Work Camp anbefalinger

Har du svært ved at vælge hvilken af de mange Work Camps du vil på?
Vi shortlister hver uge en håndfuld spændende camps som vi anbefaler her på siden.

 

// Arbejd med mennesker!  


Kan du lide mennesker i alle aldre og at blive klogere i mødet med andre? På disse camps møder du de lokale i landet du rejser til og arbejder enten med børn, gamle eller kvindegrupper.

Frivillig i Ungarn

Sommercamp for ungarnske børn på centret, "Back to the Wild". På denne camp får du både lov til at være med til at bygge en fed legeplads med naturlmaterialer til børnene. Og du kan være med til at sætte et dukketeater op helt fra at lave dukkerne og kulisserne med børnene og til at finde på fortællingen. Vigtigst af alt, er du med til at give børnen en god sommerferie!

Dato: 24 juni – 9 juli
Alder: 18+

Frivillig i Serbien

Vil du bruge din sommer med de sejeste ældre i Beograd?  Så tag med på ældrecenter, hvor du sammen med profesionelle er med til at lave kreative workshops for de ældre, ordner haven, går turer og ellers bare hænger ud med de ældre på centret i ægte farmorstil.

Dato: 10 juli – 28 juli
Alder: 18+

Frivillig arbejde i Bulgarien

Kvindekamp og kreativt design. Det er i fokus på denne Work Camp, hvor du arbejder sammen med unge kvinder i en lille by i Bulgarien. I vil bl.a. deltage i et kreative projekt, hvor i genbruger gammelt tøj til at lave nyt tøj til lokale børn fra fattige områder. En del af Campen er også at lave udviklende workshops til kvinderne, så de kan være med til at skabe bedre vilkår for dem selv og andre kvinder i landsbyen.

Dato: 8 juli – 19 juli
Alder: 18+

Frivilligt arbejde Grækenland

Synes du det er fedt at arbejde med børn? Så er denne Work Camp lige noget for dig. Formålet med campen er at give børn af familier med få midler, mulighed for en sjov og aktiv sommer. Du er med til at lave aktiviteter for børnene, det kan være alt lige fra sport til kreative projekter og undervisning om miljøet. 

Dato: 1 juli – 15 juli
Alder: 18+

 

// Tyrkiet  


Denne uge har vi udvalgt 4 spændende Work Camps i Tyrkiet, for dig som gerne vil have solgaranti og smuk natur. 

Frivillig i Tyrkiet

Tag på Work Camp i det smukke Bergama i Tyrkiet som er på UNESCOs verdensarvsliste. Her vil du bl.a. renovere en vandresti og et rekreativt område i den gamle by. Du deltager også i en workshop, hvor du lærer at tage bedre billeder på din smartphone, som skal bruges til en fotoudstilling i byen. . 

Dato: 14. juli – 28. juli
Alder: 18+

Frivillig i Europa

Vær med til at renovere en legeplads i Mersin, som ligger på sydkysten af Tyrkiet. Mersin er en af de byer som har modtaget mange syriske flygtninge. Under denne Work Camp, vil du derfor også deltage i et kulturprogram arrangeret for at bringe byens tyrkiske og syriske borgere tættere sammen.

Dato: 28. juli – 11. august
Alder: 18+

Frivillig arbejde i Tyrkiet

”Alle børn har ret til et stykke legetøj” lyder kampagnen for denne Work Camp. Hjælp med at reparere og sortere nyt og gammelt legetøj, som efterfølgende skal uddeles til børn i de fattige kvarterer i Tasoluk. Der vil også blive arrangeret en workshop, hvor du kan lære at lave traditionelt legetøj i træ.

Dato: 4. august – 18. august
Alder: 18+

Frivilligt arbejde Tyrkiet

Oplev den lille usædvanlige landsby, Bedamler, i Tyrkiet, som har gang i mange sociale og kulturelle aktiviteter. De prøver fx lige nu at blive en del af ”Citta Slow” bevægelsen, og i den forbindelse skal der laves cykelstier rundt om byen, som du kan hjælpe med på denne Work Camp.

Dato: 11. august – 25. august
Alder: 18+

 

// Bjerg(tagende) Work Camps  


Er du helt tosset med bjerge? Vi har samlet nogle af de Work Camps, hvor du kan bruge din sommer omgivet af den rå natur. 

Frivillig i Schweiz

I en gryde af smukke Schweiziske bjerge kan du være med til at vedligeholde en kæmpe botaniskhave. Mange af arterne i haven er sjældne arter og omgivelserne er fantastiske. Sammen med gartneren er du med til at sørge for at den næste generation. 

Dato: 1 juli – 29 juli
Alder: 18+

Frivillig i Spanien

Tag med til de smukke spanske Pyrenæer, hvor du kan være med til at sørge for at vandrestier står skarpt, områderne omkring Gamle romerske kirker er ordentlige og du kan hjælpe til med at sammenlægge gamle stengærder.   

