Global Contact Om os Kontakt os

Afslag på drømmestudie åbner for livets rejse

Den 30. juli var en skæbnedag for mange unge, som modtog besked fra de danske videregående uddannelser. Vil de have dem eller ej. For rigtig mange er nyheden desværre ikke som håbet. Men et afslag åbner nye muligheder. Det oplever Mellemfolkeligt Samvirkes formidler af volontørophold i den tredje verden, Global Contact, tydeligt i dagene efter, at der bliver givet besked. Sidste år ringede telefonerne som aldrig før på kontoret i ugerne efter.

- Pludselig stod jeg med et ufrivilligt friår. Jeg vidste med det samme, at jeg ville bruge året på noget, der gav mening, så jeg tog til Indien og arbejdede på et center for gadebørn.

- Sidste år blev vi kimet ned i dagene efter, at universiteterne sendte deres afslag ud. Mange havde søgt ind lige efter gymnasiet og nu stod de pludselig med et års frihed foran sig og ønsket om at gøre noget godt ude i verden i den tid, siger Lasse Jensen, der er daglig leder af Global Contact.

I år har han forberedt sig og kaldt ekstra personer på arbejde for at kunne besvare de mange ekstra opkald. 

En af dem, der sidste år rejste ud med Global Contact i stedet for at begynde på universitetet er 22-årige Trine Knudsen.
 
- Pludselig stod jeg med et ufrivilligt friår. Jeg vidste med det samme, at jeg ville bruge året på noget, der gav mening, så jeg tog til Indien og arbejdede på et center for gadebørn. Jeg er rigtig glad for, at jeg gjorde det. Jeg gik og havde lidt ondt af mig selv over ikke at være kommet ind og oplevelsen gjorde mig meget afklaret omkring hele situationen, siger hun.

I år kommer hun dog ikke til at bruge backup-planen om endnu en rejse, da hendes nyhed var god og hun 1. september begynder at læse til designteknolog.
 
Hos Global Contact oplever de også, at det studierelevante er vigtigt for mange af deres 800 årlige volontører.

- Mange efterspørger specifikke opgaver som at arbejde på børnehjem eller undervise skolebørn for på den måde at gøre sig mere klar til at læse videre. Men lige gyldig hvor vores volontører rejser hen, så kommer næsten alle hjem og fortæller, at det har været en rejse for livet, fortæller Lasse Jensen.

Global Contact arrangerer volontørophold til Mellemamerika, Afrika, Mellemøsten og Asien. Hvert år rejser over 800 ud langt de fleste er i starten af 20’erne, men Global Contact arrangerer også ophold for rejsende på 26+. 

  

Se også:

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.