Sommerhøjskole i Palæstina

Højskolen i Palæstina

Et ophold på vores højskole i Palæstina giver dig mulighed for at opleve konflikten med egne øjne, og lære om kultur, samfund og politik i regionen.

Højskolen ligger i Betlehem i sikre omgivelser, tæt på religiøse og kulturelle seværdigheder, og har sit eget hyggelige hostel og café drevet af unge palæstinensere. 

Kom og oplev arabisk kultur indefra og tag del i fællesskabet. 

Rundvisning på højskolen

Højskolen i Palæstina
Højskolen i Palæstina
Højskolen i Palæstina
Højskolen i Palæstina
Højskolen i Palæstina

Højskolekurser i Palæstina

Beliggenhed

Højskolen i Palæstina ligger i Betlehem, tæt på restauranter, vandpibecaféer og markeder.  

31.71175, 35.199972

Info om højskolen

Området

Højskolen ligger i Betlehems centrum, kort fra byens vartegn Fødselskirken. Højskolen er ramme om et levende internationalt miljø, for her er både kurser for danske og palæstinensiske unge, og en lang række frivillig-drevne aktiviteter. Højskolen arbejder for at skabe globalt medborgerskab og sætte palæstinensiske unge og kvinder i stand til at kæmpe for deres rettigheder. Du finder ikke et bedre sted at lære konflikten at kende indefra og forstå palæstinensernes hverdag og virkelighed under den israelske besættelse.  

Højskolen ligger på en stille gade i rolige omgivelser, og har ansatte der sørger for at sikkerheden altid er i orden. Højskolens hovedbygning huser små og lidt større undervisningslokaler, kontorer, et lille køkken og terrasser. Foran hovedbygningen er der en hyggelig lille gårdhave med bænke i skyggen under oliventræerne. Her kan du hurtigt falde i snak med andre højskoledeltagere eller unge palæstinensere.  

Du kommer til at bo på et guest house cirka 10 minutters gang fra højskolen. Her bliver du indkvarteret sammen med dine medrejsende på en sovesal med køjesenge og tilhørende baderum. Her er fællesarealer, hvor du kan slappe af med de andre rejsende om aftenen. Efter dagens program kan du også nyde solen i højskolens gårdhave eller hænge ud med te og et spil i en af de hyggelige nærliggende caféer.

Det er oplagt at udforske Betlehems byliv, der ligger lige uden for døren med restauranter, vandpibecaféer og barer. I din fritid du kan besøge de religiøse og kulturelle seværdigheder som Fødselskirken i Betlehem eller den gamle bydel i nabobyen Jerusalem. Fra højskolen er der kort til markedet, hvor du f.eks. kan få aktiveret alle sanser ved at dufte til sække med krydderier og se de farverige bunker af slik.  Du kan også være mere kulturel og gå på jagt efter de mange trossamfunds historiske bygninger i byen. 

I weekenden eller på fridage kan du tage på en længere tur uden for Betlehem. Du kan flyde på Det Døde Hav og nyde solen, ride på kameler, eller rejse til verdens ældste by Jericho, og tage kabelbanerne op til Mount of Temptation. En af de smukkeste naturoplevelser finder du i naturreservatet Wadi al-Qilt, hvor du kan tage på en guidet vandretur langs stejle klippesider og små vandløb. 

Undervisning

Uanset hvilket kursus du tager på i Palæstina, kan du forvente at blive taget imod af vores dedikerede palæstinensiske undervisere, der glæder sig til at give dig indsigt i livet i Palæstina. Vær forberedt på et program der giver dig masser af viden og stof til eftertanke. Du kommer bestemt ikke til at kede dig!  

Undervisningen på højskolen foregår både på selve højskolen i Betlehem, og kombineres med ture ud af huset. Programmerne tager dig til andre større byer som Hebron og Ramallah, men også ud på landet i områder der er stærkt kontrolleret af israelerne, og på besøg i flygtningelejrene. Du kommer til at møde palæstinensere, der giver dig indblik i såvel det store perspektiv som de personlige historier. Der vil ofte også være plads til mere kulturelle oplevelser som at lære folkedansen dabkeh eller arabisk madlavning. Mange programmer afsluttes med et lille projekt, hvor du omsætter din nye viden til handling.  

På højskolen undervises der på engelsk, og du kan forvente at de fleste palæstinensere taler et godt engelsk, så det er nemt at kommunikere med folk du møder. For at deltage på højskolen, skal du kunne tale og forstå lidt engelsk. Vi stiller ikke krav om at du er flydende, men du skal kunne deltage i en samtale og have mod på at være med i diskussionerne.  

Vejret

I Betlehem er klimaet tempereret og svinger meget afhængigt af årstiden. I sommermånederne juli og august kan det blive meget varmt med daglige temperaturer omkring 30 grader midt på dagen. Om sommeren er der masser af høj sol og stort set ingen regn. I månederne april til juni, og september-oktober er der mildt og solrigt med daglige temperaturer på 20-25 grader og kun lidt regn. December, januar og februar er kølige måneder med større chancer for regn, hvor temperaturen falder ned til 10-15 grader om dagen.  

 

Palæstina på Instagram

 

Anbefalinger

Ingrida var på sommerhøjskole i Asien.
Ingrida
På højskole i Myanmar

På højskolen snakkede vi meget om at være en global medborger, og først tænkte jeg sådan: "ja ja.." Men nu føler jeg, at jeg har taget den energi med hjem. Jeg har for eksempel fået meget mere fokus på, hvad der sker i Asien. Så højskolen har helt sikkert givet mig en masse, og jeg kunne også godt tænke mig at tage afsted igen.

Ida var i Myanmar
Ida
På højskole i Myanmar

Vi snakkede rigtig meget om, hvordan det er at være ung i Myanmar og i Danmark. Der er ret stor forskel. Burmeserne kæmper virkelig for deres land. De burmesiske deltagere havde ikke fritidsinteresser som f.eks. fodbold.

Højskole i Myanmar
Freia
På højskole i Myanmar

Jeg følte, at jeg fik et hjem i en anden verden, og at når jeg kommer tilbage til Myanmar en dag, så kender jeg det virkelig. Jeg føler, at jeg har en relation til udviklingen og den demokratiske proces, som jeg tror de har gennemgået, hvis jeg kommer tilbage om nogle år.

Kristina på højskole i Kenya
Kristina
På højskole i Kenya

Jeg var rigtig glad for undervisningen og lærerne. Vi vidste ikke særlig meget om landets politiske situation og de reelle leveforhold. Da vi var ude og se det store slumområde Kibera, gav det meget bedre mening. 

Dorte var på seniorhøjskole i Tanzania
Dorte
På højskole i Tanzania

Jeg er gift, men min mand havde travlt lige der, så jeg valgte at rejse af sted selv. Der var ét par på vores hold, som rejste sammen og resten rejste alene ligesom jeg. Så det er både en god og tryg måde at komme af sted på alene, hvis man gerne vil af sted med andre mennesker. 

Allai rejste til Palæstina på sommerhøjskole
Allai
På højskole i Palæstina

Undervisningen gav helt sikkert en masse viden. Og vi var ude og møde familier, som jeg ikke ville have mødt, hvis jeg rejste på egen hånd. Den første uge havde vi om menneskerettigheder. I den forbindelse mødte vi organisationer, der kæmpede for Palæstina.

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.