Global Contact Om os Kontakt os

Studietur til Nepal med SDU

Studietur til Nepal - Modul i Global Health

I samarbejde med Syddansk Universitet

Global Health studieturen til Nepal fokuserer på sundhedsfaglige med globalt perspektiv, og giver dig indsigt og viden om det nepalesiske sundhedssystem. Nepal er stadig præget af en ulighed i sundhedstilstanden mellem befolkningsgrupperne, hvor de fattigste på landet har flest sundhedsproblemer og ringest adgang til behandling. Sundhedssystemet er udfordret af dårlig infrastruktur, politisk ustabilitet, manglende ressourcer og uhensigtsmæssig allokering af dem.

Men Nepal har også oplevet en forbedring af sundhedstilstanden i løbet af den seneste generation, særligt hvad angår mødres og børns sundhed. Både børne-, spædbarns- og mødredødeligheden er faldet, og den forventede levealder er fortsat lav, men stigende. Studieturen giver også et indblik i de omfattende ødelæggelser, som jordskælvene i 2015 medførte, og hvordan regeringen, NGO’er og andre aktører siden har arbejdet for at genopbygge sundhedsvæsenet.

Se programmet for studieturenPris og tilmelding til studieturen

 

 

Spændende udflugter og undervisning

I løbet af studieturen møder du fagpersoner med indgående kendskab til nepalesiske sundhedsforhold, og du besøger hospitaler, sundhedsklinikker og universiteter. Du kommer til at møde nepalesiske sundhedsfaglige på deres arbejdspladser, og besøge organisationer der laver banebrydende arbejde inden for fx kvinders reproduktive rettigheder. Vi tilstræber at du både kommer til at møde læger og andre fagpersoner med en sundhedsvidenskabelig baggrund, men også sygeplejersker, patienter og ildsjæle der kæmper for bedre og lige adgang til sundhed. Det giver dig en international dimension til din uddannelse, og mulighed for at foretage en sammenlignende analyse af det nepalesiske og danske sundhedssystem.

Studietur til Nepal med SDUProgrammet har for øje at give dig en bred indføring i det nepalesiske sundhedssystem, forebyggelse og behandling, men også kultur, rettigheder og samfundsforhold. Som udgangspunkt for at forstå sundhedsvæsenet i Nepal får du derfor en introduktion til det kulturelle og politiske liv i Nepal. Vi fokuserer også på nogle af de religiøse tabuer og normer, der påvirker sundhedspraksis og hygiejne, særligt blandt kvinder og børn.

Program for studieturen til Nepal  

Studieturen er sammensat af ekskursioner kombineret med relevant undervisning. Programmet foregår primært i Bhaktapur-distriktet i Kathmandu-dalen, og vi tager på ture til flere forskellige byer og landsbyer i området. 

To dage i programmet er sat af til egne besøg, feltarbejde eller observationspraktik, som tilrettelægges efter dit fag eller interesse. Vi har kontakt til en lang række forskellige hospitaler, organisationer, og fagpersoner, så tøv ikke med selv at komme med forslag. Vi bestræber os på at finde så relevante placeringer som muligt til alle.

Foreløbigt er der som minimum dette på programmet:
 

Besøg hospitaler og klinikker i Nepal

 • Introduktion til Nepal (politisk, historisk og socialt) og undervisning i kulturelle forskelle.
 • Introduktion til det nepalesiske sundhedssystem med fokus på centrale sundhedsproblemer, sundhedssystemets infrastruktur og faciliteter, samt adgang til behandling og forebyggelse.
 • Udflugt til Nagarkot og besøg på offentlig sundhedsklinik på landet.
 • Gæsteforelæsning om kvinders reproduktive sundhed i Nepal.
 • Besøg til projekt der fremmer kvinders sundhed.
 • Indblik i specialiseret behandling, f.eks på Nepals førende hjerteklinik Gangalal
 • Besøg på Dhulikel Universitetshospital.
 • Gæsteforelæsning på Kathmandu Medical College.
 • Indsigt i organisatiners arbejde med marginaliserede grupper.
 • 2 dage med observationspraktik, besøg eller feltarbejde efter studieretning/interesse.
 • 2 fridage med mulighed for at arrangere egne ture.
OBS: Der tages forbehold for mindre ændringer i programmet.

Underviserne på studieturen er nepalesere, og undervisningen vil foregå på engelsk med oversættelse til nepali på enkelte ture. I vil have en fast underviser, som tager med på hele studieturen, og som sørger for at arrangere overnatning, transport og alle programelementer, så du kan koncentrere dig om det faglige udbytte. Derudover benytter vi os af gæsteundervisere med viden inden for deres område, og besøger sundhedsfaglige der hvor de har deres daglige virke.

Pris og tilmelding  
 

Ankomstdato
Længde
Intro
Bemærkninger
Ophold*
Fly**
08-08-2020
2 uger
29. maj
9700
6900,-
*Du kan trække 1.000 kr. af beløbet fra i skat. Global Contact sørger for at indberette dette på dine vegne. Prisen på opholdet er ekskl. fly
**Prisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.

Når du bestiller dit ophold, kan du vælge om vi også skal stå for fly, eller du kan vælge selv at stå for fly. Du betaler 5.000 kr. ved tilmelding. Vi sender en opkrævning på restbeløbet ca. 6 uger før afrejse. Du er selv er ansvarlig for at have en dækkende rejseforsikring. Hvis du ikke har én kan Global Contact være behjælpelig med at skaffe en.

Hvad er inkluderet i prisen?

Studietur på Global 'sundhed til Ghana inkluderer i prisen En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • 14 dages studietur til Nepal (inkl. kost og logi)
 • Flyrejse tur/retur
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom
 • Forberedelse inden turen
 • Afhentning i lufthavnen og transport til/fra Bhaktapur Guest House
 • Transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet
 • Alle kurser, udflugter og projektbesøg i programmet
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer ikke Pakken inkluderer ikke

 • Egne aktiviteter og kost på fridage
 • Visum
 • Rejseforsikring (Rejseforsikring Ung+ kan tilkøbes når du bestiller dit ophold)
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)
Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly, afbestillingsforsikring og afhentning foregår på et aftalt mødested i stedet for i lufthavnen.
 

Vil du selv sørge for fly?

Hvis du vælger selv at købe din flybillet er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Hver destination har et fast mødested, ofte i landets hovedstad, hvor du vil blive modtaget af vores lokale personale.
Husk at det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til det aftalte tidspunkt samt at købe en dækkende rejseforsikring.

Sådan bor du

Studieturen er ingen luksusrejse, men du kan selvfølgelig forvente at bo under ordentlige forhold. Vi bor på et hotel i mellemklassen i Bhaktapur, som er et hyggeligt men ældre hotel, og en del af undervisningen foregår samme sted. Kost og logi på hotellet er allerede inkluderet i prisen. Du vil blive indkvarteret på delt dobbelt- eller tripleværelse med en person af eget køn, og man må gerne ved tilmelding ønske at sove på samme værelse med en studiekammerat. Husk at skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding.

Der er mulighed for at tilkøbe enkeltværelse, hvis du foretrækker at sove alene. Det koster 1000 kr, og husk at notere det i kommentarfeltet når du tilmelder dig. 

Visum

Du skal have visum, når du rejser til Nepal. Det koster 40 USD for 30 dage, og kan fås ved indrejse i lufthavnen i Kathamandu. Du kan læse mere om visum til Nepal her, eller i det velkomstbrev, du modtager fra os, når din rejse er bekræftet. 

Forberedelse inden afrejse

Vi lægger stor vægt på grundig forberedelse inden afrejse. Når du har tilmeldt dig hos Global Contact og fået dit ophold bekræftet, sender vi dig en velkomstpakke med information om ankomst, visum, pakkeliste, kontaktoplysninger og hotellet hvor I skal bo. Du inviteres også til en forberedelsesdag på SDU, hvor din kontaktperson fra Global Contact vil give dig en introduktion til landet og programmet, og vi vil tale om sikkerheden, kulturelle forskelle og meget andet. Her kan du få svar på alle de spørgsmål du måtte have til rejsen. Du er også altid velkommen til at kontakte din kontaktperson direkte inden rejsen med dine spørgsmål.

Mad og drikke

Al kost under studieturen er inkluderet i prisen, med undtagelse af dine fridage. Maden er lokal, og du kan forvente at stifte rigt bekendskab med nationalretten Dal Bhat: ris med linser og grøntsager. På hotellet er der en restaurant, hvor vi spiser nogle af vores måltider, når vi ikke er på ekskursioner ud af huset. Hvis du tager på tur i fridagene, kan du bestille madpakker, eller du kan bruge hotellets grill til en hyggelig grill-aften sammen. 

Fritid

I løbet af programmet vil der være to fridage, hvor du selv kan tage på ture eller slappe af, men i resten af perioden er der lagt fuldt program. I fritiden kan du fx besøge det imponerende Pashupatinath tempel ved Kathmandu, opleve nationalparkerne eller tage på vandretur i bjergene ved Pokhara.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.