Global Contact Om os Kontakt os

Stjernekiggere i Jordans ørken

  • Udflugt ud i ørkenen
  • Stjernetur i ørkenen
  • Så blev det nat

Beduinen tager uden videre dit spejlreflekskamera ud af hånden på dig og begynder at rode rundt i indstillingerne. 
”Åh nej, hvad laver han dog med mit kamera?” tænkte Simone Sandager, da ovenstående situation udspillede sig. Beduinen viste sig – trods sin alder og fremtoning – at være en sand kameraekspert. Pludselig gav han sig til at knipse billeder af højskoledeltagerne med den imponerende stjernehimmel som baggrund. 

”Vi overnattede oplyst af millioner af stjerner og så solopgang i komplet stilhed – det glemmer jeg aldrig!” 

23-årige Simone er tidligere frivillig i Kenya og læser psykologi, som er et tidskrævende studie. Hun er dog stadig lige eventyrlysten, så i sommerferien blev der tid til at tage på højskole. Valget faldt på Jordan, fordi hun var nysgerrig på Mellemøstens kultur, og på kun tre uger fik hun et indtryk, der har sat sig fast.  

”Jeg ville gerne lære noget i min ferie, og det gør jeg nu engang bedst ved at komme ud i verden og tale med mennesker fra andre kulturer.” 
På højskolen i Amman kommer du vidt omkring og besøger NGO’er, forskellige aktivister og helt almindelige gæstfri jordanere, som sikkert byder dig indenfor i deres små hjem. 
Du rejser med en gruppe af danske unge, og det kan være både en fordel og ulempe: 
”Det var til tider en udfordring at rejse i en gruppe på 15 mennesker, men samtidigt skabte det en god dynamik, og vi havde en tryg base i hinanden.”

Men hvorfor egentlig tage på sommerhøjskole? 
”Jeg er glad for at have fået et billede af hverdagen i et muslimsk land – religion fylder slet ikke så meget, som jeg troede. Der er alt fra rappere til kreative sjæle og masser af humor!”

”Turen var meget påvirket af konflikten i Gaza, og det var faktisk både godt og dårligt. Det gav mulighed for hands on-erfaring, da vi var i Palæstina, men det var også hårdt at forholde sig til konflikten på helt tæt hold.” 

Simone vil anbefale sommerhøjskolen til andre unge, der ønsker et anderledes indblik i Mellemøsten, nye venner og masser af oplevelser, du ikke får på et hotel. 

”Jeg snakker stadig jævnligt med vores undervisere fra Jordan, og det er rart at kunne følge med i deres liv. En dag vender jeg forhåbentlig tilbage.” 

Du kan læse meget mere om Simones oplevelser her.

Jeg ville gerne lære noget i min ferie, og det gør jeg nu engang bedst ved at komme ud i verden og tale med mennesker fra andre kulturer.

  

Se også:

Fra højskolen i Nepal
Danske og nepalesiske deltagere på Globale Højskole i Nepal arbejder med at fremme tolerance og accept af homoseksualitet i Kathmandus gader. Det er ikke en let kamp, da der skal gøres op med generationers normer og værdier
Om at rejse på sommerhøjskole i ferien
Vil du både rejse og opleve højskolementaliteten på én sommerferie? Sommerhøjskolen samler det hele. Læs en deltager fortælle om sin sommer i Kenya.
Pak uden panik til din udlandsrejse
Pakkeriet fylder ofte mere end nødvendigt inden afrejse. Hvad nu, hvis de ikke har shampoo i den lille landsby? Behøver du virkelig slæbe syv par lange bukser med? Fortvivl ikke - vi kender til frustrationerne, og har derfor samlet nogle gode råd.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.