Global Contact Om os Kontakt os

Work Camp anbefalinger

Tag med på Work Camp i sommerferien. Du arbejder frivilligt et par uger på et lokalt projekt med andre frivillige fra hele verden! Vi garanterer en sjov og anderledes oplevelse - og så er det en billig måde at komme ud at rejse på.

Der er masser af camps at vælge imellem i søgemaskinen, men vi anbefaler nogle stykker af dem, som vi er særligt vilde med her.

 

Du kan stadig nå det: Sidste øjebliks camps

Frivillig i Sidste øjeblik - Ungarn

Tag del i at afholde en sommercamp for børn, hvor der vil være masser af aktiviteter med fart over feltet. Du vil både være med til at arrangere en sportsdag, en internationaldag og en kreativ dag for børnene.

Alderen på børnene spænder mellem 4-14 år, hvilket også betyder at indholdet af campen er meget varieret og det er derfor en fordel, hvis du er åben og fleksibel i forhold til arbejdet. Du indlogeres på skolen, hvor campen afholdes.

Dato: 27. jul til 10. aug
Alder: 18+

Frivillig i Sidste øjeblik - Frankrig

Tag 3 uger til Frankrig og giv den lokale skole en hånd med at restaurere væggen til skolens indgang. Befolkningen i lokalområdet ser frem til at møde de udenlandske frivillige og du vil derfor også lære om fransk kultur og komme på forskellige ture rundt i området.

Denne Work Camp er derfor en måde hvorpå du kan kombinere det frivillige arbejde med at renovere den lokale skole, med et unikt møde med den franske lokalbefolkning.

Dato: 27. jul til 19. aug
Alder: 18+

Frivillig i Sidste øjeblik - Finland

Oplev den finske kultur helt tæt på gennem denne Work Camp, som er arrangeret af lokale der ønsker at lære om verden og andre kulturer. Det frivillige arbejde på campen består derfor af at fortælle om Danmark, samt at hjælpe til med afholdelsen af lokale og traditionelle sommerarrangementer.

Så har du lyst til at lære mere om Finland og tage del i en ægte udveksling af kulturer, er dette helt klart en Work Camp for dig!

Dato: 28. jul til 7. aug
Alder: 18+

Frivillig i Sidste øjeblik - Irland

Har du lyst til at tilbringe et par uger midt i den storslåede irske natur? Det er muligt på denne Work Camp, hvor du vil være med til at kontrollere mængden af rododendron i nationalparken Killarney.

Nationalparken er mangfoldig med både søer, bjerge og forskellige træsorter, men rododendronen er blevet invasiv og skal derfor kontrolleres. Det vil du og de andre frivillige derfor hjælpe parken med for at sikre diversiteten. 

Dato: 28. jul til 10. aug
Alder: 18+

Gør en forskel for børn

Frivillig i Børn - Japan

Er du interesseret i at hjælpe med at arrangere en sommercamp for japanske børn, sammen med lokale unge på din egen alder? Så er dette den perfekte Work Camp for dig! Sommerlejren for børnene vil indeholde en masse forskellige aktiviteter, hvis indhold og udførelse du får indflydelse på sammen med de lokale frivillige.

Udover at være sammen med børnene, får du derfor også mulighed for at lave en mere kulturel udveksling med de japanske unge.

Dato: 21. aug til 30. aug
Alder: 18-25 år

Frivillig i Børn - Tyrkiet

På denne Work Camp vil du være i tæt kontakt med de lokale børn igennem deres børnehave. Børnene bor i et område der er præget af stor diversitet og mange af børnene, kommer fra hjem med store sociale udfordringer.

Børnehaven er en del af lokalområdets fokus på at finde innovative løsninger på de sociale problemer og du vil gennem leg og diverse aktiviteter være med til at give børnene et indblik i samvær og samarbejde.

Dato: 2. sep til 12. sep
Alder: 18-30 år

Klimaet i fokus

Frivillig i Klima - Tyskland

Har du lyst til at prøve kræfter med bæredygtigt og økologisk landbrug? På den gamle kastanjegård, hvor denne camp finder sted, er der fokus på de oprindelige planter og dyr, som findes i området. Du vil blive en del af gårdens hverdag og hjælpe til i marken, i skoven, i huset og på den lokale middelalderfestival – hvor kastanjegården sælger deres bæredygtige produkter!

Gør dig desuden klar til et par uger med udendørsbad og -toilet.

