Global Contact Om os Kontakt os

Studieture og studierejser til udlandet med Mellemfolkeligt Samvirke

Studieture og studierejser uden for Europa

 
Lad os arrangere jeres næste studietur til Afrika, Asien, Mellemøsten eller Latinamerika. Vi er specialister i grupperejser uden for Europa, for unge mellem 15 og 30 år.

 
Tag jeres elever med på en helt uforglemmelig studietur til lande som Kenya, Nepal og Tanzania. Vi tilpasser studieturen til jeres ønsker og fag, og har stor erfaring i at tilrettelægge et varieret program, som med garanti vil engagere jeres elever.  

De mest populære destinationer for vores studieture:

Frivilligt arbejde i Mozambique
 

Frivilligt arbejde i Zambia
 

Frivilligt arbejde i Malawi
 

Frivilligt arbejde i Uganda
 

Frivilligt arbejde i Kenya
 

Se alle lande vi arrangerer studierejser til her

 

På en studietur med os får I:

  • En studierejse med globalt medborgerskab og kulturmødet i centrum
  • Lokale undervisere der følger jer rundt under studieturen
  • Tæt samspil mellem teori og praksis, og fokus på at komme 'ud at se med egne øjne'
  • Mulighed for at bo på vores globale højskoler eller hos værtsfamilier på lokale vilkår
  • Grundig forberedelse inden afrejse og styr på sikkerheden

Vi lægger vægt på, at studieturen giver et internationalt perspektiv på fagligheden, men også at der er plads til kulturel udveksling med lokale unge, fælles handling og fokus på globalt medborgerskab. 

 

Hvordan tilrettelægges studieturen?

Vi skræddersyr turen efter jeres ønsker og budget. For at give en ide om hvordan studieturen kan tilrettelægges, har vi her lavet 3 eksempler på studieture.

 
KENYA

2 uger

Eksempel på en 2 ugers studietur til Kenya, med alt inklusiv.
 

Pris pr person (ekskl. fly)

7.500 kr. 
 
 

Program 2

 
KENYA

4 dage

Det er også en mulighed, at vi bare står for 4 dage af jeres studierejse.
 

Pris pr person (ekskl. fly)

2.300 kr. 
 
 

Program 3

 
JORDAN

3 uger

Eksempel på en 3 ugers studietur til Jordan. 
 
 

Pris pr person (ekskl. fly)

9.900 kr. 
 
 

 

Citat studietur

'Vanvittig inspirerende tur! Selvom jeg førhen har rejst enormt meget, så har jeg aldrig fået en oplevelse "bag kulissen" som denne her. Jeg kan virkelig anbefale denne studietur hvis man har interesse for især kultur, sundhed og mennesker. Jeg glemmer det aldrig, tak!' 

Caroline Plum, deltager på Global Sundhed studietur i Kenya

 

Populære temaer på studieturene

Vi planlægger programmet ud fra jeres ønsker omkring fag og temaer. Her er et udvalg af nogle af de mest populære temaer for studieturene lige nu: 

Tema om klimaforandringer
Klimaforandringer

Tema om kulturforståelse
Kulturforståelse

Tema om flygtninge
Flygtninge og migration

Tema om frivilligt arbejde
Frivilligt arbejde

Se og læs mere om alle temaer her

 

Kontakt os for at høre mere

Kontakt os hvis I har spørgsmål eller bare ønsker at høre mere om mulighederne for jeres studietur. Gudrun Pedersen er vores studieturskoordinator, som kan hjælpe med at inspirere og planlægge en studietur, som passer lige ind i jeres ønsker.

Gudrun Gadegaard Pedersen

Gudrun Pedersen
E-mail:
Tlf.: 77310091

Vi arrangerer studieture til udlandet

Studierejser til udlandet


 

Studietur til mange lande  

Vi er specialister i studieture til Afrika, Asien, Mellemøsten og Latinamerika. Læs mere om de mange destinationer vi tilbyder studierejser til herunder.

KENYA

Bo midt på savannen tæt på dyreliv, en lokal landsby og kenyanske unge. Vores højskole i Kenya ligger smukt for foden af Mount Kenya og giver et ideelt udgangspunkt for en studietur med fokus på at opleve lokal kultur. Besøg masai-folk, lær om etniske gruppers betydning for det politiske system i Kenya, og ryst kroppen når masai’erne lærer jer at danse. En studietur til Kenya giver rig mulighed for at opleve livet på landet, overnatte hos lokale værtsfamilier og måske give en hånd med frivilligt arbejde. Området nær højskolen giver også mulighed for både safari, vandreture og bjergbestigning.  Opholdet på savannen kan kombineres med et program på vores højskole i Nairobi, hvor I ser Karen Blixens hus, Kenyas største slum Kibera, taler med unge LGBT-aktivister, eller måske tager på udflugt til byens 'giraf-hospital'.

