Global Contact Om os Kontakt os

P-sygeplejerske Tanzania Anneline Knudsen

Anneline Knudsen
23 år
Var i praktik som sygeplejerske i Arusha, Tanzania

 

Hvorfor valgte du at tage til et uland i din praktik?
- Jeg har altid elsket at rejse, så jeg så det som en oplagt mulighed på studiet. I stedet for at tage praktik et sted i Europa ville jeg gerne prøve noget helt anderledes. Det er lidt en kliché, men jeg ville gerne prøve at bidrage med min kunnen i et uland og ligeledes se, hvordan de gør i Tanzania. Vi kom også tæt på kulturen, da vi boede ved en værtsfamilie, lavede mad og brugte den lokale transport. 

Hvordan var forholdene på hospitalet?
- Det var et mellemstort hospital med mange afdelinger, og vi var fem danske studerende. Jeg oplevede af og til ting, der påvirkede mig, og så er det rart at have nogen hjemmefra at snakke med. I starten var der meget observation, for vi skulle lige i gang. Jeg fik opgaver som sårpleje, stuegang, dosering af medicin, blodprøver og assistance på fødselsafdelingen, hvor vi guidede de nybagte mødre i at amme. Men efterhånden turde jeg springe ud i flere opgaver.

Vil du anbefale andre at tage sygeplejepraktik i Tanzania? 
- Jeg kan virkelig anbefale det, hvis du har mod på at være i kultur med et helt anderledes sygehusvæsen. Alt fra hygiejne til menneskesyn er bare anderledes! Jeg fik så meget ud af det. Nu er jeg i praktik på et hospital herhjemme, og de ting, jeg har oplevet og lært i Tanzania, kan jeg virkelig bruge, selv om det ikke er alle de klassiske læringsmål. Jeg er blevet mere rolig i mit fag, og uden at have tænkt over det, er jeg vokset meget som sygeplejerske.