Global Contact Om os Kontakt os

Tre hurtige om sommerhøjskole i Kenya

Sommerhøjskolen er din mulighed for at tage på højskole i udlandet i uden at rydde hele din kalender. Det er et intenst og spændende dyk ned i en anden kultur, hvor du er garanteret en øjenåbner og nye perspektiver. Du møder lokalbefolkningen og får indsigt i regionale problematikker, samtidigt med at du arbejder med f.eks. journalistik og kreative udtryksformer.

Rejs ud på sommerhøjskole i din ferie

Mette Kræmmer Schelde på 21 tog til Kenya i 2013, efter hun havde taget sin studentereksamen. Her svarer hun på tre hurtige spørgsmål om sommerhøjskolen.

Hvad fik dig til at vælge at tage på højskole i sommerferien og hvorfor i udlandet?

Jeg har altid syntes godt om højskoletanken, og dét at få lov til at tilbringe et højskoleophold i udlandet, synes jeg var helt fantastisk. Når det foregår i udlandet, får man alt det gode fra højskolelivet samt alt det fantastiske ved at rejse. Man får lov at opleve en anderledes kultur helt tæt på.

Sommerhøjskole i udlandet - rejs med til Afrika eller Asien

Fortæl om en af de bedste oplevelser fra højskolen?

Èn af dagene var vi ude og besøge et Action Aid projekt i Ol Donyiro og samtidig hjælpe de lokale med at pløje markerne. Vi arbejdede side om side med de flot påklædte kvinder fra landsbyen og mærkede på egen krop, hvordan deres hverdagsliv er. Kvinderne snakkede kun deres eget stammesprog, så med vores spæde swahiliordforråd var det svært at tale sammen. Alligevel oplevede jeg, at man – selv uden verbalt sprog – kan kommunikere og hjælpe hinanden. Da vi endelig var færdige – udmattede af det hårde arbejde og den skarpe sol – begyndte kvinderne at klappe, synge og danse til ære for os. Vi forsøgte på bedste vis at danse med, og det blev en fantastisk afslutning på en kulturel, lærerig dag!

Sommerhøjskole i Kenya, Myanmar eller Jordan - rejs ud i din ferie

Hvad overraskede dig mest omkring Kenya?

Jeg var meget overrasket over glæden blandt det kenyanske folk. Det lyder enormt klichéagtigt, men vi kommer fra Danmark med en tanke om at se et fattigt folk, hvor nogle sulter og er i nød. Og hvem kan være glad med sådant et liv? Men kenyanere har en virkelyst, et mod og en naturlig behjælpsomhed, som man ikke finder mange steder.

Vil du vide mere? Du kan komme på sommerhøjskole i Kenya, Nepal og Jordan. Læs mere og find din sommerhøjskole her

  

Se også:

Mød James som er underviser på højskolen i Kenya
Han redder dig fra at ryge i de værste kulturelle fælder, før du gør dine egne erfaringer under dit volontørophold. Du møder James på højskolen i Kenya, hvor han underviser i kulturforståelse.
Next Stop rejse til Mellemøsten
Danske unge fik udfordret deres billeder af Mellemøsten under sommerens Next Stop ophold i Jordan og Libanon.
Artikel om Troels, som er frivillig i Indien med Global Contact
”Man lærer noget om sig selv derude”. Troels og Christian arbejder frivilligt i Indien. Læs om deres oplevelser og arbejde i den lille by, Kundapur, hvor de underviser på en skole.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.