EL SALVADOR

¿Hablas español? Lær det i El Salvador, og kom tæt på mellemamerikansk kultur. Vores højskole ligger i den skønne bjergby Suchitoto i sikre omgivelser, og med rig mulighed for udflugter til junglen og overnatning hos bønder i nærliggende landsbyer. Sæt fokus på unges vilkår i Mellemamerika mellem manglen på jobs, bandeliv, eller en fremtid som migrant nordpå i søgen efter et bedre liv. Højskolen råder desuden over gode forhold til produktion af elevernes egen musik - og undervisere der inspirerer til at bruge musikken til at skabe forandring. Underviserne taler flydende engelsk, og det er ikke et krav at elever eller lærere taler spansk.

Studierejser til Tanzania

Tanzania

Med udsigt til Kilimanjaro, aber i haven og årelang erfaring for solide kurser byder Mellemfolkeligt Samvirkes højskole i Tanzania jer velkommen. Besøg en kaffeplantage og lær om kaffens vej fra træ til pose - og hvad globaliseringen betyder for en tanzaniansk kaffebonde. En studietur til Tanzania kan også lægge op til diskussion af hvorfor kvindelig omskæring stadig finder sted i Tanzania, hvor I møder de kvinder der tager kampen op. I kan også rette det kritiske blik mod organisationer som Mellemfolkeligt Samvirke og spørge om danske bistandskroner til Tanzania har nyttet noget? Vi har stadig et stort netværk i landet, og kan lave studieture med lige det skræddersyede indhold, I ønsker, også inden for andre emner og fag end de nævnte. PS: Tanzania har verdens måske bedste safarier. Snyd ikke jer selv for oplevelsen!

Studieture til Bangladesh med Mellemfolkeligt Samvirke

Bangladesh

Her mærkes klimaforandringerne for alvor! Voldsomme oversvømmelser ødelægger jævnligt afgrøder, spreder smitsomme sygdomme, og driver befolkningen på flugt. En studietur kan tage eleverne med ud på digerne og se konsekvenserne med egne øjne, og samtidig få ny viden fra eksperter, organisationer og myndigheder om hvordan - og om - Bangladesh kan lave klimatilpasning og gøre sin befolkning mere modstandsdygtig over for klimakatastrofer. Vores højskole ligger i Dhaka tæt på en dejlig sø og med gode faciliteter både indendørs og udendørs, men der er rig mulighed for at lægge program i andre dele af landet gennem vores partnere.

Studierejser til Myanmar

MYANMAR

Overgangen fra militærdiktatur til demokrati i landet, der engang hed Burma, giver mulighed for spændende diskussioner om demokrati, ytringsfrihed og menneskerettigheder. Mød menneskerettighedsforkæmperne, der var med til at vælte diktaturet, og de unge der stadig kæmper for indflydelse. En studietur til Myanmar kan også have religion på skemaet, med rig mulighed for at opleve pagoder, templer, kirker og moskéer, og diskutere vejen til større respekt for religiøse og etniske mindretal i Myanmar. Grupper kan bo på vores højskole i storbyen Yangon, eller på bæredygtigt hotel på landet i Dry Zone, ikke langt fra den legendariske tempelby, Bagan.

Studieture til Palæstina

PALÆSTINA

Konflikten mellem Israel og Palæstina er én af de mest omtalte, men hvordan opleves den af almindelige palæstinensere? Studieturen til Palæstina kan fx indeholde besøg i en flygtningelejr, at krydse et checkpoint sammen med palæstinensere på vej til arbejde, et møde med den danske repræsentation og med organisationer der arbejder med ressourcer som jord og vand i konflikten. Besøg også den gamle by i Jerusalem og helligdommene for de tre store monoteistiske verdensreligioner. Bo på vores højskole i Betlehem under sikre forhold, med god tid til at opleve byens fascinerende små gyder, duftende markeder og hyggelige vandpibe-caféer.

