Højskole i udlandet for unge under 18 år

Højskole i udlandet for unge under 18 år

Er du under 18 år, og har du mod på at rejse ud i verden? Så tag med på højskole i udlandet i din sommerferie med andre danske unge mellem 15 og 18 år. Her oplever du andre landes kulturer og natur i trygge og sikre rammer. Du bliver del af et helt særligt rejsefællesskab - og får en sjov og uforglemmelig oplevelse.  

Vælg land for højskoleophold

Info om højskolekurserne for unge

Hvem kan deltage

U18 højskolekurserne er for dig, der er mellem 15 og 18 år. Her er der taget højde for din alder, og at det måske er første gang, du rejser på egen hånd til udlandet. Du rejser med en gruppe af danske unge og en dansk rejseleder til højskolen, hvor vores søde lokale undervisere tager imod. Vi er som regel mellem 12 og 25 unge på holdet. Højskoleopholdene er populære, og derfor er der tit flere forskellige afgange at vælge mellem, så der ikke er for mange på holdet.  

Langt de fleste melder sig til uden at kende andre på forhånd. Det kommer du heldigvis til, og vi bliver hurtigt en gruppe, når vi rejser sammen, spiser sammen og sover sammen på højskolen. Men du er også velkommen til at melde dig til sammen med en ven eller veninde, og tage del i fællesskabet.  

Der er ikke nogen krav for at deltage, kun at du skal kunne forstå og tale lidt engelsk, så du kan følge med. Undervisningen foregår nemlig på engelsk, og de fleste steder vil du kunne snakke med de lokale på engelsk. Du behøver dog ikke tale det på højt niveau, bare du kan nok til at være nogenlunde med i en samtale og har modet til at tale sproget, så godt du kan. Skulle der være noget, du helst vil spørge om på dansk, kan du altid gå til din danske rejseleder.  

Undervisningen

Højskole er at lære mere om verden – og dig selv – og blive del af et fællesskab med både danske og lokale unge. Men vi lærer ikke ved at sidde stille i en skole hele dagen lang. Vi skal have lidt introduktion på højskolen, men ellers foregår det meste af undervisningen ved at vi tager på udflugter. Vi kan besøge lokale stammer, kvinderettighedsorganisationer, eller give en hånd ved at samle skrald på stranden eller hjælpe kvinderne i marken. Du kommer også til at møde unge, der lever et helt andet liv end dig selv. Det giver stof til eftertanke.  

Du kan glæde dig til at opleve et nyt land og andre kulturer, men også til ture ud i naturen. Det kan være safari, vandreture i bjergene, en tur til stranden eller opleve det rige dyreliv.  

Hvorfor rejse med Mellemfolkeligt Samvirke

Mellemfolkeligt Samvirke har sendt unge til udlandet som frivillige, på højskole og studieture i flere årtier, og vi er stolte af at kunne sende hundredvis af unge af sted på højskole i helt trygge rammer hvert eneste år.  

Der følger en dansk rejseleder med på hele turen, fra vi tager af sted med flyet fra København, når vi er på højskolen og med rundt under hele programmet, og tilbage til Danmark igen. På højskolen har vi dygtige og lokalkendte undervisere, der står for programmet og sikkerheden under opholdet.  

I de to uger som opholdet varer, vil du bo og have base på højskolen. Det er et trygt og roligt område, som hurtigt bliver dit nye hjem. Din danske rejseleder bor selvfølgelig også på højskolen og vil hele tiden være i nærheden, hvis der bliver brug for det. Som en ekstra sikkerhed har vi en nødtelefon, der er åben 24 timer i døgnet. Den er heldigvis kun meget sjældent i brug.  

Vi sørger for at hele gruppen kommer sammen med fly ud og hjem, hvis du køber flybilletten gennem os. Du skal selvfølgelig have en rejseforsikring, når du rejser på højskole, så du er dækket hvis du bliver syg eller kommer til skade. Hvis din familie ikke allerede har en årsrejseforsikring, kan vi hjælpe med en god og dækkende rejseforsikring.  

Du kan være sikker på at blive grundigt forberedt inden afrejse. Du og dine forældre vil blive inviteret til en forberedelsesdag i god tid inden afrejse, hvor du også møder de andre, du skal rejse med. Her fortæller vi om alt det praktiske, programmet, og omgivelserne på højskolen. Du får også tilsendt materiale, der fortæller mere om alt du skal vide, inden du rejser. Er du eller dine forældre i tvivl om noget, kan I altid få fat på din koordinator i Global Contact, som kan svare på alle spørgsmål til rejsen.  

Mellemfolkeligt Samvirke er registreret i Rejsegarantifonden, så rejsen dækkes i tilfælde af konkurs.  

Anbefalinger

Monika var på højskole i Kenya inden hun skulle ud som frivillig
Monika
På højskole i Kenya

Det var fantastisk at bestige Mount Kenya og se solopgang på toppen! Selve oplevelsen af at være på højskole i Kenya var meget surrealistisk, og det var rart at dele det med de andre, som jeg hurtigt lærte at kende – vi fik et rigtigt højskolefællesskab. 

Anette Jensen var på 50plus højskole i Tanzania
Anette
På højskole i Tanzania

Det allermest fantastiske er, at det har gjort, at jeg har fået et afsæt til at tage derned igen - alene. Hvis ikke jeg havde været på den højskole og havde mødt de mennesker dernede, som jeg har, så ville jeg aldrig foretage sådan en rejse alene. Aldrig.

Gert var på 50+ højskole i Nepal
Gert
På højskole i Nepal

Det var en kæmpe fordel at rejse på den her måde ift. den viden man fik under rejsen. Både det at vi fik undervisning af lokale undervisere, som kunne fortælle ud fra deres egne oplevelser, men også alle de ekskursioner vi var på.

Ann var på en seniorhøjskole i Palæstina
Ann
På højskole i Palæstina

Fordelene er, at der er tilrettelagt et forløb, som man lærer en masse af. De unge palæstinensere som planlægger kurset, gør det rigtig godt, og de får nogle folk ind som er utrolig dygtige. Vi havde typisk et oplæg på højskolen og tog derefter ud og snakkede med nogen om emnet.

Hanne var på en seniorhøjskole i Nepal
Hanne
På højskole i Nepal

Rejsen er på min top 10-liste over største oplevelser. Det fungerede rigtig godt at være af sted som hold, og vi ses stadig herhjemme. Jeg kendte ingen i forvejen, men det kom jeg hurtigt til. Forholdene var fine, og der var masser af oplevelser i gåafstand fra højskolen.

Rebecca var på højskole i Kenya på sommaren
Rebecca
På højskole i Kenya

eg har altid drømt om at komme til Afrika. Jeg overvejede også Global Sundhed højskolen i Ghana, men jeg endte med at vælge højskolen i Kenya. Jeg skal helt sikkert også tilbage til Afrika igen. Måske næste sommer, men det er stadig langt ude i fremtiden.

Få mere at vide

Kom til infomøde

Kom forbi til en af vores gratis infomøder, hvis du vil lære mere om programmet og møde nogle af de studerende.

Kontakt os

Line
Line Kok

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn