Frivilligt arbejde med undervisning

Alle ved, at uddannelse er en af vejene frem, hvis du vil have indflydelse og hæve folk ud af fattigdom, men alligevel er det alt for ofte, at skolesystemer rundt omkring i verden er underprioriteret.  

Som frivillig kan du med din baggrund i dine egne undervisningserfaringer bidrage til at børn, unge og til tider voksne kan erhverve sig viden og kundskaber. Det kan være i rammer som før-skoleundervisning, som lærer i en offentlige skole, eller som aftenundervisning og lektiehjælp af elever, der gerne vil lære mere. Til tider vil du skulle fungere som hjælpelærer, mens det i andre sammenhænge forventes, at du, og en evt. medfrivillig, selv planlægger og afvikler undervisningen. Det er klart, at du ikke kan bidrage som en professionel lærer, men du vil hurtigt opdage at din egen skolegangs pædagogik har givet dig en bred palet af undervisningsformer og –ideer som du vil kunne bruge i din egen undervisning. Langt de fleste steder skal du forvente at der er nationale læseplaner som du skal følge, men især i førskoleundervisning kan du selv have indflydelse på, hvad du vil undervise i. Vær forberedt på, at de offentlige skoler som regel har mange flere børn i klasserne end herhjemme.  

Du kan undervise med alle aldersgrupper, oftest inden for engelsk og matematik. Eleverne kan spænde fra førskolebørn der skal lære tal og bogstaver til voksne mennesker der gerne vil forbedre deres engelskkundskaber.