Rejs ud i verden med Global Contact – sabbatår i udlandet
Om os Kontakt os

Introduktion

Højskolen starter i København
 

Dit ophold begynder med tre introdage inden afrejsen til Kenya, hvor du for første gang mødes med de andre højskoledeltagere. Her bliver I rystet godt sammen og forberedt på de næste 14 ugers højskole i Kenya og Tanzania. Du vil også møde en af underviserne fra højskolen, som er med på en skype-forbindelse og fortæller om programmet.

Uge 1-4

Ankomst til Kenya

Efter introdagene flyver vi til Kenya og bliver kørt til højskolen, der ligger for foden af bjerget Mount Kenya. Højskolen udgør det bedst tænkelige læringsmiljø, da de nærmeste naboer er kenyanske stammer, diskussionslystne unge og seje kvindegrupper. Højskolen ligger midt på savannen, hvor man kan være heldig at se vilde dyr som zebraer og gazeller i de tidlige morgentimer. I de omgivelser lærer du, hvordan livet er på landet i Kenya.

I de første uger vil du få en introduktion til Kenya og lokalområdet, og du vil møde lokalbefolkningen på udflugter og gennem fælles aktiviteter med kenyanske unge. Det giver dig mulighed for med egne øjne at opleve hvad politik, religion og kultur betyder i Kenya. Du vil også få undervisning i swahili og tips til at begå dig i kulturen, ligesom teambuilding, kenyansk madlavning og andre sociale aktiviteter fylder meget i de første ugers program.

Vælg mellem en af de to linjerI løbet af de første uger vælger du dig ind på enten Dokumentarisme- eller Kommunikationslinjen, og modtager intensiv undervisning i enten filmproduktion eller skriftlig og mundtlig kommunikation. På begge linjer starter vi med at undersøge hvilket billeder af Afrika, vi selv bærer på. Hvor har vi fået vores viden om Afrika fra indtil nu, og hvordan påvirker danske medier vores forestillinger om afrikanske unge? Vi taler også om, hvordan vi selv kan være med til at skabe et andet billede af Afrika ved at bruge den værktøjskasse, vi får med os på Dokumentarisme- og Kommunikationslinjen. Kenyanske deltagere bliver en del af holdet i en uge, hvor vi lærer hinanden at kende og samarbejder i teams om at lave små film- og kommunikationsprojekter.

Uge 5-6

Rejse til Mombasa og Nairobi

Efter fire spændende uger på højskolen, pakker vi tasken og rejser først en uge til Nairobi, og så en uge til kystbyen Mombasa. Under rejsen forsøger vi at danne vores eget billede af Kenya og Afrika, og holder det op mod de forventninger, vi havde inden vi kom. På rejsen får du mulighed for at bruge hvad du har lært på Dokumentarisme- og Kommunikationslinjen, når vi filmer, fotograferer og interviewer kenyanere på vores vej. Det kan være unge kunstnere fra Nairobis kreative miljø, somaliske flygtninge eller seje kvinder i Mombasa. Meningen er, at du får lov at tegne dit eget billede af Kenya.

Nairobi er Kenyas hovedstad og kendt under kælenavnet "the city in the sun". Men vi besøger også byens skyggeside: Kibera, et af Østafrikas største slumområder. Her får du mulighed for at møde folk, der lever i fattigdom og eksklusion, og interviewe dem om livet i slummen. Vi besøger også organisationer, der arbejder for at fremme LGBT-personers rettigheder, og møder homoseksuelle, der har modet til at gå imod strømmen og kræver at blive accepteret. Vi taler med flygtninge fra borgerkrigen i Somalia, og får et indblik i hvordan det er at leve i et samfund med mere end 1/2 million flygtninge og asylansøgere.

Nairobi er den eneste hovedstad i verden, der har en nationalpark med vilde dyr og fugle lige uden for byen. Her kan du tage ud i dine fridage og se næsehorn, flodheste, løver og leoparder. Du kan også tage på vandre-, løbe- eller cykelture i byens store skove Kakura og Arboretum, smage retter fra hele verden på byens restauranter, eller udforske bylivet.

Efter Nairobi går turen til Mombasa ved Kenyas østkyst, hvor kulturen og klimaet er anderledes end på fastlandet. Her møder det varme kystklima og det åbne hav dig, og befolkningen er en smeltedigel af kristne, muslimer og hinduister med rødder i både Kenya, Asien og Mellemøsten. Mombasa er kendt for sine lange sandstrande omgivet af palmer og turkisblåt hav, de historiske seværdigheder og retter fra swahili-køkkenet som ugali, stegte bananer og krokodillekød. Det skal vi selvfølgelig opleve. Men vi kaster også et kritisk blik på turismen, og møder folk der forsøger at skabe bæredygtig og klimavenlig turisme. Vi skal også møde nogle af Mombasas sejeste unge, der er med forrest, når det gælder kvinders og LGBT-personers rettigheder.

I Mombasa får du mulighed for at komme til at bo hos lokale familier og komme helt ind under huden på kulturen og hverdagslivet. Det giver dig både et indblik i, hvor forskelligt rig og fattig lever, og mulighed for at knytte tætte personlige bånd til din værtsfamilie, der vil vise dig de skjulte sider af byen.

Inden vi forlader Mombasa har du en forlænget weekend, så du har ekstra tid til at nyde varmen og de lækre strande.

 

Uge 7-8

Lorem ipsum dolor sit amet, quo ei simul congue exerci, ad nec admodum perfecto mnesarchum, vim ea mazim fierent detracto. Ea quis iuvaret expetendis his, te elit voluptua dignissim per, habeo iusto primis ea eam.

Uge 9-10

Lorem ipsum dolor sit amet, quo ei simul congue exerci, ad nec admodum perfecto mnesarchum, vim ea mazim fierent detracto. Ea quis iuvaret expetendis his, te elit voluptua dignissim per, habeo iusto primis ea eam.

Uge 11-12

Lorem ipsum dolor sit amet, quo ei simul congue exerci, ad nec admodum perfecto mnesarchum, vim ea mazim fierent detracto. Ea quis iuvaret expetendis his, te elit voluptua dignissim per, habeo iusto primis ea eam.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.