Frivilligt arbejde med sundhed og omsorg

Sundhedssituationen i de fleste udviklingslande er dårlig i de offentlige tilbud, og en stor del af befolkningen har sjældent råd til en ordentlig behandling, hvis de selv skal betale.  
 
Som frivillig kan du understøtte arbejdet for bedre sundhedsforhold for fattige og marginaliserede. Du skal være opmærksom på at du, af etiske årsager, som uuddannet IKKE kan lave konsultationer og andre lægefaglige opgaver, men der er stadig mulighed for at gøre en forskel på de forskellige klinikker og tilbud.

Du vil i mindre omfang kunne observere, men du kan i høj grad bidrage med empati, omsorg og opmærksomhed, som ofte bliver nedprioriteret, når personalet er i undertal, og ressourcerne små. Et sted hvor du kan gøre en særlig forskel er for de børn, der enten er indlagt eller hvor deres forældre er indlagt. Deres hverdag er normalt ensformig og der er brug for adspredelse og opbakning i en svær livssituation. Andre muligheder kan være sund bespisning af børn og voksne der lever på gaden, eller væresteder, hvor du kan indgå sammen med personalet.

Fælles for alle projekter er at du kommer til at hjælpe mennesker der kan nyde godt af ekstra støtte, omsorg og aktiviteter. 
 

Lande hvor du kan arbejde med sundhed og omsorg