Global Contact Om os Kontakt os

Lommepenge på højskole

Hvor mange lommepenge skal du have med til bjergbestigninger, safari, skræddersyede kjoler og lokale gadekøkkener, når du tager på højskole i udlandet?

Det har vi spurgt en masse af vores tidligere højskoleelever om. De fortæller både om, hvor mange lommepenge de brugte, og hvad de brugte dem på.

Få inspiration til dit lommepengebudget for lange 12 ugers ophold og for de korte ophold

lommepenge på højskole i udlandet  

Kenya (12 ugers ophold)


Lomme penge til højskoleophold i Kenya 8.000 kroner // Emil Kragh

- Jeg brugte mellem 7000 og 8000 kroner i lommepenge på 14 uger. Jeg tog på Mount Kenya som var dyrt. Jeg tror, vi gav 3000 kroner. Man kan sagtens leve for 3-4000 og spise på restaurant og købe souvenirs, men hvis man gerne vil på Mount Kenya eller safari, så koster det selvfølgelig noget. Hvis man tager 10.000 kroner med, så tror jeg, at man er på den sikre side. 
Jeg brugte en del af mine lommepenge på nogle af de fede genbrugsmarkeder, der er. Så har jeg spist en masse god mad og drukket nogle øl. Jeg fik ikke købt så mange souvenirs. Jeg brugte også lidt på at overnatte, når vi tog langt væk fra platformen i weekenden. Alt i alt brugte jeg mest penge på praktiske ting, mad og øl, udover Mount Kenya.

 

Så mange lommepenge skal du bruge på højskole i Kenya 10.000 kroner // Anne Johansen

- Jeg tror, at jeg brugte omkring 10.000 kroner, og det var i løbet af 14 uger. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg har brugt så mange penge, men for eksempel kostede Mount Kenya turen 3500 kroner. Resten af pengene er nok gået til, når vi var ude og spise, købe souvenirs og så havde vi en fri-uge, hvor vi også brugte flere penge end normalt.
Jeg tænker, at hvis man har 10.000 med i lommepenge, så har man mere end nok. 

 

Lommepenge på højskole  

 

Kenya (2-4 ugers ophold) 


Så mange lommepenge brugte Anja på højskole i Kenya 2.000 kroner // Anja Ruder (3 uger)

- Jeg brugte omkring 2.000 kr. I lommepenge. De gik næsten alle sammen til mad og souvenirs, samt et SIM-kort, men det var rigtig billigt. Maden var en del af programmet, men vi valgte et par gange at spise ude for egen regning. Vi var også nogle stykker, der valgte at tage i byen med overnatning. Desuden købte jeg rigtig mange souvenirs, delvist fordi jeg stadig følte, at jeg havde nok penge tilbage, så man kunne nok godt have klaret sig for mindre.

 

Lommepenge på kort højskoleophold i Kenya 7.000 kroner // Rikke Harbel (4 uger)

- På højskolen i Kenya brugte jeg cirka 7.000 kroner i lommepenge. Jeg prioriterede at komme på weekendudflugter som safari og en tur i regnskoven i begge friweekender, så det løb op i 5.000 kr. Turene er dyre, men er det hele værd. 
De resterende 2.000 kroner blev brugt på snacks, restaurantbesøg og souvenirs. Jeg sparede ikke på min tur, men jeg var heller ikke den der brugte flest penge.

 

Antal lommepenge på højskole i Kenya 3.500 kroner // Amanda Ishøy (4 uger)

- Jeg brugte cirka 1.500 kroner på hygge, drinks, mad, tøj og smykker. Udover det så brugte jeg 2.000 kroner på to dages safari og en endagstur til et vandfald. 

 

Antal lommepenge på højskole i Kenya 1.000 kroner // Thea (2 uger på U18 højskole)

- Jeg brugte allerhøjst 1.000 kr. men der var andre der brugte meget mere end mig. Når man tager af sted på opholdet er mad og udflugter jo betalt for. Så lommepengene gik til souvenirs og sjove snacks, som man gerne ville prøve, som vi ikke har hjemme i Danmark. Altså ting som man egentlig godt kunne undvære hvis man ikke havde pengene til det, men som var sjove at prøve. 

 

Myanmar (3 ugers ophold) 


Så mange lommepenge brugte Camilla på højskole i Myanmar 1.300 kroner // Camilla Mai Nguyen

- Jeg brugte omkring 1.300 kr. i løbet af de tre uger, jeg var på højskole, hvilket var mere end rigeligt! Pengene blev primært brugt til transport, kost, logi og oplevelser i de dage, hvor programmet ikke var fastlagt, og vi havde frie tøjler til at udforske Myanmar. Resten blev brugt på tingeltangel samt snacks og andet godt.

