Studietur til Nepal

Studietur til Nepal - Modul i Global Health

I samarbejde med Syddansk Universitet

Global Health studieturen til Nepal fokuserer på sundhedsfaglige med globalt perspektiv, og giver dig indsigt og viden om det nepalesiske sundhedssystem. Nepal er stadig præget af en ulighed i sundhedstilstanden mellem befolkningsgrupperne, hvor de fattigste på landet har flest sundhedsproblemer og ringest adgang til behandling. Sundhedssystemet er udfordret af dårlig infrastruktur, politisk ustabilitet, manglende ressourcer og uhensigtsmæssig allokering af dem.

Men Nepal har også oplevet en forbedring af sundhedstilstanden i løbet af den seneste generation, særligt hvad angår mødres og børns sundhed. Både børne-, spædbarns- og mødredødeligheden er faldet, og den forventede levealder er fortsat lav, men stigende. Studieturen giver også et indblik i de omfattende ødelæggelser, som jordskælvene i 2015 medførte, og hvordan regeringen, NGO’er og andre aktører siden har arbejdet for at genopbygge sundhedsvæsenet.

Sundhed og rettigheder for kvinder, børn og kasteløse
I samarbejde med Københavns Professionshøjskole
På studieturen til Nepal vil du lære om flere af de sundhedsproblematikker, som Nepal står overfor i dag.
Vi undersøger de sundhedsfaglige problematikker på udflugter og gennem oplæg fra forskellige sundhedsfaglige grupper og personer
Vi vil også besøge kvindegrupper, og lære mere om de religiøse og kulturelle tabuer der har betydning for kvinders sundhed.
Global Health byder på masser af oplevelser kombineret med undervisning og møder med spændende mennesker.
Du vil på turen til Nepal komme ind på alle disse problematikker samt mange flere og tage hjem med en forståelse for Nepal b
Studietur til Nepal
Oplev nepal på din studietur
Rejs på studietur til Nepal
Rejs på studietur til Nepal
Rejs på studietur til Nepal


Depositum betales ved tilmelding, og restbeløb opkræves 6 uger før afrejse.
Flyprisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.
Se hvad prisen inkluderer

Bestilles opholdet senere end 2 måneder før afrejse, risikeres et ekstra gebyr for flybilletter.
Rejsebetingelser for studieture

Program for studieturen til Nepal

Studieturen er sammensat af ekskursioner kombineret med relevant undervisning. Programmet foregår primært i Bhaktapur-distriktet i Kathmandu-dalen, og vi tager på ture til flere forskellige byer og landsbyer i området.

To dage i programmet er sat af til egne besøg, feltarbejde eller observationspraktik, som tilrettelægges efter dit fag eller interesse. Vi har kontakt til en lang række forskellige hospitaler, organisationer, og fagpersoner, så tøv ikke med selv at komme med forslag. Vi bestræber os på at finde så relevante placeringer som muligt til alle.

Programmet

 • Introduktion til Nepal (politisk, historisk og socialt) og undervisning i kulturelle forskelle.
 • Introduktion til det nepalesiske sundhedssystem med fokus på centrale sundhedsproblemer, sundhedssystemets infrastruktur og faciliteter, samt adgang til behandling og forebyggelse.
 • Udflugt til Nagarkot og besøg på offentlig sundhedsklinik på landet.
 • Gæsteforelæsning om kvinders reproduktive sundhed i Nepal.
 • Besøg til projekt der fremmer kvinders sundhed.
 • Indblik i specialiseret behandling, f.eks på Nepals førende hjerteklinik Gangalal
 • Besøg på Dhulikel Universitetshospital.
 • Gæsteforelæsning på Kathmandu Medical College.
 • Indsigt i organisatiners arbejde med marginaliserede grupper.
 • 2 dage med observationspraktik, besøg eller feltarbejde efter studieretning/interesse.
 • 2 fridage med mulighed for at arrangere egne ture.

Spændende udflugter og undervisning

I løbet af studieturen møder du fagpersoner med indgående kendskab til nepalesiske sundhedsforhold, og du besøger hospitaler, sundhedsklinikker og universiteter. Du kommer til at møde nepalesiske sundhedsfaglige på deres arbejdspladser, og besøge organisationer der laver banebrydende arbejde inden for fx kvinders reproduktive rettigheder. Vi tilstræber at du både kommer til at møde læger og andre fagpersoner med en sundhedsvidenskabelig baggrund, men også sygeplejersker, patienter og ildsjæle der kæmper for bedre og lige adgang til sundhed. Det giver dig en international dimension til din uddannelse, og mulighed for at foretage en sammenlignende analyse af det nepalesiske og danske sundhedssystem.

