Hvad går dine penge til?

Når du rejser ud som praktikant med Global Contact dækker prisen, med mindre andet er nævnt, alle udgifter til kost og logi. De partnerorganisationer, vi sender studerende ud til, har ofte få midler til rådighed. De vil rigtig gerne modtage praktikanter, men det er nødvendigt at dække alle udgifter, så det ikke bliver en økonomisk byrde for dem.

Økonomisk gennemsigtighed

Global Contact er en del af Mellemfolkeligt Samvirke, en non-profit organisation. Vi tror på fuld økonomisk gennemsigtighed. Derfor kan du altid få at vide, hvad dine penge går til, når du tager af sted med os. I Global Contact gør vi alt for at holde udgifterne så lave som muligt, så flere har mulighed for at rejse ud i praktik. Samtidig går vi dog meget op i at sikre høj kvalitet af både opholdet og forberedelsen for at skabe de bedst mulige betingelser for vores praktikanter og deres ophold.

Fordeling af udgifter (Praktikophold)

Nedenfor kan du se hvordan udgifterne for et praktikophold i udlandet fordeles. Fordelingen kan variere fra land til land, da flypriserne er forskellige, og udgifterne til vores partnerorganisationer også kan variere pga. forskelle i leveomkostninger.
Nedenstående er derfor baseret på en gennemsnitspris for et 10 ugers ophold på programmet Global Praktik inkl. fly og forsikring samt en forberedende uge på vores højskole i regionen. Hvis du ikke har været på højskole skal du hæve procentsatsen med ca. 1% for at få et mere retvisende billede.

diagram

*3.000 kr. går til at støtte MS' arbejde med at bekæmpe fattigdom og korruption og kan trækkes fra i skat. Global Contact sørger automatisk for at indberette dette til Skat på dine vegne.

Flybillet og forsikring (34%)

Når du rejser ud med Global Contact, kan du vælge at lade os stå for booking og køb af flybillet og forsikring i samarbejde med Jysk Rejsebureau. Vi bestiller fleksible flybilletter, som sikrer at du kan ændre din hjemrejsedato, hvis du undervejs i dit ophold laver nye rejseplaner. Dette koster et mindre gebyr til flyselskabet. Vi sørger for du bliver booket på samme flyafgang som de øvrige studerende på dit Global Contact ophold, så du ikke rejser alene fra Danmark. Du kan tilkøbe Goudas rejseforsikring igennem os, når du bestiller dit ophold. Vi anbefaler, at du også tegner en Gouda afbestillingsforsikring* ifm. køb af flybilletter (*dækker flybilletterne hvis du fx bliver syg, skal til reeksamen eller får indbrud i din bolig inden afrejse).

Udgifter under praktikken (31%)

Udgifter under praktikken dækker afhentning i lufthavnen, kost og logi under hele dit ophold, samt introduktion ved ankomst og egen lokal koordinator og udgifter til praktikstedet. De partnerorganisationer som vi samarbejder med omkring opholdene i de enkelte lande, får naturligvis dækket omkostningerne, der er forbundet med dit praktikophold. Dette er nødvendigt for at sikre, at det ikke bliver en økonomisk byrde at modtage praktikanter. 

Administration (12%)

Vores Global Contact team bestræber sig på at sikre gode ophold, effektiv kommunikation og støtte til vores praktikanter. Dette kræver en dygtig administration med en god kontakt til vores forskellige partnere og evalueringer med tidligere praktikanter. Samtidig leverer vi støtte til visumansøgninger, ligesom du under dit ophold har adgang til en 24 nødtelefon. Derudover bruges der en del kræfter på hele tiden at udvide programmet med nye lande og nye studieretninger.

Støtte til MS' arbejde (10%)

Når du rejser ud med Global Contact, støtter du Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde med at bekæmpe fattigdom og korruption med 3000 kr. Du kan læse mere om Mellemfolkeligt Samvirkes arbejde for verdens fattigste på www.ms.dk. Denne del af prisen kan trækkes fra i skat. Global Contact sørger for at indberette dette til Skat på dine vegne.

1 uges højskole (10%)

Dette tal skal kun inkluderes hvis dit ophold er startet med et højskoleophold. Hvis du er startet med et ophold på vores højskole er det en unik mulighed for at lære om regionen og forberede dig på praktikken. Prisen er inklusiv kost, logi, udflugter, materialer og undervisning af danske og lokale lærere i en uge. Hvis du ikke har været på højskole skal procentsatserne i oversigten hvert sted hæves en smule for at give et retvisende billede.

Introkursus (3%)

For at forberede dig bedst muligt før din afrejse, inkluderer dit ophold et obligatorisk introkursus. Dette kursus ligger oftest helt op til praktikstart, og inkluderer kost og logi hos Mellemfolkeligt Samvirke i København.