Dato: 2 juli – 16 juli
Alder: 18+

 

Frivillig i Frankrigs bjerge

Lige der hvor den vilde skov møder Frankrigs bjerge kan du komme på Work Camp. Hver dag vandrer du den smukke tilgroede vandrerute og hjælper med at rydde den. I fritiden kan du køle af med en svømmetur i den å, der ligger i området eller lave internationale med aftener med de lokale. 

Dato: 4 juni – 17 juni
Alder: 18+

 

Frivillig i Italiens bjerge

Du bor i en alpinhytte i 1600 meters højde med dårlig telefonforbindelse, så der er rig mulighed for at fordybe sig i naturen der omkredser hytten. Den smukke skov kræver vedligeholdelse og du hjælper til med at rydde stier og passe på skoven.

Dato: 9. Juli – 22 juli
Alder: 18+

 

// Miljø & Natur  


Der findes rigtig mange Work Camps, hvor du kan arbejde med miljø og natur. Vi har udvalgt 4 som vi anbefaler her. 

Frivillig i Grækenland

På toppen af bjerget Thripti ligger den lille landsby Oreino. Sammen med en miljøgrupper og lokale fra byen vil I arbejde på at etablere en vandrerute, som forbinder Oreino med flere af de andre små bjerglandsbyer. 

Dato: 1. juli – 17. juli
Alder: 18+

 

Frivillig i Europa

I Cambodja kan du hjælpe til at med at opretholde mangroveskov, som et led i at støtte økosamfundene og bekæmpe skovrydning. Du vil bl.a.hjælpe med at plante selve skoven og bygge en bro i skoven. Der vil også være aktiviteter med læring og leg for de lokale børn.

Dato: 3. juli – 14. juli
Alder: 18 - 45 år

Frivillig i Frankrig med natur og miljø

Tag med til den historiske by Palissanne i Frankrig og hjælp til i landsbyens offentlige have. Her skal bl.a. laves trætavler med oplysninger til en blomstersti, snedkereres træbænke og ryddes op ved flodbredden.

Dato: 7. juli – 28. juli
Alder: 18+

Frivillig i Rusland

Tag på Work Camp i en lille økologisk, alternativ landsby i Rusland. Her kan du lære gamle traditionelle byggemetoder, hjælpe med praktisk arbejde i landsbyen, guide gæster som kommer på besøg og dyrke yoga i fritiden.

Dato: 10. juli – 24. juli 
Alder: 18+

 

// Work Camps med flygtninge  


Lav sommeraktiviteter for børn på flygtningecentre, eller arbejd side om side med unge flygtninge på en af ugens anbefalede Work Camps.

Frivillig i Europa

En sommerferie kan godt gå hen og blive lang og kedelig, når man er barn på et flygtningecenter. Derfor kan du på Work Campen i Holland arrangere aktiviteter for børnene, så deres sommerferie bliver fyldt med sjov og ballade. Her er plads til at slippe kreativiteten løs og finde på sjove arrangementer sammen med de andre frivillige. 

Dato: 22. juli – 5. august 
Alder: 18+

Frivillig i Europa

På  denne Work Camp arbejder du sammen med flygtninge i Tyskland om at arrangere sommeraktiviteter med fokus på flygtningebørn og kvinder. I vil også tage række ud til unge i lokalsamfundet for at afhjælpe den isolation nogle flygtninge ellers kan opleve, og tage kontakt til studerende, som kan hjælpe dem med lægelige og juridiske problemer.  

Dato: 12. august – 26. august 
Alder: 18 - 26 år

 

Frivillig i Europa

På denne Work Camp kommer du til at arbejde med Saharawi børn med forskellige handicap. Du er sammen med de ansatte, med til at hjælpe børnene i tøjet, sørge for de får noget at spise og ikke mindste bruge din energi og gåpåmod til at få stablet nogle aktiviteter på benene, så børnene får nogle gode sommerferieoplevelser. 

Dato: 6. august – 26. august 
Alder: 20+

 

Frivillig i Europa

En klatre park, BMX bane og en paradishave er nogle af de projekter der tidligere er blevet sat i søen på denne Work Camp. I det smukke område omkring Bloomberg er du med til at forbedre udendørsområderne ved et lokalt ungdomscenter. Du bliver samtidig sat i kontakt med nogle af de flygtninge, der bor i området. 

Dato: 17. juni – 9. juli 
Alder: 18 - 26

 

// Festivaller  


Tag med på en af de mange festivaller i Work Camp programmet i år. Her hjælper du til før, under og efter festivallen, og har selvfølgelig også muligheden for at deltage i festivallen selv sammen med dine nye Work Camp venner.

Frivillig i Europa

På festivallen, Green and Away, kan du være med til ordne den økologiske køkkenhave, sørge for de brændende opvarmede bade er lune, tjekke kompost toiletterne eller hjælpe med praktisk Work Shops og nyde aftenen i festivalbaren the Honking Goose.