Studietur til Jordan

JORDAN

Alle taler om at flygtningene skal hjælpes i nærområderne, men hvordan er livet for de syriske flygtninge der har søgt tilflugt i Jordan? Vores samarbejdspartnere i Amman kan give eleverne et sjældent indblik i flygtningekrisen, og mulighed for at møde flygtningene selv. Vi har også kontakt til unge jordanere, egyptere og tænketanke, der kan give førstehåndskendskab til den kamp for demokrati, der siden det Arabiske Forår har tændt lys for mange unge i Mellemøsten. Studieturen til Jordan er også oplagt for jer, der vil fokusere på religionernes rolle og arabisk kultur mellem tradition og modernitet. Vi tager jer også gerne med på adventure-ture, eller ud i ørkenen og overnatte hos beduinerne.

Studietur til Ghana

GHANA

I næsten 200 år handlede danskere med guld, elfenben og slaver i Ghana. En studietur til Ghana kan tage fat i den fælles danske og ghanesiske historie, hvor I besøger forterne, hvor slaverne blev udskibet fra, og hører unge ghanesere fortælle hvilke spor den koloniale arv har sat sig. Vi anbefaler at kombinere et ophold i Accra ved kysten med overnatning hos værtsfamilier i en landsby længere inde i landet. Tag med i marken, besøg landsbyskolen, en lokal medicinmand, lær at lave ghanesisk mad – og bidrag med frivilligt arbejde eller jeres eget lille projekt.

Studierejse til Zambia

ZAMBIA

Oplev imponerende Victoria Falls som kulmination på studieturen til Zambia. Vores højskole i Lusuka er en tryg base for udflugter ud i byen, til landsbyer med homestays, og til smukke naturparker. Klimaforandringer og teknologi, uddannelse, kvinders rettigheder og kulturforståelse er blot få af mange muligheder for tema på studieturen. Og hvorfor ikke afslutte studieturen med at producere jeres egen podcast i højskolens radiostudie, eller lave et event sammen med lokale unge?

Studierejser til Nepal

NEPAL

Lad studieturen gå til landet under verdens tag, og oplev hvordan buddhismen og hinduismen praktiseres ved de smukke templer, stupa'er og ligbrændingspladser. Vores underviser er nepaleser og kan lægge et program for jer, der giver indblik i de store sociale, etniske og religiøse forskelle, og tager jer med på udflugter til både by og land. Emner som kvinders rettigheder, kampen for indflydelse til de kasteløse, og klimaforandringer er oplagte at tage fat på.

 


Citat studietur

''Jeg var imponeret over at se hvordan folk faktisk lever hernede, og hvor hårdt de arbejder. Det gav mig et nyt perspektiv på tingene, og jeg vil nok tænke mig om en ekstra gang næste gang jeg synes mit eget liv er hårdt' 

Deltager på Uldum Højskoles studietur til Kenya


 

Temaer for studieturen  

Vi kan skræddersy jeres studierejse, så den kan indeholde et eller flere temaer. 

Tema om politik på studierejse

Politik & udvikling

Hvordan sætter man mennesker i stand til selv at forandre deres samfund i en mere bæredygtig retning? Hvordan har bistandsarbejde ændret sig gennem historien - og hvordan arbejder NGO'er med at skabe social forandring i dag? Mød eksperterne, organisationerne, og tag med lokale aktivister ud og prøv metoderne af!

Tema om bæredygtighed

Klimaforandringer

Klimaforandringerne mærkes også i Kenya og Bangladesh, hvor tørke, oversvømmelser og uforudsigelige vejrmønstre rammer de mest marginaliserede hårdest. Tag med på ekskursioner til projekter der skaber nye vandveje, eller nye afgrøder og dyrkningsmetoder, eller på anden vis styrker lokalbefolkningens modstandsdygtighed over for klimaforandringer.

Giv en hjælpende hånd som frivillig under jeres studierejse

Frivilligt arbejde

Gør en aktiv indsats for lokalbefolkningen - og lær at samarbejde på tværs af kulturer. I kan være med til at bygge og lave praktisk arbejde, forbedre faciliteterne på en skole, give en hånd med bæredygtigt landbrug, lave aktiviteter med børn og unge på skoler eller børnehjem, eller noget helt andet. Vi har sendt unge frivillige ud i verden gennem generationer, og har et stort netværk med mange muligheder for frivilligt arbejde.

Tema om kultur på studietur

Kulturforståelse

'When in Rome, do as the Romans do!' Hvordan hilser man på hinanden, og stiller man skoene inden man går ind? Kulturforståelse giver eleverne en introduktion til den lokale kultur og samfund, og konkret vejledning i hvordan man begår sig som gæst i landet.
 

