Studietur til Nepal

Højskolen i Nepal

Højskolen i Nepal har forskellige placeringer beliggende i Kathamandu eller området udenfor. Hvilken placering du havner på afhænger af størrelsen på højskoleholdet, som du rejser med. Uanset placeringen kan du forvente en storslået natur med de sneklædte Himalaya-bjerge i baggrunden. Fra højskolen kan du udforske Kathamandu og tage på  spændende dagsture til omkringliggende byer eller helt store adventureoplevelser i bjergene.

Det er et oplagt sted at lære om religion, etnicitet og sameksistens og få indsigt i, hvordan unge i Nepal lever. 

Rundvisning på højskolen i Nepal

højskole nepal
højskole nepal
højskole nepal
h1
h2
h3
h4
h5

Beliggenhed

Placeringen ligger i eller udenfor Kathamandu. Uanset hvilken placering du kommer på, kan du forvente en fantastisk udsigt til Himalayabjergene, grønne dale og hyggelige landsbyer, som der også vil være dagsture til. 

27.72, 85.32

Højskolekurser i Nepal

Info om højskolen

Området

Placeringen ligger i eller udenfor Kathmandu i de mest naturrige omgivelser, der giver dig følelsen af, at du kommer helt tæt på naturen. 

Vores guesthouses har soverum, som man deler 2-4 personer af eget køn. Det er forskelligt om hvert værelse har eget bad og toilet. Vi får selvfølgelig nepalesisk mad med smagfulde grøntsager, linser og masser af ris. Undervisningen foregår i den indendørs fællessal, eller i lokaler i gåafstand til højskolen med dejlig udsigt. Forholdene er ret simple, så vær klar på at leve under lokale forhold og midt i dejlig natur. 

Efter dagens program nyder mange at slappe af på terrasserne, hvor man kan spille kort, finde på fælles aktiviteter eller snakke om dagens indtryk. Du kan også tage en løbetur i den smukke natur omkring højskolen eller udforsk lokalområderne. Du kan også tage med bussen til Bhaktapur eller Kathmandu med alle deres templer, butikker, køer på gaden og lækre mad! 

I weekenderne har du mulighed for at tage på længere ture. Nepal er et oplagt land at rejse til, hvis du fascineres af bjerge og gerne vil ud at vandre. Her finder du virkelig storslået natur og flotte udsigter, og du kan vælge vandreture for både nybegyndere og øvede. Hvis du har en forlænget weekend, kan du også tage på safari i Chitwan og se elefanterne bade i deres naturlige omgivelser. 

Undervisning

Højskolekurset i Nepal foregår i et globalt miljø, hvor den danske folkehøjskoletradition kombineres med globalt udsyn. Her vil du lære mere om landets religioner, spiritualitet og sammensætning. Vi trækker i høj grad på gæsteundervisere, der bidrager med ekspertise inden for nepalesiske samfundsforhold. De kommer nogle gange til os, men vi kommer allerhelst til dem og i store dele af undervisningen tager vi ud på ekskursioner til byerne og landområderne omkring Bhaktapur-området.

Her sætter vi fokus på, hvordan hinduistisk og buddhistisk religion praktiseres og har betydning for samfundet. Derudover lærer vi om arbejdet med Verdensmålene og klimaretfærdighed. I den forbindelse, besøger vi projekter, der skal skabe bedre vilkår for befolkningen, og kaster et kritisk blik på, om det har gjort en forskel. Samtidig møder vi nogle af de mest inspirerende nepalesere, nemlig de der aktivt kæmper for indflydelse til Nepals fattigste og for kvinders selvbestemmelse. Derudover mødes vi også med børn og andre unge for at lære mere om hvad et ungdomsliv vil sige i Nepal.

Glæd dig til at møde højskolens lokale undervisere – de er så imødekommende og engagerede. De sørger for, at du ikke kun lærer en masse om kulturen i Nepal og andre asiatiske lande, men også om dig selv, og får skubbet kærligt til dine grænser. Som højskoledeltager får man et tæt forhold til sine undervisere, fordi man er sammen på højskolen, spiser og tager på ture sammen. Får du brug for hjælp til stort eller småt, så er underviserne der for dig, og hjælper hjertens gerne med fx råd til en spændende weekendtur. Du kan være sikker på, at de vil gøre hvad de kan for at alle får et godt ophold!  

Undervisningsformen veksler mellem teori og praksis, så du lærer både ved undervisning i emnerne på højskolen, og på besøg uden for højskolen. Der undervises på engelsk, med oversættelse fra singalesisk på nogle af turene. Det er ikke svært at følge med i undervisningen, men du skal kunne så meget engelsk at du kan føre en samtale.  

Vejret

I Nepal er der fire vejrsæsoner ligesom vi har i Danmark. Vinteren varer fra november til februar, hvor det som regel er 15-20 grader, når du bor i bjergene som med Guesthouset. Her kan det også blive ned til 2-5 grader om natten, hvorfor det kan være en god idé at pakke ekstra varmt tøj til at sove i. Sommermånederne er fra juni til august og her er temperaturerne generelt lidt varmere. Disse måneder er det også regnsæson med mest regn i august og starten af september. I løbet af denne tid kan du opleve daglige regnskyl, der som regel kun varer et par timer og efterlader luften frisk og klar.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.