Dato: 14. juni - 3. juli
Alder: 18+

Frivillig i Europa

Skal du med ud på landet i Serbien? Her kan du komme med til en traditionel landsbyfestival. Udover at hjælpe med opsætningen af festivallen, er der oplæg om traditionel kultur, Work Shops i strikning og så kan du i din fritid ellers nyde det daglige sommerliv med de lokale. 

Dato: 5. juli - 19. juli
Alder: 18+

Frivillig i Tyskland

Hjælp til med at få en trommefestival til at klappe i Berlin! Festivallen er for unge og arrangeret af ungdomsklubben Maxim. Efter en uge på trommefestival slutter du og de andre frivillige af med en uge, hvor i er med til at renovere og designe en ny facade på klubben. 

Dato: 10. juli - 29. juli
Alder: 18+

 

Frivillig i Europa

En helt tom græsmark. Sådan starter denne folk festival og det er dit job at være med til at forvandle marken til en festival. Med scener, back stage område, rindende vand, hegn, køkken, bar og alt hvad der hører til. Festivallen får over 10.000 gæster og masser af lokal og international folkemusik.

Dato: 17. juli - 1. august
Alder: 18+

 

// U18 Work Camps for unge under 18 år 


Er du under 18, men så sprængtfyldt med rejselyst, at du bare skal afsted? Så kan du tage med på en af årets U18 Camps. Vær opmærksom på der er ekstra fee på næsten alle u18 camps. Klik for at læse mere og se de enkelte ekstra fees.

Frivillig i Tyskland

”Learning by doing” – det er mottoet på denne Work Camp, hvor du får lov at kaste dig ud i at lave din helt egen film! Der god plads til fantasi og gode ideer og du lærer teknikker til kameraet, klipperummet og lydeffekter. 

Dato: 8. juli – 22. juli
Alder: 16 - 26 år

Frivillig i Europa

Lad din kunstneriske sjæl blomstre på Work Shops med emner som tolerance, lighed og forskellighed. Sammen med de andre frivillige får du lov til at bruge dine kreative evner i form af billeder, malede plakater og videoer, som til sidst bliver fremvist på en udstilling i selv er med til at planlægge. 

Dato: 15. juli – 27. juli
Alder: 15 - 17 år

Frivillig i Europa

Kan du lide at bruge dine hænder? På denne Work Camp kan du sammen med professionelle kunstnere være med til at bygge kreative aktiviteter til børn ud af træ og gamle dæk. Midt på Work Campen deltager i, i en midsommer festival og til sidst tager i rundt i området og laver aktiviteter for børn med det i har bygget. 

Dato: 11. juni – 25. juni
Alder: 16+

Frivillig i Europa

Er der en radiovært gemt I maven på dig? Så har du mulighed for at slippe den fri på denne Work Camp, hvor du får lov til at være med til at lave rigtig radio. Sammen udvikler og planlægger i jeres eget radioprogram, som i får lov til at sende ”on air” til sidst på Work Campen. 

Dato: 22. juli – 5. august
Alder: 16 - 26 år

Frivillig i Europa

Tag med til en Finca i Spanien, hvor du er med til at holde haven, passe dyrene, renovere og lære en masse om økologi. I rigtig landlig stil, spiser I frokost-picnic, når I er ude og arbejde og fritiden kan I bruge på at udforske naturen eller nærliggende landsbyer.

Dato: 14. juli – 25. juli
Alder: 15 - 17 år

Frivillig i Europa

På denne camp i Slovenien skal du være med til at observere delfiner i havet. Du noterer deres færden og er med til at undersøge billeder, og hjælpe forskerne med at identificerer de forskellige delfiner. Du kan også være med til at give din viden om delfiner videre i lokalsamfundet. 

Dato: 29. maj – 7. juni 
Alder: 16+

Frivillig i Europa

Hop på cykel og kør rundt i smukke omgivelser, mens du med til at holde skoven i top form. Udover vedligeholdelsen kan du være med til at sprede budskabet om de lækre lokale cykelruter.  

Dato: 10. juli - 22. juli
Alder: 15 - 17 år

Frivillig i Europa

I en afsides landsby i Belgien, foregår et rigtig fint projekt. Unge frivillige og lokale flygtninge samarbejder om at bygge en grillhytte og gøre sommeren fyldt med gode oplevelser. 

Dato: 4. august – 19. august
Alder: 15 - 17 år

Om vores anbefalinger

Vi finder løbende anbefalinger, som vi lægger op på siden her. Anbefalingerne er baseret på temaer vi ved er populære eller særlige Work Camps som skiller sig ud. Vi kan dog på ingen måde tage ansvar for oplevelsen på de Work Camps vi anbefaler, da de er arrangeret og afholdt af vores samarbejdspartnere ude i verden, som har ansvaret for organiseringen af campen. 

Kontakt os


Telefon: 7731 0022
Email: globalcontact@ ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.