Lommepenge

Hvor mange lommepenge skal du have med til bjergbestigninger, safari, skræddersyede kjoler og lokale gadekøkkener, når du tager på højskole i udlandet?

Det har vi spurgt en masse af vores tidligere højskoleelever om. De fortæller både om, hvor mange lommepenge de brugte, og hvad de brugte dem på.

Afrika

Kenya

Anja Ruder // 2.000 kr. (3 uger)

Jeg brugte omkring 2.000 kr. I lommepenge. De gik næsten alle sammen til mad og souvenirs, samt et SIM-kort, men det var rigtig billigt. Maden var en del af programmet, men vi valgte et par gange at spise ude for egen regning. Vi var også nogle stykker, der valgte at tage i byen med overnatning. Desuden købte jeg rigtig mange souvenirs, delvist fordi jeg stadig følte, at jeg havde nok penge tilbage, så man kunne nok godt have klaret sig for mindre.

Rikke Harbel // 7.000 kr. (4 uger)

På højskolen i Kenya brugte jeg cirka 7.000 kroner i lommepenge. Jeg prioriterede at komme på weekendudflugter som safari og en tur i regnskoven i begge friweekender, så det løb op i 5.000 kr. Turene er dyre, men er det hele værd. De resterende 2.000 kroner blev brugt på snacks, restaurantbesøg og souvenirs. Jeg sparede ikke på min tur, men jeg var heller ikke den der brugte flest penge.

Amanda Ishøy // 3.500 kr. (4 uger)

Jeg brugte cirka 1.500 kroner på hygge, drinks, mad, tøj og smykker. Udover det så brugte jeg 2.000 kroner på to dages safari og en endagstur til et vandfald.

Thea // 1.000 kr. (2 uger)

Jeg brugte allerhøjst 1.000 kr. men der var andre der brugte meget mere end mig. Når man tager af sted på opholdet er mad og udflugter jo betalt for. Så lommepengene gik til souvenirs og sjove snacks, som man gerne ville prøve, som vi ikke har hjemme i Danmark. Altså ting som man egentlig godt kunne undvære hvis man ikke havde pengene til det, men som var sjove at prøve. 

Asien

Myanmar

Camilla Mai Nguyen // 1.300 kr. (3 uger)

Jeg brugte omkring 1.300 kr. i løbet af de tre uger, jeg var på højskole, hvilket var mere end rigeligt! Pengene blev primært brugt til transport, kost, logi og oplevelser i de dage, hvor programmet ikke var fastlagt, og vi havde frie tøjler til at udforske Myanmar. Resten blev brugt på tingeltangel samt snacks og andet godt.

Latinamerika

No library items available.

Mellemøsten

Palæstina

Katrine Mørch Secher // 5.500 kr. (3 uger)

Jeg brugte ca. 5500 kr. men jeg valgte også at tage et par dage til Tel Aviv efter højskoleopholdet var slut. Det kostede ca. 2000 kr. Jeg vil råde andre frivillige til at spare ca. 4000 kr. sammen til at bruge på ture, mad, souvenirs og andre ting.  

Johanne Hansen // 3.000 kr. (3 uger)

Jeg brugte nok ca. 3000 kr. Jeg brugte hovedsagligt penge på mad, øl, vandpibe og souvenirs. Jeg var også på nogle ture. Vi var en gruppe der tog til bl.a. Jerusalem, en dag ved det døde hav, og en dag i Betlehem.  

Jonathan Baagø // 4.000 kr. (3 uger)

Jeg brugte omkring 4000 kr. i lommepenge på turen. Jeg brugte hovedsageligt mine penge på aftensmad, vandpibe, snacks osv. Man kunne få et aftensmadsmåltid med drikke og vandpibe for ca. 100 kr. og jeg vil tro jeg brugte omkring 2000 kr. på mad i alt. Derudover brugte jeg penge på bussen, ture og souvenirs. 

Luna Connett // 2.000 kr. (2 uger)

På selve højskolen brugte jeg nok 2.000 kr. i de 2 uger jeg var afsted. Maden er de fleste steder forholdsvis billig, og de fleste af vores måltider er inkluderet i prisen for højskolen. Jeg brugte pengene på mad, kaffe/te, drikke, lidt souvenirs og mange snacks, eftersom man bliver sulten efter salt i al den varme.