Højskole i El Salvador

Højskolen i El Salvador

Højskolen i El Salvador er dit vindue til Latinamerika. Her kan du lære spansk, få forståelse for kultur og historie på kontinentet, og blive klædt på til at  gøre en forskel sammen med andre. De mange lokale frivillige og unge undervisere på højskolen skaber et levende og inviterende miljø. Læg dertil et tropisk klima, bjerge, jungle og en stemningsfuld koloniby som omgivelser. Skal du med? 

Rundvisning på højskolen

Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador

Højskolekurser i El Salvador

Beliggenhed

Højskolen ligger i Suchitoto, en mindre provinsby med farverige huse og brolagte gader. Byen ligger omkranset af bjerge og med en dragende udsigt over søen Suchitlán. 

13.9346043392, -89.027665835543

Info om højskolen

Området

Når man kommer ind på højskolen, fornemmer man med det samme den latinamerikanske stemning. Højskolen er bygget i spansk kolonistil med varme, gule vægge, terrasser i flere planer, og tropiske træer der giver skygge for den brændende eftermiddagssol. Murmalerier og graffiti afslører, at aktive lokale unge er med til at skabe højskolens liv. I stueplan er der café, undervisningslokaler, køkken og kontorer, og på 1. salen soverum, bad og toiletter. Man deler værelse med 4-6 personer af eget køn, hvor man sover i køjesenge.  

Efter dagens program kan man slappe af i hængekøjen, dyrke yoga eller spille bordtennis, eller blive afkølet i én af højskolens pools (ja, du læste rigtigt – en højskole med pool!). Du kan også hjælpe til i højskolens egen køkkenhave sammen med lokale frivillige, eller spille spil og musik i caféen som er et naturligt samlingssted om aftenen. Maden er et eventyr for sig, og du kan godt glæde dig til vores ‘mamas’ latinamerikanske hverdagskøkken!  

Højskolen ligger i et stille kvarter i Suchitoto, og det er nemt at gå til fods mod den mere livlige og hyggelige bymidte. Det kan anbefales at smage den hjemmelavede is eller nationalretten ‘pupupas’ på byens torv! I weekenden tager mange højskoleelever til stranden for at surfe eller bade, eller hvad med at hike i junglen eller bestige en aktiv vulkan? Det er også helt OK at blive på højskolen og nyde poolen, caféen og byens bedste udsigtssteder over Suchitlán-søen.  

Suchi Global Café

Højskolen har sin egen café, som sælger barista-kaffe, smoothies og mad til billige penge. Men det er mere end bare en almindelig café. Det er også højskolens sociale hjerte, hvor højskoleelever, frivillige fra højskolen og lokale unge mødes. Det er oplagt at træne sit spanske her – måske over et slag kort eller skak, eller en fællessang – og lære salvadoranske unge at kende. Caféen holder af og til koncerter, og er drevet af frivillige til støtte for højskolen. Kom gerne med dine idéer til aktiviteter i caféen, og vær med til at gøre stedet til jeres! Følg caféen her

Undervisning

¿Hablas español? Du kan lære det på højskolen i El Salvador! Højskolens dygtige spanskundervisere tager dig i hånden, og små trygge, niveaudelte grupper på 2-5 personer giver dig mulighed for hurtigt at blive bedre.  

Undervisningsmetoderne er langt ‘fra 28 elever i et klasseværelse, der lytter på læreren’. Vi tager på masser af ture ud af huset for at lære ved at se med egne øjne, og har måske spansk på en af højskolens mange terrasser. Når undervisningen drejer sig om Latinamerikas historie, skal vi ud at møde gamle frihedskæmpere der kæmpede mod militærdiktaturet i El Salvador. Vi diskuterer kulturforskelle og lærer om hverdagsliv ved at besøge studerende i hovedstaden San Salvador, og om bøndernes liv ved at overnatte i en landsby og måske prøve at slå græs med en machete som de lokale.  

Der vil også være undervisning på højskolen, som introducerer emnerne og sætter dig i stand til bedre at forstå hvad vi oplever på turene. Forbered dig også på at blive inddraget i spændende diskussioner, og at lave små projekter og præsentationer for hinanden.  

Udover spansktimerne, så foregår undervisningen på engelsk. Du behøver ikke tale engelsk flydende for at kunne følge med, bare du har mod på at deltage aktivt. Du er velkommen uanset om du er helt nybegynder på spansk, eller allerede kan en del. Du vil være omgivet af unge, hvoraf mange taler både spansk og engelsk, så højskolen er det perfekte sted at blive en haj til sprog!  

Vejret

Højskolen ligger i tropisk klima hvor du bliver varmet godt og grundigt igennem. Tag sommertøjet med, men også noget til at beskytte dig mod solen, for det kan blive rigtig varmt. Fra november til april er der som regel tørt og meget varmt, og det regner mest fra maj til oktober. I måneder med regn kommer regnen om eftermiddagen med korte, men store skyl, mens solen tit er fremme resten af dagen. Året rundt er gennemsnitstemperaturen omkring 25 grader, lidt koldere om morgenen og natten, og tit over 30 grader fra midt på dagen.   

El Salvador på Instagram

 

Anbefalinger

Ingrida var på sommerhøjskole i Asien.
Ingrida
På højskole i Myanmar

På højskolen snakkede vi meget om at være en global medborger, og først tænkte jeg sådan: "ja ja.." Men nu føler jeg, at jeg har taget den energi med hjem. Jeg har for eksempel fået meget mere fokus på, hvad der sker i Asien. Så højskolen har helt sikkert givet mig en masse, og jeg kunne også godt tænke mig at tage afsted igen.

Vibeke var på højskole i Tanzania
Vibeke
På højskole i Tanzania

Højskolen er et dejligt sted, hvor der er alt, man har brug for. Der er f.eks. vaskeri, sportsfaciliteter og en lille bar, hvor vi hyggede om aftenen. I den nærliggende by var der hæveautomat, caféer og restauranter med afrikansk livemusik. Tanzania er et fredeligt land, hvor vi følte os trygge og velkomne. Der var en international atmosfære.

Dorte var på seniorhøjskole i Tanzania
Dorte
På højskole i Tanzania

Jeg er gift, men min mand havde travlt lige der, så jeg valgte at rejse af sted selv. Der var ét par på vores hold, som rejste sammen og resten rejste alene ligesom jeg. Så det er både en god og tryg måde at komme af sted på alene, hvis man gerne vil af sted med andre mennesker. 

Anette Jensen var på 50plus højskole i Tanzania
Anette
På højskole i Tanzania

Det allermest fantastiske er, at det har gjort, at jeg har fået et afsæt til at tage derned igen - alene. Hvis ikke jeg havde været på den højskole og havde mødt de mennesker dernede, som jeg har, så ville jeg aldrig foretage sådan en rejse alene. Aldrig.

Monika var på højskole i Kenya inden hun skulle ud som frivillig
Monika
På højskole i Kenya

Det var fantastisk at bestige Mount Kenya og se solopgang på toppen! Selve oplevelsen af at være på højskole i Kenya var meget surrealistisk, og det var rart at dele det med de andre, som jeg hurtigt lærte at kende – vi fik et rigtigt højskolefællesskab. 

Højskole i Myanmar
Freia
På højskole i Myanmar

Jeg følte, at jeg fik et hjem i en anden verden, og at når jeg kommer tilbage til Myanmar en dag, så kender jeg det virkelig. Jeg føler, at jeg har en relation til udviklingen og den demokratiske proces, som jeg tror de har gennemgået, hvis jeg kommer tilbage om nogle år.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.