Sommerhøjskole i Palæstina
Ingen sendes til Palæstina

HJÆLP BEFOLKNINGEN I PALÆSTINA

Vi er i Global Contact og resten af Mellemfolkeligt Samvirke meget bekymrede over den eskalerende humanitære krise i Gaza, hvor 2 millioner mangler basale fornødenheder, civile lider under bombninger og hospitaler er i knaphed med medicin. Støt Mellemfolkeligt Samvirkes nødhjælpsarbejde med en enkelt donation på dette link:

Studietur til Palæstina - Modul i Global Health

I samarbejde med Syddansk Universitet

Global Contact udbyder i samarbejde med Syddansk Universitet denne studietur til Palæstina som en del af modulet Global Health.

Global Health til Palæstina er en tværfaglig studietur om sundhedsproblematikker i en global kontekst. På turen får du kendskab til det palæstinensiske sundhedssystems sammensatte karakter, og hvordan sundhedsforholdene påvirkes af den israelske besættelse. Som forudsætning for at forstå sundhedssystemet i Palæstina vil du samtidig få en bred introduktion til det kulturelle og politiske liv, og de særlige omstændigheder der knytter sig til besættelsen af Vestbredden. Programmet vil tage dig med ud i mange afkroge af det palæstinensiske sundhedssystem og du vil blive overrasket over, hvor meget du lærer på 2 uge

Global Sundhed er en sundhedsfaglig studietur til Palæstina
Besøg hos en lokal familie
Du kommer til at opleve arbejdet med sundhed
Introduktion på de tre delinger indenfor sundhed: UN/NGO, governmental, privat
Introduktion til Palæstina og sundhedssystemet i landet
Frivilligt arbejde på et hospital
Menneskerettigheder og fokus på behandlingen af ofre for tortur
Studieturen fokuserer på kultur, rettigheder, offentlig sundhed og forebyggelse
På studieturen vil du møde en række internationale NGO’er, besøge hospitaler, opleve forskellige universiteter og møde ildsjæle med spændende fortællinger
Global Sundhed turen til Palæstina giver dig en international dimension på din uddannelse
Introduktion til Palæstina og sundhedssystemet i landet
Frivilligt arbejde på et hospital


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for studieture

Program for studieturen til Palæstina

Global Sundhed studieturen byder på masser af ekskursioner kombineret med relevant undervisning. Der vil være to fridage undervejs, hvor du kan opleve Israel og Palæstina på egen hånd, men som udgangspunkt er turen en grupperejse.

To dage i programmet er sat af til frivilligt arbejde, besøg eller feltarbejde, som tilrettelægges efter dit fag eller interesse. Vi har et stort netværk og kontakt til mange organisationer/projekter der arbejder med sundhedsfremme, hospitaler, klinikker og private virksomheder. Tidligere studerende har fx lavet feltarbejde på et center der bruger sport og dans til at styrke børn og unges selvværd, besøgt farmaceutiske virksomheder, eller fulgt jordemødre på en fødeafdeling.

Undervisningen på studieturen foregår dels på højskolen i Betlehem, men i høj grad også på ekskursioner til mange af Vestbreddens byer. Vi lægger vægt på at møde sundhedsfaglige grupper og personer dér hvor de er, og anskuer sundhed og helbredelse i et bredt perspektiv, hvor det sociale miljø spiller en afgørende rolle. Derfor er store dele af undervisningen tilrettelagt som ekskursioner frem for ”klasseundervisning”. Undervisningen vil foregå på engelsk

Uge 1

 • Ankomst til Tel Aviv og kørsel til Betlehem
 • Introduktion til Palæstina, konfliktens historiske baggrund og aktuelle aktører
 • Introduktion på de tre sektorer i sundhedssystemet: FN/NGO, offentlig og privat, v. gæsteunderviser
 • Besøg på et offentligt hospital og et NGO-drevet hospital 
 • Ekskursion til flygtningelejr med besøg på UNWRA-klinik
 • Indblik i de sundhedsvidenskabelige uddannelser og aktuelle forskningsprogrammer med besøg på Al-Quds University
 • Fokus på konfliktens psykosociale konsekvenser hos børn og unge

Uge 2

 • Besøg hos det palæstinensiske sundhedsministerium
 • Fokus på humanitær hjælp og Røde Halvmånes arbejde
 • Besøg hos NGO'er der arbejder med empowerment i sundhedsfremme
 • Fokus på menneskerettigheder og rehabilitering
 • Tur til Hebron med fokus på hverdagen under konflikt og rundvisning i den gamle bydel
 • 2 dage til frivilligt arbejde og fagtilrettelagte besøg (placering på hospital, klinik, NGO efter fagligt felt/interesse)
 • Fridage med mulighed for egne ture

 

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet. 

