Global Contact Om os Kontakt os

Global Contacts guide til god forberedelse

Et længere ophold i udlandet betyder, at du skal tage hensyn til lidt flere ting i din forberedelse end på din sidste kanotur til Sverige. Her er en guide til de tre vigtigste ting, du skal have styr på


 

1. Vaccinationer

Kanoturen til Sverige betyder storindkøb af myggebalsam. Vi gætter på lidt andre forholdsregler for det land, du skal til.

Sådan kommer du i gang

Ring til din egen læge eller besøg Statens Serum Institut online. Her kan du søge på dit land og rejsetype og få anbefalinger til vaccinationer, samt finde en oversigt over vaccinationssteder.

Gode råd

Start så tidligt som muligt. For alle længerevarende rejser (volontør- og højskoleophold) bør du starte senest en måned før afrejse for at nå alle vaccinationer.
Nogle sygeforsikringer yder tilskud til vaccinationer. Er du fx medlem af sygeforsikringen ”danmark”, kan du få dækket halvdelen af dine udgifter til vaccination.


 

2. Visum

De fleste lande kræver et visum, når du skal opholde dig i landet i længere tid. Du er selv ansvarlig for at få det nødvendige visum til lige præcis dit land, men det er slet ikke så kompliceret, som du måske tror. 

Sådan kommer du i gang

Start med at tjekke Global Contacts visumanbefalinger, som du finder under det land, du skal til. Her fortæller vi hvilken type visum du skal søge, og om det skal søges hjemmefra eller i lufthavnen. Medmindre andet står skrevet, skal du altid søge om turistvisum.
Tjek ambassadens hjemmeside, for at sikre, at der ikke er sket nogle pludselige ændringer. Her finder du også konsulatets åbningstider, ansøgningsskema og pris på visum for dig, der skal søge hjemmefra.

Gode råd

Husk: dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder fra afrejsedatoen.
Søg i god tid. Får du ikke dit visum før afrejse, kan du ikke komme ind i landet (kun til dig, der skal søge visum hjemmefra, og ikke kan købe det ved ankomst i lufthavnen).


 

3. Forsikring

Hvis du bestiller dit ophold inkl. fly og forsikring, kan du roligt læne dig tilbage - så sørger vi for at bestille en Rejseforsikring Ung+ fra Europæiske, som dækker hele dit ophold. Vælger du selv at stå for forsikring,eller har du én i forvejen, skal du være opmærksom på et par ting.

Sådan kommer du i gang

Tjek, at din forsikring dækker den type ophold, du skal ud på (skal du lave frivilligt arbejde eller i praktik, så vær helt sikker på, at din forsikring dækker denne rejseform).
Sørg for at forsikringen dækker under hele opholdets længde. Nogle rejseforsikringer dækker kun kortere rejser på op til en måneds varighed.

Gode råd

Mange rejseforsikringer dækker kun op til 500 kroner for en telefon – også smartphones. Så overvej lige, hvorvidt du skal medbringe en Snapmaster (smartphone) eller en Snakemaster (Nokia 3310).
Sørger du selv for forsikring, og vælger du at forlænge dit ophold undervejs, så husk at forlænge din rejseforsikring.


 

God forberedelse giver en bedre rejse. Så simpelt er det. 

Men du kan ikke vaccinere dig mod din værtsfamilies gæstfrihed. Du kan aldrig få automatisk visum til sproget og kulturen i udlandet, og du kan heldigvis ikke forsikre dig mod nye oplevelser.
Alt det må du opsøge, erfare og blive klogere på, når du rejser ud med Global Contact.

  

Se også:

Om at rejse på sommerhøjskole i ferien
Vil du både rejse og opleve højskolementaliteten på én sommerferie? Sommerhøjskolen samler det hele. Læs en deltager fortælle om sin sommer i Kenya.
Sarah kastede sig over sit eget byggeprojekt som frivillig
Hvordan går man fra frivillig på en skole til et bijob som leder på et byggeprojekt? Læs om Sarahs rutsjetur under hendes ophold som frivillig i Kenya.
Om frivilligprogrammet i Jordan
Ved at tage ud som frivillig for Mellemfolkeligt Samvirke udfordres ens syn på verden samtidig med, at man bidrager til at gøre en forskel.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.