Programmet har for øje at give dig en bred indføring i det nepalesiske sundhedssystem, forebyggelse og behandling, men også kultur, rettigheder og samfundsforhold. Som udgangspunkt for at forstå sundhedsvæsenet i Nepal får du derfor en introduktion til det kulturelle og politiske liv i Nepal. Vi fokuserer også på nogle af de religiøse tabuer og normer, der påvirker sundhedspraksis og hygiejne, særligt blandt kvinder og børn.

Praktiske informationer

Mad og drikke

Al kost under studieturen er inkluderet i prisen, med undtagelse af dine fridage. Maden er lokal, og du kan forvente at stifte rigt bekendskab med nationalretten Dal Bhat: ris med linser og grøntsager. På hotellet er der en restaurant, hvor vi spiser nogle af vores måltider, når vi ikke er på ekskursioner ud af huset. Hvis du tager på tur i fridagene, kan du bestille madpakker, eller du kan bruge hotellets grill til en hyggelig grill-aften sammen. 

Fritid

I løbet af programmet vil der være to fridage, hvor du selv kan tage på ture eller slappe af, men i resten af perioden er der lagt fuldt program. I fritiden kan du fx besøge det imponerende Pashupatinath tempel ved Kathmandu, opleve nationalparkerne eller tage på vandretur i bjergene ved Pokhara.

Underviserne

Underviserne på studieturen er nepalesere, og undervisningen vil foregå på engelsk med oversættelse til nepali på enkelte ture. I vil have en fast underviser, som tager med på hele studieturen, og som sørger for at arrangere overnatning, transport og alle programelementer, så du kan koncentrere dig om det faglige udbytte. Derudover benytter vi os af gæsteundervisere med viden inden for deres område, og besøger sundhedsfaglige der hvor de har deres daglige virke.

Forberedelse inden afrejse

Vi lægger stor vægt på grundig forberedelse inden afrejse. Når du har tilmeldt dig hos Global Contact og fået dit ophold bekræftet, sender vi dig en velkomstpakke med information om ankomst, visum, pakkeliste, kontaktoplysninger og hotellet hvor I skal bo. Du inviteres også til en forberedelsesdag på SDU, hvor din kontaktperson fra Global Contact vil give dig en introduktion til landet og programmet, og vi vil tale om sikkerheden, kulturelle forskelle og meget andet. Her kan du få svar på alle de spørgsmål du måtte have til rejsen. Du er også altid velkommen til at kontakte din kontaktperson direkte inden rejsen med dine spørgsmål.

Visum

Du skal have visum, når du rejser til Nepal. Det koster 40 USD for 30 dage, og kan fås ved indrejse i lufthavnen i Kathamandu. Du kan læse mere om visum til Nepal her, eller i det velkomstbrev, du modtager fra os, når din rejse er bekræftet. 

Sådan bor du

Studieturen er ingen luksusrejse, men du kan selvfølgelig forvente at bo under ordentlige forhold. Vi bor på et hotel i mellemklassen i Bhaktapur, som er et hyggeligt men ældre hotel, og en del af undervisningen foregår samme sted. Kost og logi på hotellet er allerede inkluderet i prisen. Du vil blive indkvarteret på delt dobbelt- eller tripleværelse med en person af eget køn, og man må gerne ved tilmelding ønske at sove på samme værelse med en studiekammerat. Husk at skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding. Der er mulighed for at tilkøbe enkeltværelse, hvis du foretrækker at sove alene. Det koster 1000 kr, og husk at notere det i kommentarfeltet når du tilmelder dig.

Hvad inkluderer prisen?

Køber du den samlede pakke med ophold og fly er følgende inklusiv i prisen.

En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • 14 dages studietur til Nepal (inkl. kost og logi)
 • Flyrejse tur/retur
 • Forberedelse inden turen
 • Afhentning i lufthavnen og transport til/fra Bhaktapur Guest House
 • Transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet
 • Alle kurser, udflugter og projektbesøg i programmet
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Pakken inkluderer ikke

 • Egne aktiviteter og kost på fridage
 • Visum
 • Afbestillingsforsikring
 • Rejseforsikring kan tilkøbes, når du bestiller dit ophold
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)
 • Evt. safaritur

Tidligere rejsende

Studietur i Palæstina

Det er enormt lærerigt at sammenligne det danske sundhedssystem med Palæstina, hvor den israelske besættelse gør at mange, gennem generationer, lider af PTSD. Det gav mig lyst til at arbejde i psykiatrien herhjemme, og jeg har netop fået mit første job inden for området.  

Jordemoder på Global Health Studietur i Kenya

Jeg lærte meget af at observere, men blev også involveret i praksis. Vi assisterede en fødsel, og der var næsten intet udstyr! Det var lærerigt at opleve alt fra medicinmænd til store offentlige hospitaler og slumområder.

Få mere at vide

Kontakt os

Medarbejder Heidi
Heidi Dimon Djurhuu (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn

Lignende ophold