 

Så mange lommepenge brugte Laura på højskole i Myanmar 2.000 kroner // Laura Josefine Sodborg

Jeg brugte omkring 2.000 kroner de 3 uger, jeg var på højskole. De blev blandt andet brugt de dage, hvor der ikke var lagt program, og vi havde mulighed for selv at udforske Myanmar. Så tog vi på ture og udforskede området på scooter. Udover det købte vi nogle dage noget mad, snacks eller øl. Og selvfølgelig souvenirs som skåle, øreringe og andet.

 

Palæstina (2-3 ugers ophold)


Lommepenge til højskoleopholdet i Jordan 5.500 kroner //  Katrine Mørch Secher (3 uger)

- Jeg brugte ca. 5500 kr. men jeg valgte også at tage et par dage til Tel Aviv efter højskoleopholdet var slut. Det kostede ca. 2000 kr. Jeg vil råde andre frivillige til at spare ca. 4000 kr. sammen til at bruge på ture, mad, souvenirs og andre ting.  

Inspiration til lommepengebudget til højskole i udlandet 3.000 kroner // Johanne Hansen (3 uger)

- Jeg brugte nok ca. 3000 kr. Jeg brugte hovedsagligt penge på mad, øl, vandpibe og souvenirs. Jeg var også på nogle ture. Vi var en gruppe der tog til bl.a. Jerusalem, en dag ved det døde hav, og en dag i Betlehem.  

Inspiration til lommepengebudget til højskole i udlandet 4.000 kroner // Jonathan Baagø (3 uger)

- Jeg brugte omkring 4000 kr. i lommepenge på turen. Jeg brugte hovedsageligt mine penge på aftensmad, vandpibe, snacks osv. Man kunne få et aftensmadsmåltid med drikke og vandpibe for ca. 100 kr. og jeg vil tro jeg brugte omkring 2000 kr. på mad i alt. Derudover brugte jeg penge på bussen, ture og souvenirs.   

Inspiration til lommepengebudget til højskole i udlandet 2.000 kroner // Luna Connett (2 uger)

- På selve højskolen brugte jeg nok 2.000 kr. i de 2 uger jeg var afsted. Maden er de fleste steder forholdsvis billig, og de fleste af vores måltider er inkluderet i prisen for højskolen. Jeg brugte pengene på mad, kaffe/te, drikke, lidt souvenirs og mange snacks, eftersom man bliver sulten efter salt i al den varme.  

 

El Salvador (4 ugers ophold) 


Lommepenge i El Salvador 1.200 kroner // Julie Bondo

- Jeg brugte omkring 1.200 kroner i lommepenge på højskolen, hvilket sagtens kan gøres billigere. Men vi var på flere weekendture, hvor vi havde eget hus. Vi kørte bl.a. til stranden, og så kørte vi rundt til forskellige små byer og besteg vulkanen Santa Ana. Derudover brugte jeg småpenge på hyggeting som små gaver, cafébesøg og hyggeaftener. 

 

Grækenland (3 ugers ophold) 


Lommepenge højskolerejse Grækenland 2.000 kroner // Majken Kiaby

- Jeg brugte omkring 2.000 kr. da jeg var afsted på højskole. Jeg shoppede en lille smule, men brugte primært mine penge på mad og snacks til togturene. Der er stor forskel i priser på mad, i de lande man rejser igennem. Serbien og Grækenland er f.eks. nogenlunde billigt, hvorimod man i Berlin skal regne med at bruge lidt ekstra. MEN husk ikke at lade penge afgøre om du skal give dig selv denne fantastiske oplevelse ;-)

Lommepenge højskolerejse Grækenland 5.000 kroner // Pernille Frandsen

- Jeg brugte omkring 4-5000 kr. på min rejse gennem Europa. Oftest blev pengene brugt på god mad og drikke i de forskellige lande og på togturene, men jeg købte også en del ting og sager til at tage med hjem. Der er stor forskel på prisen på mad gennem turen, nogle steder billigere end andre, men det nærmer sig ikke de danske priser nogen steder undervejs. Jeg vil tro, at man kan tage af sted med 2.000 kr. til alle tre uger, hvis man ikke er den store shopper.

 

Vil du vide mere?

Vælg det land du gerne vil på højskole i udlandet i
Find din højskole

Se oversigten over alle vores højskoleophold ude i verden

Læs praktiske informationer om højskole i udlandet her
Praktiske informationer

Find hjælp til de praktiske ting som visum og vaccinationer.

Hør tidligere deltagere fortælle om højskole i udlandet
Gratis infomøde

Kig ind og hør om højskolerne og mød tidligere deltagere

 

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.