Højskole i udlandet for unge under 18 år

Højskole i udlandet for unge under 18 år

Er du under 18 år, og har du mod på at rejse ud i verden? Så tag med på højskole i udlandet i din sommerferie med andre danske unge mellem 15 og 18 år. Her oplever du andre landes kulturer og natur i trygge og sikre rammer. Du bliver del af et helt særligt rejsefællesskab - og får en sjov og uforglemmelig oplevelse.  

Vælg land for højskoleophold

Info om højskolekurserne for unge

Hvem kan deltage

U18 højskolekurserne er for dig, der er mellem 15 og 18 år. Her er der taget højde for din alder, og at det måske er første gang, du rejser på egen hånd til udlandet. Du rejser med en gruppe af danske unge og en dansk rejseleder til højskolen, hvor vores søde lokale undervisere tager imod. Vi er som regel mellem 12 og 25 unge på holdet. Højskoleopholdene er populære, og derfor er der tit flere forskellige afgange at vælge mellem, så der ikke er for mange på holdet.  

Langt de fleste melder sig til uden at kende andre på forhånd. Det kommer du heldigvis til, og vi bliver hurtigt en gruppe, når vi rejser sammen, spiser sammen og sover sammen på højskolen. Men du er også velkommen til at melde dig til sammen med en ven eller veninde, og tage del i fællesskabet.  

Der er ikke nogen krav for at deltage, kun at du skal kunne forstå og tale lidt engelsk, så du kan følge med. Undervisningen foregår nemlig på engelsk, og de fleste steder vil du kunne snakke med de lokale på engelsk. Du behøver dog ikke tale det på højt niveau, bare du kan nok til at være nogenlunde med i en samtale og har modet til at tale sproget, så godt du kan. Skulle der være noget, du helst vil spørge om på dansk, kan du altid gå til din danske rejseleder.  

Undervisningen

Højskole er at lære mere om verden – og dig selv – og blive del af et fællesskab med både danske og lokale unge. Men vi lærer ikke ved at sidde stille i en skole hele dagen lang. Vi skal have lidt introduktion på højskolen, men ellers foregår det meste af undervisningen ved at vi tager på udflugter. Vi kan besøge lokale stammer, kvinderettighedsorganisationer, eller give en hånd ved at samle skrald på stranden eller hjælpe kvinderne i marken. Du kommer også til at møde unge, der lever et helt andet liv end dig selv. Det giver stof til eftertanke.  

Du kan glæde dig til at opleve et nyt land og andre kulturer, men også til ture ud i naturen. Det kan være safari, vandreture i bjergene, en tur til stranden eller opleve det rige dyreliv.  

Hvorfor rejse med Mellemfolkeligt Samvirke

Mellemfolkeligt Samvirke har sendt unge til udlandet som frivillige, på højskole og studieture i flere årtier, og vi er stolte af at kunne sende hundredvis af unge af sted på højskole i helt trygge rammer hvert eneste år.  

Der følger en dansk rejseleder med på hele turen, fra vi tager af sted med flyet fra København, når vi er på højskolen og med rundt under hele programmet, og tilbage til Danmark igen. På højskolen har vi dygtige og lokalkendte undervisere, der står for programmet og sikkerheden under opholdet.  

I de to uger som opholdet varer, vil du bo og have base på højskolen. Det er et trygt og roligt område, som hurtigt bliver dit nye hjem. Din danske rejseleder bor selvfølgelig også på højskolen og vil hele tiden være i nærheden, hvis der bliver brug for det. Som en ekstra sikkerhed har vi en nødtelefon, der er åben 24 timer i døgnet. Den er heldigvis kun meget sjældent i brug.  

Vi sørger for at hele gruppen kommer sammen med fly ud og hjem, hvis du køber flybilletten gennem os. Du skal selvfølgelig have en rejseforsikring, når du rejser på højskole, så du er dækket hvis du bliver syg eller kommer til skade. Hvis din familie ikke allerede har en årsrejseforsikring, kan vi hjælpe med en god og dækkende rejseforsikring.  

Du kan være sikker på at blive grundigt forberedt inden afrejse. Du og dine forældre vil blive inviteret til en forberedelsesdag i god tid inden afrejse, hvor du også møder de andre, du skal rejse med. Her fortæller vi om alt det praktiske, programmet, og omgivelserne på højskolen. Du får også tilsendt materiale, der fortæller mere om alt du skal vide, inden du rejser. Er du eller dine forældre i tvivl om noget, kan I altid få fat på din koordinator i Global Contact, som kan svare på alle spørgsmål til rejsen.  

Mellemfolkeligt Samvirke er registreret i Rejsegarantifonden, så rejsen dækkes i tilfælde af konkurs.  

Anbefalinger

Birgitte var på højskole i Nepal for 50+
Birgitte
På højskole i Nepal

Jeg vil anbefale alle der er nysgerrige på livet at rejse af sted. Man får jo rigtig meget øje på hvem man selv er, når man rejser ud og møder andre mennesker. 

Allai rejste til Palæstina på sommerhøjskole
Allai
På højskole i Palæstina

Undervisningen gav helt sikkert en masse viden. Og vi var ude og møde familier, som jeg ikke ville have mødt, hvis jeg rejste på egen hånd. Den første uge havde vi om menneskerettigheder. I den forbindelse mødte vi organisationer, der kæmpede for Palæstina.

Kathrine var på højskole i El Salvador
Katrine
På højskole i El Salvador

Vær åben over for ny viden, informationer og oplevelser. Man skal selvfølgelig respektere hinanden, når man bor 15 mennesker sammen. Det var meget få, der kendte hinanden hjemmefra, men det fungerede rigtig godt. Der gik ikke længe før vi fik et fedt sammenhold! 

Line var i Kenya på en sommerhøjskole
Line
På højskole i Kenya

En af mine veninder var til infomøde hos Global Contact og kom efterfølgende hen og sagde: Line, vi skal til Kenya. Så gik vi ind på hjemmesiden og læste om turen, og vi endte med hurtigt at bestille rejsen.

Dorte var på seniorhøjskole i Tanzania
Dorte
På højskole i Tanzania

Jeg er gift, men min mand havde travlt lige der, så jeg valgte at rejse af sted selv. Der var ét par på vores hold, som rejste sammen og resten rejste alene ligesom jeg. Så det er både en god og tryg måde at komme af sted på alene, hvis man gerne vil af sted med andre mennesker. 

Thea var på U18 højskole sammen med andre unge mennesker
Thea
På højskole i Kenya

Det var helt vildt fedt. Når man rejser på den måde, og så i 14 dage, hvor man alle sammen oplever noget, som er fuldstændig anderledes end man plejer, så får man ret hurtigt et tæt bånd. Man er sammen hele tiden, så man skal også være klar på, at det er noget socialt man tager af sted på.

Vil du vide mere

Vi svarer meget gerne på dine spørgsmål. Kig forbi et af vores infomøder eller kontakt en af vores dygtige koordinatorer, som kan hjælpe dig med stort og småt.