Sprogundervisning på studieturen

Sprogundervisning

Få timers undervisning kan gøre underværker! Vi anbefaler at lægge et mini-kursus i swahili, arabisk eller spansk i studieturens første dage, hvis I tager til lande hvor det tales. Her lærer eleverne de vigtigste hverdagsvendinger, så de har sproget med som 'ice-breaker' når de mødes med lokalbefolkningen. Vi kan også arrangere længere forløb med sprogundervisning tilpasset elevernes niveau, og på andre sprog end de nævnte.

Sprogundervisning på studieturen

Musik og kunst der forandrer verden

Mød inspirerende unge kunstnere, der bruger kunst, musik eller teater til at skabe debat om tabuiserede eller kontroversielle emner. Og vær med til selv at skrive en sang, bruge forumteater eller billedkunst med hjælp fra lokale udøvere.

Lær om FNs verdensmål på studierejsen

FNs verdensmål for bæredygtighed

Verden har sat ambitiøse mål for afskaffelse af fattigdom og et bæredigt samfund for alle. Men hvordan gør man det i praksis? Temaet kombinerer undervisning i verdensmålene med udflugter til udviklingsprojekter. Vi kan hjælpe med dansksproget og gratis undervisningsmateriale til dette tema.

Historisk baggrund

'Uden fortid, ingen fremtid!' Uanset hvor i verden I rejser med os, kan historiefaget inddrages og relateres til øvrige temaer. Tag livtag med Israel-Palæstina-konflikten, Ghana og Danmarks koloniale fortid, overgangen fra militærdiktatur til demokrati i Myanmar, eller oprindelige folks historie i El Salvador - mulighederne er mange.

Globalisering

Globalisering og udflytning af produktion

Hvordan ser arbejdsdagen ud for en ung kvinde, der arbejder på tekstilfabrik i Bangladesh, Myanmar eller El Salvador? I møder både arbejderne, fagforeninger og lokale eksperter, og får forståelse for sammenhængen mellem lokale og globale forhold.

Kvinders rettigheder

Piger og kvinder har ofte ikke de samme muligheder for uddannelse, indtægt og indflydelse som mænd. Men verden over findes der inspirerende kvinder, der har taget skeen i egen hånd, og er med til at løfte piger og kvinder ud af fattigdom. Dem kan I møde på jeres studietur. Temaet er oplagt til debat mellem unge på tværs af kulturer.

Flygtninge og migration

Mød flygtningene i nærområderne, hør deres historier og se med egne øjne hvordan flygtninge og migranter lever i eksil. Lokale organisationer og eksperter kan inddrages, og give ny viden - og nyt perspektiv på den danske flygtningedebat.

Religion

Mød buddhistiske munke i Nepal, se Jerusalems helligdomme, eller debattér tørklædets betydning med feministiske muslimer i Jordan. Vi fokuserer på religionernes rolle i samfundet, og samspillet med etnicitet, politik og historie. Korte undervisningsforløb på vores højskoler følges altid op af spændende udflugter hvor I lærer religiøse steder, praksisser og mennesker bedre at kende.

Unges stemme i samfundet

Hvordan adskiller livet for en ung kenyaner eller burmeser sig fra en ung dansker? Har vi samme muligheder for uddannelse, indflydelse og arbejde? Drømmer vi om det samme? Temaet er en kombination af workshops med lokale unge og udflugter der giver indblik i unges levevilkår.

Uddannelse, sundhed og omsorg

Hvordan varetages sundhed, uddannelse, omsorg og andre velfærdsydelser i samfund, der ikke er præget af en stærk velfærdsstat? Vi kan arrangere besøg til skoler, hospitaler, ældre, organisationer der arbejder med forebyggelse og meget andet. I kan vælge at fokusere på ét eller flere områder, og vi laver gerne specialiserede studieture inden for fx sundhed, uddannelse eller socialt arbejde.

Dit eget dokumentationsprojekt

Afslut studieturen med at lade eleverne dokumentere deres nye viden og formidle den kreativt. Vores undervisere er gode til at guide eleverne fra emnevalg til præsentation, og gøre det til en reflekteret og festlig afslutning.

