Global Contact Om os Kontakt os

Man lærer noget om sig selv derude

Af Rasmus Holm, Informationsmedarbejder for MS Nepal

»Yes, nu har han forstået det!« siger Troels Wennermark begejstret hen over en af de hullede afskærmninger, der deler det store lokale op i tre klasseværelser. Troels har været ved at øve engelske bøjninger med drengen Sharran fra 5. klasse i en lillebitte indisk landskole.

»Sharran er noget bagefter de andre,« forklarer Troels, »så det er helt fantastisk, når han med lidt ekstra hjælp lige pludselig fanger det.«

Troels Wennermark og Christian Mikkelsen er begge rejst til Indien for at undervise frivilligt i engelsk, og de har nu boet et par måneder hos lokale familier i provinsbyen Kundapur. De kendte ikke hinanden, før de mødtes på Mellemfolkeligt Samvirkes introduktionskursus i Nepal, men nu ses de næsten dagligt, selv om de bor og underviser to forskellige steder.

Man lærer noget om sig selv, når man er ude på den her måde. Jeg er sikker på, at jeg vil sætte meget mere pris på, det jeg har, når jeg kommer hjem

Kundapur syder af liv. De trehjulede rickshaws dytter om kap med de såkaldte ekspresbusser. Mænd med små trækvogne forsøger at forcere vejen uden at blive kørt ned. Og køerne vandrer majestætisk midt på vejen, i sikker vished om at de betragtes som hellige.

Der er langt fra dansk sne og kulde til de 35 grader her, og endnu længere fra en dansk skole til en lille skole i Kundapurs fattigste kvarter. For både Troels og Christian var det ønsket om at opleve noget andet efter gymnasiet og samtidig gøre en forskel for andre mennesker, der fik dem til at rejse ud på denne måde.

»Jeg har længe gerne ville ud at rejse og gerne til Indien. Det er jo et kæmpe land som vi slet ikke ved noget om,« siger Christian, der har arbejdet to somre for at tjene penge til turen.

»Samtidig vil jeg også gerne hjælpe. I Danmark har vi jo stort set alt, så jeg synes godt, man kan give noget til andre.«
Troels nikker: »Jeg mener, at vi, der er materielt godt stillet, er forpligtet til at hjælpe dem, der ikke har de samme muligheder.«

De er ikke i tvivl om, at de gør en forskel på de få måneder, de er her.
»Min 7. klasse kunne stort set ikke sige noget på engelsk i starten, men forleden fik jeg dem til at fortælle om deres familier og hvad de gerne vil arbejde med, når de vokser op,« fortæller Christian.

Troels mener, at det væsentligste er, at de kommer med inspiration udefra.
»Vi kan ikke redde hele Indien, men måske kan vi inspirere en enkelt elev, som så vil vokse op og gøre en stor forskel her i byen.«

Ved at bo hos en lokal familie, får de to unge danskere et stort indblik i dagligdagen hos helt almindelige indere – og mulighed for både at tale om cricket og arrangerede ægteskaber over aftensmaden. Men opholdet har også budt på kulturchok.

Frivilligt arbejde i Indien med Global Contact»Det kommer ikke lige med det samme, men lidt efter lidt. Det er de små ting, som lige så stille begynder at gå en på. Men fattigdommen og slummen er det værste. Vi gik en dag forbi en lille dreng uden ben, som sad og tiggede – det var som at få en kniv gennem hjertet,« fortæller Troels.

Det varer ikke længe inden Christian og Troels igen skifter Kundapur ud med henholdsvis Mors og København. Christian er sikker på, at opholdet i Indien vil forandre deres måde at se verden på:

»Man lærer noget om sig selv, når man er ude på den her måde. Jeg er sikker på, at jeg vil sætte meget mere pris på, det jeg har, når jeg kommer hjem.«

  

Se også:

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.