Sundhedsfaglig undervisning og ekskursioner

Studieturen giver dig mulighed for at møde en række lokale og internationale NGO’er, besøge hospitaler, klinikker, universiteter og møde ildsjæle, der kæmper for at forebygge og skabe bedre og tilgængelige sundhedstilbud i Palæstina. Du kommer til at tale med palæstinensisk sundhedspersonale, opleve hverdagen i en palæstinensisk flygtningelejr, besøge organisationer der gør et pioner-arbejde inden for eksempelvis sundhedsoplysning, empowerment og rehabilitering, og opleve deres arbejde i område direkte. Samtidig kommer du tæt på kulturen og den palæstinensiske befolkning.

Studieturen fokuserer på det palæstinensiske sundhedsvæsens særlige karakter og kompleksitet, men også på kultur, rettigheder, offentlig sundhed og forebyggelse. Global Health studieturen til Palæstina giver dig en international dimension på din uddannelse og udvikler din faglige forståelse af det palæstinensiske kontra det danske sundhedssystem.

Praktiske informationer

Visum

Du skal have visum til Israel, når du rejser til Palæstina. Visummet er gratis og fås når du ankommer i lufthavnen i Tel Aviv. Her ansøger du om et almindeligt turistvisum, og du får mulighed for at blive helt fortrolig med indrejsen på forberedelsesdagen inden afrejse, hvor vi vil gennemgå alle oplysninger om visum og indrejse. 

Forberedelse inden afrejse

Vi lægger stor vægt på grundig forberedelse inden afrejse. Når du har tilmeldt dig hos Global Contact og fået dit ophold bekræftet, sender vi dig en velkomstpakke med information om ankomst, visum, pakkeliste, kontaktoplysninger og højskolen hvor I skal bo. Du inviteres også til en forberedelsesdag på SDU hvor din kontaktperson fra Global Contact vil give dig en introduktion til landet og programmet, og vi vil tale om sikkerheden, kulturelle forskelle og du kan få svar på alle de spørgsmål du måtte have til rejsen. Du er altid velkommen til at henvende dig til din danske kontaktperson fra Global Contact inden rejsen med de spørgsmål du måtte have.

Mad og drikke

Mellemøsten er kendt for sit fantastiske køkken, og Palæstina er ingen undtagelse. Du kommer til at smage lækre retter som fattoush, tabbouleh, kibbeh, falafel og hummus i varianter du aldrig før har smagt. Du får morgenmad og frokost på højskolen, men aftensmad skal du selv sørge for, og det giver rig mulighed for at udforske Betlehems restauranter eller spraglede markeder. Vær ikke bange for at sprænge dit budget, for maden er utroligt billig - og tilmed sund. Du kan læse lidt mere om hvad man spiser i Palæstina her.

Sikkerhed

Vi tager sikkerheden meget alvorligt, og at den er i orden, både når vi opholder os på højskolen og rejser rundt i Palæstina. Derfor vil du som deltager altid følges med guider, der kender lokalområdet indgående og ved hvilke steder og situationer man skal undgå.

Global Contact har igennem årene sendt mere end 600 frivillige, praktikanter og studietursdeltagere af sted til Palæstina, og vi har heldigvis aldrig oplevet at nogen er kommet galt af sted. Langt de fleste føler sig trygge og godt tilpas i Palæstina, selv om konflikten gør indtryk. Nogle så godt, at de vælger at komme tilbage igen og igen. Det er ikke så underligt, for folk i Palæstina møder udlændinge med stor gæstfrihed og hjertevarme.

Sådan bor du

Studieturen er ingen luksusrejse, og du kan forvente at bo under simple, men ordenlige forhold. Du vil bo på vores globale højskole i Betlehems centrum, hvor I indkvarteres på sovesale med toilet og bad, mens mænd bor på et nærliggende hotel. Højskolen fungerer som et uddannelsescenter for regionens unge, og her er undervisningslokaler og en hyggelig gårdhave. Her spiser du morgenmad med de andre deltagere, får undervisning, nyder solen på tagterrassen - og sikkerheden er i orden. 

Der er mulighed for at tilkøbe enkeltværelse på nærliggende hotel for et tillæg på 1400 kr., så længe der er ledige værelser (reservér gerne i god tid!). Skriv det i kommentarfeltet ved tilmelding, og så reserverer vi et værelse til dig.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • 15 dages studietur til Palæstina (inkl. morgenmad, frokost og logi)
 • Flyrejse tur/retur
 • Forberedelse inden turen
 • Transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet
 • Alle kurser, udflugter og projektbesøg i programmet
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Pakken inkluderer ikke

 • Egne aktiviteter i fridagene
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Vaccinationer
 • Aftensmad under opholdet, og kost på fridage
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)
 • Evt. safaritur

Tidligere rejsende

Studietur i Palæstina

Det er enormt lærerigt at sammenligne det danske sundhedssystem med Palæstina, hvor den israelske besættelse gør at mange, gennem generationer, lider af PTSD. Det gav mig lyst til at arbejde i psykiatrien herhjemme, og jeg har netop fået mit første job inden for området.  

Jordemoder på Global Health Studietur i Kenya

Jeg lærte meget af at observere, men blev også involveret i praksis. Vi assisterede en fødsel, og der var næsten intet udstyr! Det var lærerigt at opleve alt fra medicinmænd til store offentlige hospitaler og slumområder.

Få mere at vide

Kontakt os

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold