den måde, og så i 14 dage, hvor man alle sammen oplever noget, som er fuldstændig anderledes end man plejer, så får man ret hurtigt et tæt bånd. Man er sammen hele tiden, så man skal også være klar på, at det er noget socialt man tager af sted på.

Majken var på en højskolerejse gennem Europa til Grækenland
Majken
På højskole i Grækenland

Generelt var alle organisationer vi mødte på turen super inspirerende. Både de helt store som Dansk flygtningehjælp i Athen og også de små organisationer. Jeg blev især inspireret af en lille organisation der arbejdede i Serbien, som bare gjorde virkelig meget med meget få ressourcer.

Vibeke var på højskole i Tanzania
Vibeke
På højskole i Tanzania

Højskolen er et dejligt sted, hvor der er alt, man har brug for. Der er f.eks. vaskeri, sportsfaciliteter og en lille bar, hvor vi hyggede om aftenen. I den nærliggende by var der hæveautomat, caféer og restauranter med afrikansk livemusik. Tanzania er et fredeligt land, hvor vi følte os trygge og velkomne. Der var en international atmosfære.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.