Global Contact Om os Kontakt os

Studietur til Palæstina med SDU

Studietur til Palæstina - Modul i Global Health

I samarbejde med Syddansk Universitet

Global Contact udbyder i samarbejde med Syddansk Universitet denne studietur til Palæstina som en del af modulet Global Health.

Global Health til Palæstina er en tværfaglig studietur om sundhedsproblematikker i en global kontekst. På turen får du kendskab til det palæstinensiske sundhedssystems sammensatte karakter, og hvordan sundhedsforholdene påvirkes af den israelske besættelse. Som forudsætning for at forstå sundhedssystemet i Palæstina vil du samtidig få en bred introduktion til det kulturelle og politiske liv, og de særlige omstændigheder der knytter sig til besættelsen af Vestbredden. Programmet vil tage dig med ud i mange afkroge af det palæstinensiske sundhedssystem og du vil blive overrasket over, hvor meget du lærer på 2 uger. 

Se programmet for studieturenPris og tilmelding til studieturen

 

 

Sundhedsfaglig undervisning og ekskursioner

Få nyt perspektiv på din uddannelse under studieturenStudieturen giver dig mulighed for at møde en række lokale og internationale NGO’er, besøge hospitaler, klinikker, universiteter og møde ildsjæle, der kæmper for at forebygge og skabe bedre og tilgængelige sundhedstilbud i Palæstina. Du kommer til at tale med palæstinensisk sundhedspersonale, opleve hverdagen i en palæstinensisk flygtningelejr, besøge organisationer der gør et pioner-arbejde inden for eksempelvis palliativ behandling og rehabilitering, og se deres arbejde i området med egne øjne. Samtidig kommer du tæt på kulturen og den palæstinensiske befolkning.

Studieturen fokuserer på det palæstinensiske sundhedsvæsens særlige karakter og kompleksitet, men også på kultur, rettigheder, offentlig sundhed og forebyggelse. Global Health studieturen til Palæstina giver dig en international dimension på din uddannelse og udvikler din faglige forståelse af det palæstinensiske kontra det danske sundhedssystem.

Program  

Lærerigt indhold på studieturen til PalæstinaGlobal Sundhed studieturen byder på masser af ekskursioner kombineret med relevant undervisning. Der vil være to fridage undervejs, hvor du kan opleve Israel og Palæstina på egen hånd, men som udgangspunkt er turen en grupperejse.

Undervisningen på studieturen foregår dels på højskolen i Betlehem, men i høj grad også på ekskursioner til mange af Vestbreddens byer. Vi lægger vægt på at møde sundhedsfaglige grupper og personer dér hvor de er, og anskuer sundhed og helbredelse i et bredt perspektiv, hvor det sociale miljø spiller en afgørende rolle. Derfor er store dele af undervisningen tilrettelagt som ekskursioner frem for ”klasseundervisning”. Undervisningen vil som udgangspunkt foregå på engelsk.

1. uge:

 • Ankomst til Tel Aviv og kørsel til Betlehem
 • Introduktion til Palæstina, konfliktens historiske baggrund og aktuelle aktører
 • Introduktion på de tre sektorer i sundhedssystemet: FN/NGO, offentlig og privat, v. gæsteunderviser
 • Besøg i Jerusalem: Grædemuren, Al Aqsa-moskéen (udefra) og den gamle by
 • Besøg på offentlige hospitaler, samt hospitaler drevet af NGO'er og FN
 • Ekskursion til flygtningelejr med besøg på UNWRA-klinik
 • Indblik i de sundhedsvidenskabelige uddannelser og aktuelle forskningsprogrammer med besøg på Al-Quds University
 • Fokus på konfliktens psykosociale konsekvenser hos børn og unge

Studietur til Palæstina2. uge:

 • Besøg på stort privathospital i Nablus
 • Fokus på menneskerettigheder og rehabilitering
 • Besøg på center der benytter yoga i traumebehandling, og indblik i Red Noses Palestines arbejde på lokale hospitaler
 • Besøg på projekt med mobile klinikker
 • Tur til Hebron med fokus på hverdagen under konflikt, rundvisning i den gamle bydel og besøg på Hebron hospital
 • Frivilligt arbejde på et hospital (placering på afdeling efter fagligt felt/interesse)
 • Fridage med mulighed for egne ture
Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet. 
 

Global Contact på InstagramInstagram fra Palæstina

 
Klik på billedet for at læse beskrivelsen og se flere billeder.

