Højskole i El Salvador

Højskolen i El Salvador

Højskolen i El Salvador er dit vindue til Latinamerika. Her kan du lære spansk, få forståelse for kultur og historie på kontinentet, og blive klædt på til at  gøre en forskel sammen med andre. De mange lokale frivillige og unge undervisere på højskolen skaber et levende og inviterende miljø. Læg dertil et tropisk klima, bjerge, jungle og en stemningsfuld koloniby som omgivelser. Skal du med? 

Rundvisning på højskolen

Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador
Højskole i El Salvador

Højskolekurser i El Salvador

Beliggenhed

Højskolen ligger i Suchitoto, en mindre provinsby med farverige huse og brolagte gader. Byen ligger omkranset af bjerge og med en dragende udsigt over søen Suchitlán. 

13.9346043392, -89.027665835543

Info om højskolen

Området

Når man kommer ind på højskolen, fornemmer man med det samme den latinamerikanske stemning. Højskolen er bygget i spansk kolonistil med varme, gule vægge, terrasser i flere planer, og tropiske træer der giver skygge for den brændende eftermiddagssol. Murmalerier og graffiti afslører, at aktive lokale unge er med til at skabe højskolens liv. I stueplan er der café, undervisningslokaler, køkken og kontorer, og på 1. salen soverum, bad og toiletter. Man deler værelse med 4-6 personer af eget køn, hvor man sover i køjesenge.  

Efter dagens program kan man slappe af i hængekøjen, dyrke yoga eller spille bordtennis, eller blive afkølet i én af højskolens pools (ja, du læste rigtigt – en højskole med pool!). Du kan også hjælpe til i højskolens egen køkkenhave sammen med lokale frivillige, eller spille spil og musik i caféen som er et naturligt samlingssted om aftenen. Maden er et eventyr for sig, og du kan godt glæde dig til vores ‘mamas’ latinamerikanske hverdagskøkken!  

Højskolen ligger i et stille kvarter i Suchitoto, og det er nemt at gå til fods mod den mere livlige og hyggelige bymidte. Det kan anbefales at smage den hjemmelavede is eller nationalretten ‘pupupas’ på byens torv! I weekenden tager mange højskoleelever til stranden for at surfe eller bade, eller hvad med at hike i junglen eller bestige en aktiv vulkan? Det er også helt OK at blive på højskolen og nyde poolen, caféen og byens bedste udsigtssteder over Suchitlán-søen.  

Suchi Global Café

Højskolen har sin egen café, som sælger barista-kaffe, smoothies og mad til billige penge. Men det er mere end bare en almindelig café. Det er også højskolens sociale hjerte, hvor højskoleelever, frivillige fra højskolen og lokale unge mødes. Det er oplagt at træne sit spanske her – måske over et slag kort eller skak, eller en fællessang – og lære salvadoranske unge at kende. Caféen holder af og til koncerter, og er drevet af frivillige til støtte for højskolen. Kom gerne med dine idéer til aktiviteter i caféen, og vær med til at gøre stedet til jeres! Følg caféen her

Undervisning

¿Hablas español? Du kan lære det på højskolen i El Salvador! Højskolens dygtige spanskundervisere tager dig i hånden, og små trygge, niveaudelte grupper på 2-5 personer giver dig mulighed for hurtigt at blive bedre.  

Undervisningsmetoderne er langt ‘fra 28 elever i et klasseværelse, der lytter på læreren’. Vi tager på masser af ture ud af huset for at lære ved at se med egne øjne, og har måske spansk på en af højskolens mange terrasser. Når undervisningen drejer sig om Latinamerikas historie, skal vi ud at møde gamle frihedskæmpere der kæmpede mod militærdiktaturet i El Salvador. Vi diskuterer kulturforskelle og lærer om hverdagsliv ved at besøge studerende i hovedstaden San Salvador, og om bøndernes liv ved at overnatte i en landsby og måske prøve at slå græs med en machete som de lokale.  

Der vil også være undervisning på højskolen, som introducerer emnerne og sætter dig i stand til bedre at forstå hvad vi oplever på turene. Forbered dig også på at blive inddraget i spændende diskussioner, og at lave små projekter og præsentationer for hinanden.  

Udover spansktimerne, så foregår undervisningen på engelsk. Du behøver ikke tale engelsk flydende for at kunne følge med, bare du har mod på at deltage aktivt. Du er velkommen uanset om du er helt nybegynder på spansk, eller allerede kan en del. Du vil være omgivet af unge, hvoraf mange taler både spansk og engelsk, så højskolen er det perfekte sted at blive en haj til sprog!  

Vejret

Højskolen ligger i tropisk klima hvor du bliver varmet godt og grundigt igennem. Tag sommertøjet med, men også noget til at beskytte dig mod solen, for det kan blive rigtig varmt. Fra november til april er der som regel tørt og meget varmt, og det regner mest fra maj til oktober. I måneder med regn kommer regnen om eftermiddagen med korte, men store skyl, mens solen tit er fremme resten af dagen. Året rundt er gennemsnitstemperaturen omkring 25 grader, lidt koldere om morgenen og natten, og tit over 30 grader fra midt på dagen.   

El Salvador på Instagram

 

Anbefalinger

Majken var på en højskolerejse gennem Europa til Grækenland
Majken
På højskole i Grækenland

Generelt var alle organisationer vi mødte på turen super inspirerende. Både de helt store som Dansk flygtningehjælp i Athen og også de små organisationer. Jeg blev især inspireret af en lille organisation der arbejdede i Serbien, som bare gjorde virkelig meget med meget få ressourcer.

Inge var på højskole for 50plus i Tanzania
Inge
På højskole i Tanzania

Jeg syntes, undervisningen var rigtig fin. Vi kom omkring mange ting og det var kompetente undervisere. Vi havde en professor, som forstod både at fortælle på et lidt mere generelt plan og helt nede på jorden om sin egen familie. Udflugterne var generelt også gode.

Thea var på U18 højskole sammen med andre unge mennesker
Thea
På højskole i Kenya

Det var helt vildt fedt. Når man rejser på den måde, og så i 14 dage, hvor man alle sammen oplever noget, som er fuldstændig anderledes end man plejer, så får man ret hurtigt et tæt bånd. Man er sammen hele tiden, så man skal også være klar på, at det er noget socialt man tager af sted på.

Lars var på en 50+ højskole i Palæstina
Lars
På højskole i Palæstina

Det centrale var at komme ud og se med egne øjne og høre med egne øre. Det gjorde vi bl.a. på turen til Hebron og Jaffa samt den politiske tur i Østjerusalem, og turen rundt i Nazareth og i en flygtningelejr - hver med sin lokale guide.

Ingrida var på sommerhøjskole i Asien.
Ingrida
På højskole i Myanmar

På højskolen snakkede vi meget om at være en global medborger, og først tænkte jeg sådan: "ja ja.." Men nu føler jeg, at jeg har taget den energi med hjem. Jeg har for eksempel fået meget mere fokus på, hvad der sker i Asien. Så højskolen har helt sikkert givet mig en masse, og jeg kunne også godt tænke mig at tage afsted igen.

Ann var på en seniorhøjskole i Palæstina
Ann
På højskole i Palæstina

Fordelene er, at der er tilrettelagt et forløb, som man lærer en masse af. De unge palæstinensere som planlægger kurset, gør det rigtig godt, og de får nogle folk ind som er utrolig dygtige. Vi havde typisk et oplæg på højskolen og tog derefter ud og snakkede med nogen om emnet.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.