Frivilligt arbejde med sport

Sport benævnes ofte som klodens universalsprog, og det er ikke helt forkert at netop sport er en genvej til at skabe positive oplevelser, nye venskaber og sammenhold på tværs af nationaliteter og sociale skel. 

Som frivillig kan du være med til at træne, spille og organisere forskellige former for sport. Fodbold er (selvfølgelig) den mest udbredte, lige fra et socialt udgangspunkt til fodboldskoler, hvor mange af spillerne også håber på, at kunne gøre deres hobby til fremtidig levevej. Der er dog også muligheder for at undervise i svømning, deltage i vandsport, spille volleyball, eller bare finde et socialt projekt, hvor netop dine sportslige kompetencer kan komme i spil.  Nogen steder vil der være særligt fokus på, at flere piger får mulighed og lyst til at dyrke sport. En del af tiden vil du arbejde som hjælpetræner eller selv stå for hold, men der vil også typisk være mere organisatorisk arbejde som at få flere unge af begge køn til at dyrke sport eller at stable små turneringer med andre hold på benene. 

Det meste af arbejdstiden inden for sport ligger i fritiden, så det kan kombineres med andet frivilligt arbejde som f.eks. undervisning eller organisationsarbejde i formiddagstimerne, hvis du har overskud til mere. 

Lande hvor du kan arbejde med sport