 

Udflugter under studieturen  

Mere 'turistagtige' udflugter som safari, vandreture eller ture til seværdigheder kan også indlægges i studieturens program efter ønske, eller på fridage for deltagernes egen regning. Vi bestræber os på, at de udflugter vi formidler foregår bæredygtigt og skånsomt for natur og lokalbefolkning. Kontakt os for mulighederne - der er mange flere end de nævnte eksempler.

Studierejser til Kenya

Safari & nationalparker

Oplev løver, elefanter, næsehorn, giraffer, zebraer og gazeller i deres naturlige omgivelser. 

 

Tilvælg vnadreture på jeres studierejse

Vandreture og bjergbestigning

Bestig Mount Kenya, tag livtag med Kilimanjaro eller en rolig vandretur gennem Palæstinas smukke ørken. 

 

Udflugt på studierejse - teambuilding

Teambuilding-ture

Styrk sammenholdet med adventure, skattejagt eller fysiske udfordringer, der skaber samarbejde og respekt. 

Oplev landt med smukke naturudflugter under studierejsen

Naturoplevelser

Gå ikke glip af Ghanas hvide sandstrande, Victoria Falls i Zambia, eller Inle Lakes flydende haver i Myanmar. 

 

Gå ikke glip af kulturelle must see's under studieturen

Kulturelle seværdigheder

I Kenya er Karen Blixens hus et 'must', i Jordan er det oldtidsbyen Petra, og i Myanmar den gyldne pagode. 


Citat studietur

''Jeg har følt mig tryg hele tiden. Vi kunne altid spørge om hjælp fra underviserne, og de har en kæmpe viden. De er så hjælpsomme, og virker bare til at have styr på det hele.' 

Deltager på Global Sundhed studietur til Palæstina


 

Rammerne for studieturen

Vores højskoler i udlandet har faciliteterne til at modtage større grupper (sovesale til de unge, undervisningslokaler og fællesspisning), og udgør ofte studieturens base. Her er forholdene simple, men ordentlige, og livet på højskolen giver eleverne en enestående oplevelse af at leve på lokale vilkår i en anderledes kultur. Højskolerne er ramme om et internationalt og ungt miljø, hvor undervisningen som regel foregår på engelsk.

Studietur i trygge rammer

Vores undervisere har indgående kendskab til sociale og kulturelle forhold i regionen, og uddannes i deltagerorienterede undervisningsmetoder gennem Mellemfolkeligt Samvirkes eget uddannelsesprogram.

Eleverne vil lige fra starten blive inddraget aktivt i undervisningen, og vi lægger op til at undervisningen ikke kun skal klæde eleverne fagligt på, men også sætte dem i stand til at handle aktivt som globale medborgere. Vores undervisere er også gode til at facilitere projektarbejde, og til at skabe gode sociale rammer for gruppen med teambuilding aktiviteter og højskolestemning. 

 

Skræddersy selv programmet for studieturen

Undervisningsformen på en studietur

Når man er rejst til et andet kontinent på studietur, skal man ikke sidde hele dagen i et klasselokale. Vi har god erfaring med at lade store dele af programmet foregå som udflugter til organisationer, institutioner, projekter eller lokale ressourcepersoner. Udflugterne åbner for det konkrete perspektiv, men giver også mulighed for at inddrage lokale fagpersoner og opleve dem i deres eget miljø.

Et tema om HIV/AIDS på en studietur til Kenya kunne eksempelvis bestå af introducerende undervisning på højskolen, og derefter besøg til en organisation der laver forebyggende oplysningsarbejde, og til en lokal sundhedsklinik, for at afslutte med et lille projekt hvor eleverne præsenterer deres nyerhvervede viden. 

Studietur udenfor Europa 

Studierejse til Afrika eller Asien med Mellemfolkeligt Samvirke

Vil du vide mere?

Kontakt os for nærmere oplysninger om pris, destinationer og programindhold. 

 

 

Skolesamarbejder

Vi arrangerer studieture for højskoler, gymnasier, efterskoler og professionsskoler. Nogle har vi arrangeret en enkelt tur for, og andre laver vi flere ture for hvert år. Her er nogle af de skoler, vi har arrangeret studieture med.

Studieture med Københavns Professionshøjskole

Studietur med University college Lillebælt

Studieture med Syddansk Universitet

Studietur med Uldum Højskole

Studietur med Gymnasiet HTX Skjern

Studietur med Kolding Gymnasium

Studietur med Rydhave Slots Efterskole

Studietur med Vesterbølle Efterskole

Studietur med Helsingør Lilleskole

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.