Frivilligt arbejde i udlandet for ældre og seniorer

Frivilligt arbejde for 26-80-årige!

Vi arrangerer frivilligt arbejde i udlandet for dig mellem 26 og 80 år i udvalgte lande. Som frivillig rejser du ud og oplever en ny kultur mens du hjælper til på et projekt. De fleste steder bor du hos en lokal familie og kommer dermed tæt på kulturen.

Ring til os

Ring til os og få en snak om dine muligheder, så kan vi vejlede dig omkring de lande, du kan rejse til som 26+. Hvis du har nogle specifikke ønsker i forhold til dine faglige kompetencer, som du gerne vil bruge, kan vi også fortælle lidt mere om om hvad der er muligt. 

Du kan også læse mere her på siden under hvert land, men vær opmærksom på, at forløbet, pris og datoer inde på hvert land er henvendt til 18-25 årige. Du skal tilbage hertil for at se prisen og bestille dit ophold hvis du er mellem 26 og 80 år. Se priser og afrejsedatoer for 26+ her

 


 

Se pris, rejsedatoer og tilmeld dig her  

Når du har fundet dit ophold, tilmelder du dig som 26+ frivillig ved at klikke på et af landene nedenfor og finde den afrejsedato, der passer dig. 

Frivilligt arbejde i Bangladesh for dig over 26
Frivilligt arbejde i Bolivia for dig over 26
Frivilligt arbejde i Cambodja for dig over 26
Frivilligt arbejde i Ghana for dig over 26
Frivilligt arbejde i Kenya for dig over 26
Frivilligt arbejde i Bolivia for dig over 26
Frivilligt arbejde i Ghana for dig over 26
Frivilligt arbejde i Cambodja for dig over 26
Frivilligt arbejde i Kenya for dig over 26

 

Dit forløb som frivillig

Som 26+ starter dit forløb med to introdage i København lige op til afrejse. Herefter rejser du til dit projekt, hvor du arbejder i 6, 8 eller 12 uger. Du kan se priser på opholdene herover. Det er også her du skal tilmelde dig, når du har besluttet hvor du vil hen. 

Om at være frivillig i et uland

Når du rejser ud som frivillig er det vigtigt at du er selvstændig og er god til at tage intiativ. Tingene og arbejdstilgangen er anderledes, end du kender det fra Danmark. Bussen kører ikke efter et skema, men når den er fyldt. Undervisningen starter ikke præcis klokken 9, men når læreren er klar. Det lovede undervisningsmateriale eksisterer måske ikke alligevel. Til gengæld er der plads til spontanitet og udfoldelse, og du vil sjældent opleve et nej, hvis du får en god idé til et projekt.

Når du er frivillig i udlandet får du mulighed for at opleve kulturen og få en forståelse for hvordan og hvorfor, tingene bliver gjort. Du vil blive overrasket over, hvor meget du selv har lært, når du kommer hjem.

Dine arbejdsopgaver

Før du rejser, vil du få oplysninger om, hvor og hvad du skal arbejde med. Organisationerne modtager en hjælpende hånd, men du overtager ikke et job fra en ansat. Derfor vil arbejdet typisk bestå i at give noget ekstra - fx at supplere med engelskundervisning på en skole, arrangere lege og aktiviteter på et børnehjem eller hjælpe til indenfor dine evner i en mindre organisation. Mange af arbejdsopgaverne vil derfor blive tilpasset undervejs, så de passer til dig og dine evner. 

Indlogering

Du bor enten privat hos en lokal familie eller i et gæstehus sammen med andre frivillige. Som frivillig skal du have gå-på-mod, være tolerant og være åben over for andre kulturer. Du skal kunne tale og forstå engelsk, og nogle steder vil kendskab til spansk eller fransk være en fordel.

  

Kontakt os


Telefon: 7731 0022
Email: globalcontact@ ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.