Dato: 27. jul til 10. aug
Alder: 18-26 år

Frivillig i Klima - Østrig

Hovedformålet på denne camp er at give bedre forhold til de lokale plante- og fiskearter i to forskellige naturområder. Du vil derfor være med til at fjerne biomasse for at mindske risikoen for at skoven overtager den naturlige fauna, samt fjerne det bundfald i floderne, der er skadeligt for fiskene.

Du har altså på denne camp mulighed for at opleve hele to forskellige naturområder i Østrig, samtidig med at du hjælper naturen!

Dato: 2. sep til 15. sep
Alder: 18+

Flygtninge og socialt udsatte

Frivillig i Flygtninge - Tyskland

På asylcentret i Gissen vil man gennem denne camp skabe både et rent fysisk samlingssted for beboerne, men der er også håb om at skabe et socialt rum, hvor frivillige, tyskere bosat i området og beboerne på asylcentret har mulighed for at lære af og hjælpe hinanden, gennem diverse aktiviteter, som du vil være med til at arrangere.

Hvis du taler arabisk, farsi eller tyrkisk er dette en stor fordel, men ikke nødvendigt for at deltage på denne Work Camp. 

Dato: 3. aug til 17. aug
Alder: 18-26 år

Frivillig i Flygtninge - Malaysia

Vær med på en skole for børn der har en usikker tilværelse, eksempelvis grundet forældreløshed. Udover at bidrage til dagligdagen på skolen, kan du være med til at afholde nogle aktiviteter og det er naturligvis nemmere, hvis du før har arbejdet med børn.

Derudover vil der på campen indgå en flygtninge-relateret diskussion og det forventes derfor, at du kan dele et dansk perspektiv på dette med de andre frivillige. Ekstragebyr: ca. 190 euro

Dato: 8. sep til 21. sep
Alder: 18+

Udforsk verden gennem arkæologi

Frivillig i Arkæologi - Serbien

Oplev historiens vingesus ved at tage del i udgravningen af området omkring den serbiske borg Kupinik, samt afholdelsen af en lokal middelalder festival. Festivalen kaldes “The days of the Dragons” og der er bl.a. både kalligrafi og armbrøst workshops!

Den arkæologiske del af campen centreres omkring konservering og genopbygning af stien der forbinder byen og borgen. Dette område i Serbien er i det hele taget kendt for sine historiske og kulturelle monumenter. 

Dato: 2. sep til 16. sep
Alder: 18+

Gør en forskel i Syd- og Mellemamerika

Frivillig i Sydamerika - Mexico havskildpadder

Har du lyst til at bidrage til at havskildpadderne i Mexico får en sikker start på livet? På denne camp er der mulighed for at komme tæt på havskildpadderne, da du både er med til at finde dem og lede dem ud til havet samt at forbedre faciliteterne på havskildpadde campen.

Campen er smukt placeret i flot natur og du har masser af tid til at udforske det hele i fritiden og weekenden, sammen med de andre frivillige. Ekstragebyr: 310 euro

Dato: 14. aug til 26. aug
Alder: 18+

Undervis i engelsk

Frivillig i Undervisning - Polen

Lige udenfor Warsawa afholdes der for 7. år i træk denne sommercamp for børn, hvis forældre ikke har mulighed for at holde sommerferie med dem. Denne camp er en af de få måder børnene har mulighed for at møde nogle fra andre nationaliteter og have en anderledes sommerferieoplevelse. Derfor består det frivillige arbejde af at lave diverse aktiviteter med børnene, men campens arrangør håber også på at børnene får lejlighed til at øve sig i at tale engelsk.

Dato: 17. aug til 31. aug
Alder: 18+

Oplev Spanien

Frivillig i Spanien - ES-CAT 11.2

På denne camp har du muligheden for at kombinere flere aktiviteter, der alle har det tilfælles at det handler om bæredygtighed! Du vil hjælpe med at afholde en form for mini-festival med forskellige workshops, hvor du både er en del af opsætning og nedtagning I forbindelse med festivalen, men også er med til at afholde aktiviteterne. Samt komme til at lave praktisk arbejde, både på en gård og i forbindelse med organisationens “urban gardening”.

Dato: 1. aug til 14. aug
Alder: 16+

Sæt farve på hverdagen

Frivillig i Farve - Spanien

Denne Work Camp adskiller sig fra andre, da man i tre uger går fra landsby til landsby og optræder med et show I laver sammen. Campen kræver at du er glad for at optræde på den ene eller anden måde og at du er klar på at integrere det lokale publikum i jeres optræden.