 

Pris og tilmelding  
 

*Du kan trække 1.000 kr. af beløbet fra i skat. Global Contact sørger for at indberette dette på dine vegne. Prisen på opholdet er ekskl. fly
**Prisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.

Når du bestiller dit ophold, kan du vælge om vi også skal stå for fly. 
Du betaler 5.000 kr. ved tilmelding. Vi sender en opkrævning på restbeløbet ca. 6 uger før afrejse.
Husk at du selv er ansvarlig for at have en dækkende rejseforsikring. Hvis du ikke har én kan Global Contact være behjælpelig med at skaffe en.
 

Hvad er inkluderet i prisen?
 

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer i prisen En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • 15 dages studietur til Palæstina
 • Flyrejse tur/retur
 • Morgenmad
 • Afbestillingsforsikring for flybillet ved sygdom
 • Forberedelse inden turen
 • Logi og transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer ikke Pakken inkluderer ikke

 • Egne aktiviteter i fridagene
 • Rejseforsikring (Rejseforsikring Ung+ kan tilkøbes når du bestiller dit ophold)
 • Vaccinationer
 • Frokost og aftensmad under opholdet
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly og afbestillingsforsikring. Afhentning foregår på et aftalt mødested, oftest i lufthavnen.
 

Vil du selv sørge for fly?

Hvis du vælger selv at købe din flybillet er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Husk at det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til det aftalte tidspunkt samt at købe en dækkende rejseforsikring.

Sådan bor man

Studieturen er ingen luksusrejse, og du kan forvente at bo under simple, men ordenlige forhold. Du vil bo på vores globale højskole i Betlehems centrum, hvor I indkvarteres på sovesale med toilet og bad, mens mænd bor på et nærliggende hotel. Højskolen fungerer som et uddannelsescenter for regionens unge, og her er undervisningslokaler og en hyggelig gårdhave. Her spiser du morgenmad med de andre deltagere, får undervisning, nyder solen på tagterrassen - og sikkerheden er i orden. Du kan også benytte højskolens lille køkken til at lave egen mad med friske råvarer fra markedet. Når vi rejser rundt på de mange planlagte ekskursioner, rejser vi primært med offentlig transport. Du kan læse mere om højskolen på dens egen hjemmeside her. 

Visum

Du skal have visum til Israel, når du rejser til Palæstina. Visummet er gratis og fås når du ankommer i lufthavnen i Tel Aviv. Her ansøger du om et almindeligt turistvisum, og du får mulighed for at blive helt fortrolig med indrejsen på forberedelsesdagen inden afrejse, hvor vi vil gennemgå alle oplysninger om visum og indrejse. 

Forberedelse inden afrejse

Vi lægger stor vægt på grundig forberedelse inden afrejse. Når du har tilmeldt dig hos Global Contact og fået dit ophold bekræftet, sender vi dig en velkomstpakke med information om ankomst, visum, pakkeliste, kontaktoplysninger og højskolen hvor I skal bo. Du inviteres også til en forberedelsesdag på SDU hvor din kontaktperson fra Global Contact vil give dig en introduktion til landet og programmet, og vi vil tale om sikkerheden, kulturelle forskelle og du kan få svar på alle de spørgsmål du måtte have til rejsen. 

Mad og drikke

Mellemøsten er kendt for sit fantastiske køkken, og Palæstina er ingen undtagelse. Du kommer til at smage lækre retter som fattoush, tabbouleh, kibbeh, falafel og hummus i varianter du aldrig før har smagt. Du får morgenmad på højskolen, men frokost og aftensmad skal du selv sørge for, og det giver rig mulighed for at udforske Betlehems restauranter eller spraglede markeder. Vær ikke bange for at sprænge dit budget, for maden er utroligt billig - og tilmed sund. Du kan læse lidt mere om hvad man spiser i Palæstina her.

Sikkerhed

Vi tager sikkerheden meget alvorligt, og at den er i orden, både når vi opholder os på højskolen og rejser rundt i Palæstina. Derfor vil du som deltager altid følges med guider, der kender lokalområdet indgående og ved hvilke steder og situationer man skal undgå.

Global Contact har igennem årene sendt næsten 400 frivillige, praktikanter og studietursdeltagere af sted til Palæstina, og vi har heldigvis aldrig oplevet at nogen er kommet galt af sted. Langt de fleste føler sig trygge og godt tilpas i Palæstina, selv om konflikten gør indtryk. Nogle så godt, at de vælger at komme tilbage igen og igen. Det er ikke så underligt, for folk i Palæstina møder udlændinge med stor gæstfrihed og hjertevarme.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.