Rejs til Nepal på udlandsophold

Praktik som lærer i Nepal

Dit praktikophold i Nepal foregår på en skole i et landområde, hvor du vil undervise børn i alderen 5-16 år. Vi samarbejder med flere skoler i Nepal, som alle er offentlige skoler og ligger i det østlige Nepal.

Skolerne har elever fra 0. til 10. klassetrin, og du vil typisk blive tilknyttet flere klasser, hvor du primært vil undervise i engelsk pga. sprogbarrieren. Har du mod på det og interesse for andre fag som matematik, musik, eller idræt vil du evt. kunne have nogle timer ved siden af i disse fag også.

Det officielle sprog er nepalesisk, og engelsk er ikke så udbredt endnu. Det er forskelligt, hvor meget engelsk, dine kolleger taler, men nogle af dem ville kunne noget engelsk. Du skal være parat til at se sprogbarrieren som en positiv udfordring.

OBS. Det er ikke muligt at arbejde på normal vis i oktober måned i Nepal på grund af to store festivaler, hvor skolerne lukker. Sommerferien starter desuden allerede i maj, og i denne måned vil du derfor kunne undervise nogle af de frivillige sommerklasser i stedet for.

Læring under praktikken 

Din dag på skolen starter oftest med en morgensamling, hvor der bliver sunget nationalsang og givet meddelelser. Derefter vil du have et normalt ugeskema med undervisning i løbet af dagen. Fordi sprogbarrieren kan være en udfordring, er det oftest engelsk du underviser i medmindre du har mod på at tage flere fag.  

Du bliver tilknyttet en engelsktalende lærer på skolen, der vil fungere som din vejleder. Du vil som regel have din egen klasse, som du underviser. Her følger du skolens læringsplan, men kan sætte dit eget præg på hvordan timerne skal struktureres. Opholdet vil give dig en indsigt i skole- og uddannelsesforholdene i Nepal, som vil give dig en faglig og kulturel ballast i din egen lærerprofession.

Sådan bor du 

Under praktikken i Nepal vil du blive indlogeret hos en værtsfamilie. Her vil du dele et værelse sammen med en anden studerende eller bo alene. Du vil som oftest dele badeværelse med resten af familien. Familierne bor tæt på din arbejdsplads, og udgangspunktet er, at det er i gåafstand til dit arbejde.

Størstedelen af måltiderne vil blive serveret hos din værtsfamilie, og oftest vil det være vegetarisk. Nationalretten er ”Dahl Bat”, der består af ris, grøntsager og linser, og som spises til næsten alle måltider i Nepal.

  

 

12.400,-


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Fritid

Du vil som udgangspunkt bo i den østlige del af Nepal. Her kan du bo i en landsby i bjergene, som er omringet af te-plantager eller i den lavtliggende østlige Terai som er tæt på grænsen til Indien. De fleste byer har adgang til små butikker, hvor du kan købe det du har behov for.

Nepal byder også på et væld af naturoplevelser. I weekenderne kan du tage på vandreture i bjergene, besøge buddhistiske klostre. Og så er det et ”must” at besøge hovedstaden Kathmandu, med alle dens templer, livlige markeder, køer på gaden og lækre mad, når du har nogle flere fridage. 

Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende på praktikophold
Rejs som studerende til Nepal
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende
Rejs til Nepal som studerende

Rejsens forløb

Når du tager din praktik i udlandet gennem Global Contact, får du en kontaktperson her på kontoret, som du kan kontakte under hele dit forløb. Vi finder en praktikplads, der matcher din uddannelse, og sørger for afhentning i praktiklandet. Når dit praktikophold starter, skal du desuden igennem et introforløb, der klæder dig på til at indgå på den lokale arbejdsplads.

Intro i praktik
Intro i København

Fælles obligatorisk intro og forberedelse i København inden afrejse. 

Praktik i udlandet
Praktik

Du bliver hentet i lufthavnen ved ankomst i praktiklandet, derefter vil du få intro til land og arbejde.

Introkursus

Du starter din praktik med et 1 eller 2 dages introkursus, hvor du møder din danske koordinator og bliver forberedt på dit praktikophold. Introkurset finder sted i København hos Mellemfolkelig Samvirke og bliver afholdt af vores introteam, der har mange års erfaring med at forberede studerende på at tage deres praktik i udlandet. Du vil ca. 3 uger før kurset modtage en mail fra introteamet med praktiske informationer. Til introkurset vil du få undervisning i interkulturel kommunikation og konflikthåndtering. Du vil få redskaber til at overkomme udfordringer, gribe muligheder og blive klædt på til, hvad der venter dig. Alt sammen for at sikre, at du får det bedst mulige praktikophold.

Ankomst i praktiklandet

Når du ankommer til det land, hvor du skal være i praktik, vil du blive hentet i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner. Du vil altid have en lokal kontaktperson, som kan hjælpe dig under dit praktikophold samt en lokal faglig vejleder tilknyttet din arbejdsplads. De første dage af dit praktikophold vil du modtage en 1-2 dages introduktion med din lokale kontaktperson, hvor du vil blive introduceret til lokalområdet, kulturen og din arbejdsplads. Din kontaktperson vil kunne snakke engelsk ligesom, der altid vil være mindst én, hvor du bliver indlogeret, som kan det.

Rejsepartner søges

Rikke A. (44 år)

Rikke læser til sygeplejerske og rejser til Nepal på et 5-ugers praktikforløb til september 2022. Hun søger en rejsepartner, som hun kan bo og arbejde sammen med. Tilmeld dig samme ophold som Rikke, hvis du gerne vil rejse med hende til Nepal. 

Ankomst: / Antal uger: 5

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

Generelt

 • Praktikkoordinator i Danmark, som støtter dig gennem hele dit ophold
 • Praktikplaceringer der opfylder dine læringsmål
 • Detaljeret information om rejsen
 • Introdage i København, inklusiv undervisning, kost og logi
 • 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact
 • Dokumentation på praktikforløb efter endt ophold
 • Dækning fra Rejsegarantifonden ifm. konkurs

Under praktikken

 • Flyrejse til Nepal
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst 
 • Lokal kontaktperson
 • Indlogering under hele opholdet
 • Kost under hele opholdet (tilsvarende hvad de lokale spiser)
 • Administrative udgifter til praktikplacering
 • Flyrejse hjem (du kan vælge at udskyde, hvis du vil rejse videre efter endt ophold)

Prisen inkluderer ikke

 • Visum og evt. tilladelser
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til lufthavnen efter endt ophold
 • Transport til/fra introdage i København
 • Afbestillings- og rejseforsikring kan tilkøbes når du bestiller dit ophold
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)​

Vil du vide mere?

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Der er p.t. ikke planlagt infomøder. Det vil blive annonceret her, hvornår der er skemalagt nye, såvel som i vores nyhedsbreve.

Kontakt os

Medarbejder Line
Line Kok

Lignende ophold