Derfor skal man samtidig med en normal ansøgning også gerne sende en kort video om ens motivation og passion for at deltage i campen. 

Dato: 2. aug til 22. aug
Alder: 18+

Frivillig i Farve - Ungarn

Der afholdes i Ungarn en festival med fokus på kunst og kultur, samt vedligeholdelse af den lokale kulturarv. Det frivillige arbejde på denne camp indebærer, at få hjulene til at dreje rundt.

Hvis du har flair for det kreative eller interesse i logistik og afholdelse af events, har du her muligheden for at få indflydelse og byde ind med din viden og erfaring. Derudover ligger campen i et af Ungarns naturskønne områder. Ekstragebyr: 50 euro 

Dato: 7. aug til 23. aug
Alder: 18-30 år

Tyskland

Frivillig i Tyskland - DESCI 1.28

Centret 'Heideruh' er et sted der blev oprettet efter afslutningen af 2. verdenskrig, for at kæmpe mod fascismen og støtte de overlevende. Området omkring centret trænger til at blive renoveret, blandt andet en sti - den vil du være med til at restautrere på denne camp.

Men derudover indebærer campen også læring omkring anti-fascisme og hvad vi kan gøre for at mindes disse handlinger og sikre at de ikke sker igen.

Dato: 22. aug til 11. sep
Alder: 18+

Landmand for en sommer

Frivillig i Landmand for en sommer - Rusland

Vær med til at hjælpe et russisk lokalsamfund, der ønsker at skabe et lille økologisk landbrug, med fokus på det nære. Du skal være med til at arbejde i marken, både med høst af bær, men også fertilisering af jorden.

Derudover har de nogle heste og en lama, som du også har mulighed for at være med til at fodre. Indlogeringen på campen er det såkaldte “glamping”, altså en udvidet form for camping og maden der serveres på campen er baseret på de lokale råvarer.

Dato: 13. aug til 24. aug
Alder: 18+

8 af de mest populære camps

Frivillig i 8 af de mest populære camps - Serbien

På denne Work Camp i Serbien, har du mulighed for at være med til at reetablere det naturlige marsklandskab i området. Dette sker ved at fjerne invasive plantearter og du kommer derfor til at lære meget om naturen og især fuglene i den.

Målet med Work Campen er at gøre området mere tilgængeligt for de lokale og turister, men også at øge opmærksomheden omkring at passe på vores natur. I fritiden er der mulighed for at opleve de nærliggende serbiske bjerge.

Dato: 27. jul til 6. aug
Alder: 18+

Frivillig i 8 af de mest populære camps - Grækenland

Er du glad for vin og har du interesse for at lære mere om hvordan den bliver til? Så har du på denne Work Camp i landsbyen Nemea en unik mulighed for at være med til at plukke vindruer i den sydlige del af Grækenland.

Udover dette afholdes der hvert år en lokal festival i Nemea, hvor der sættes fokus på at promovere regionen – både gennem deres mad- og vinkultur, men også ved afholdelse af koncerter. Alt dette er du som frivillig inviteret med til!

Dato: 19. aug til 31. aug
Alder: 18+


Work Camps for unge under 18 år

Frivillig i Work Camps for unge under 18 - Tyskland

Kom med på en anderledes Work Camp, der er et ungdomsmøde i Dachau, en by præget af historiske ar, da der her lå en koncentrationslejr under 2. verdenskrig. Formålet med campen, er at diskutere hvad vi har lært af historiens gang, men også hvordan og hvor racisme og diskrimination finder sted i dag.

Det kræves, at man kan tale engelsk for at deltage i denne camp. Der er planlagt flere dagsture og møder med overlevere af Holocaust. Ekstragebyr: 70 euro

Dato: 27. jul til 9. aug
Alder: 16-26 år

Frivillig i Teenage camps - CAT17TEEN Spanien

På denne camp vil du være med til at understøtte et projekt der sætter fokus på naturen i bjergene og hvor lokalsamfundet har et ønske om at gøre det mere tilgængeligt for turister at opleve både naturen i kraft af bjergene, men også kulturen i det spanske. Derfor vil du være en del af at lave stier med tematiske inddelinger samt andre manuelle renovationer af området.

I fritiden er der planlagt flere udflugter, herunder vandreture. Ekstragebyr: 210 euro

Dato: 25. aug til 1. sep
Alder: 14-18 år

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.