Global Contact Om os Kontakt os
Frivilligt arbejde i udlandet for ældre og seniorer

Frivilligt arbejde for 26-80-årige!

Vi arrangerer frivilligt arbejde i udlandet for dig mellem 26 og 80 år i udvalgte lande. På et frivilligophold rejser du ud og oplever en ny kultur mens du hjælper til på et projekt. De fleste steder bor du hos en lokal familie og kommer dermed tæt på kulturen.

Hvad kan du arbejde med?

Ring til os og få en snak om dine muligheder, så kan vi vejlede dig omkring de lande, du kan rejse til som 26+. Hvis du har nogle specifikke ønsker i forhold til dine faglige kompetencer, som du gerne vil bruge, kan vi også fortælle lidt mere om om hvad der er muligt. 

I de fleste lande kan du undervise og lave pædagogisk arbejde på skoler og børnehjem. Vi har også mulighed for at sende sundhedsuddannede ud til hospitaler og klinikker i flere lande. I udvalgte lande kan du også lave organisatorisk arbejde hos NGO'er og organisationer der laver rettighedsarbejde. For mere præcis information om de forskellige lande, skal du ringe ind og få en snak med en af vores landekoordinatorer på tlf 77310022

Du kan se en liste over nogle af de lande du kan rejse til herunder. Afhængig af dine arbejdsønsker, kan vi dog godt sende dig til flere lande end nævnt herunder. 
 

Se pris, rejsedatoer og tilmeld dig her  

Klik på landene herunder for at se priser og for at tilmelde dig. Rejsedatoerne er i de fleste tilfælde fleksible og kan rykkes, så de passer ind i din kalender. 
Se hvordan pengene til opholdet bliver brugt. 

Frivilligt arbejde i Bangladesh for dig over 26
Frivilligt arbejde i Bolivia for dig over 26
Frivilligt arbejde i Cambodja for dig over 26
Frivilligt arbejde i Tanzania for dig over 26
Frivilligt arbejde i Grækenland for dig over 26 år
Frivilligt arbejde i Kenya for dig over 26
Frivilligt arbejde i Nepal for dig over 26
Frivilligt arbejde i Palæstina for dig over 26
Frivilligt arbejde i Sri Lanka for dig over 26 år
Frivilligt arbejde i Uganda for dig over 26 år

 

Dit forløb

Som 26+ starter dit forløb med to introdage i København lige op til afrejse. Herefter rejser du til dit projekt, hvor du arbejder i 6, 8 eller 12 uger. Du kan se priser på opholdene herover. Det er også her du skal tilmelde dig, når du har besluttet hvor du vil hen. 

Om at være frivillig i udlandet

Når du rejser ud med os er det vigtigt at du er selvstændig og er god til at tage intiativ. Du skal være forberedt på at der hvor du kommer til at bo og arbejde, vil forholdene og arbejdstilgangen være anderledes end det du kender fra Danmark. Bussen kører fx ikke altid efter en busplan, men når den er fyldt. Undervisningen starter ikke præcis klokken 9, men når læreren er klar. Det lovede undervisningsmateriale eksisterer måske ikke alligevel. Til gengæld er der plads til spontanitet og udfoldelse, og du vil sjældent opleve et nej, hvis du får en god idé til et projekt.

Når du rejser ud på denne måde får du mulighed for at opleve kulturen og få en forståelse for hvordan og hvorfor, tingene bliver gjort. Du vil blive overrasket over, hvor meget du selv har lært, når du kommer hjem.

Dine arbejdsopgaver

Før du rejser, vil du få oplysninger om, hvor og hvad du skal arbejde med. Organisationerne modtager en hjælpende hånd, men du overtager ikke et job fra en ansat. Derfor vil arbejdet typisk bestå i at give noget ekstra - fx at supplere med engelskundervisning på en skole, arrangere lege og aktiviteter på et børnehjem eller hjælpe til indenfor dine evner i en mindre organisation. Mange af arbejdsopgaverne vil derfor blive tilpasset undervejs, så de passer til dig og dine evner. 

Indlogering

Du bor enten privat hos en lokal familie eller i et gæstehus sammen med andre frivillige. Du skal have gå-på-mod, være tolerant og være åben over for andre kulturer. Du skal kunne tale og forstå engelsk, og nogle steder vil kendskab til spansk eller fransk være en fordel.

Se også

Du kan også tage på højskole i udlandet for voksne over 50 år. Klik på linket for at læse mere.

  

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.