Ofte stillede spørgsmål om praktik i udlandet

Her finder du svar på alt det praktiske i forbindelse med at rejse ud med os i praktik

3. parts forsikring

Du skal være opmærksom på, om du har en 3. parts forsikring, inden du tager din praktik i udlandet. Nogle professioner er dækket gennem deres fagforening. Er du eksempelvis sygeplejerske og medlem af Dansk Sygeplejeråd, er du dækket for personskade opstået som følge af fejl begået under udøvelse af erhverv. Forsikringen dækker således erstatningsansvar i forbindelse med din uddannelse og dermed også under dit praktikophold. Du er velkommen til at ringe ind til os, hvis du er i tvivl om dette.

Afrejsedatoer

Der er afrejse året rundt. Under hvert land findes en oversigt med de specifikke datoer. Kan du ikke finde nogle datoer, der passer med din praktikperiode, må du endelig kontakte os.

Diplom

Vi udsteder gerne et officielt bevis med informationer om opholdets længde og indhold. Dette vil du modtage efter hjemkomst i forbindelse med at du evaluerer dit ophold.

Fodtøj

Det er en god idé, og et krav hvis du skal arbejde på hospital, at medbringe lukkede sko til din praktik. Vær opmærksom på, at der nogle steder er krav om hvide kondisko. Dette vil fremgå af din pakkeliste, som du vil modtage af din koordinator inden afrejse. 

Forsikring

 

Hvis du køber rejseforsikring gennem os, får du en Rejseforsikring fra Gouda. Ændrer du din hjemrejsedato inden afrejse fra Danmark, forlænges forsikringen automatisk, og du vil blive opkrævet et ekstra beløb med restbetalingen. Forlænger du hjemrejsen efter afrejse, skal du kontakte Jysk Rejsebureau for forlængelse af forsikring.

Færdiguddannet

 

Er du ikke under uddannelse mere men er færdiguddannet, er det stadig muligt at komme ud gennem os. Er du sundhedsfagligt uddannet, kan du komme ud og arbejde frivilligt på hospitaler. Er du færdiguddannet lærer, pædagog, socialrådgiver el. lign. kan du arbejde på hhv. skoler, i dagtilbud eller i lokale NGO'er og organisationer. Du kan læse mere under din profession og de enkelte lande.

Hvad går dine penge til?

Global Contact er en del af Mellemfolkeligt Samvirke, en non-profit organisation. Vi tror på fuld økonomisk gennemsigtighed og derfor kan du altid få at vide, hvad dine penge går til, når du tager afsted med os. Find en oversigt her.

Hjemrejse

 

Nogle vælger at rejse videre efter deres praktikophold. Hvis du bestiller fly gennem os, bestiller vi en billet gennem Jysk Rejsebureau, der er tilpasset dig. Hvis du ved, at du vil forlænge din rejse, skal du bare skrive hvorfra og hvornår, du vil rejse hjem i tilmeldingen, så booker Jysk Rejsebureau derefter.


Hvis du beslutter dig for at rejse videre, efter du er taget af sted, er det også muligt, da vi bestiller fleksible flybilletter. I så fald kontakter du Jysk Rejsebureau og beder dem om at ordne ændringerne. Vær opmærksom på, at det koster et gebyr at ændre billetten - ofte mellem 300 og 1500 kr. Hvis du vælger at ændre din billet, efter du er taget af sted, er det ikke altid, du kan ændre afgangsdestinationen.

Hvor mange kg bagage må jeg have med?

Bagagereglerne afhænger af hvilket flyselskab, du flyver med. Når du har fået din flybillet, kan du gå ind og finde reglerne på flyselskabets hjemmeside (nogle gange står det også på billetten).
Ofte gælder det, at du kan have et stk. håndbagage på et sted mellem 5-10 kg med, og et stk. indchecket bagage på max 20 kg. 

Husk, hvis du flyver med mere end ét flyselskab under din rejse, skal du tjekke reglerne ved alle selskaber, da de ikke nødvendigvis har samme bagageregler.

Højskole

Skal du i praktik i Afrika i 8 uger eller mere, starter du på 6 dages højskole i Kenya, der forbinder teori med praksis og forbereder dig på kulturen og praktikken. 

Introdage

Jo bedre du er forberedt, jo mere får du ud af dit praktikophold. Du starter derfor opholdet i København, hvor du møder de andre praktikanter, du skal rejse med. Det foregår hos Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N og inkluderer kost og logi. Længden af kurset kan du finde under de enkelte ophold, men det er typisk to dage op til afrejse.

Ledige pladser

Der er ledige pladser på alle ophold, medmindre andet er angivet. Hvis du tilmelder dig et ophold, som netop er blevet booket, vil du få besked senest to arbejdsdage efter din tilmelding.

Legater

Det kan virke uoverskueligt at søge legater, men fat mod! Vi har lavet en guide til både hvor, hvordan og hvornår du søger legater. Se vores guide til legatsøgning.

Længde af ophold

 

Længden af din praktikperiode er bestemt af din uddannelsesinstitution. Det er dit eget ansvar at tjekke, at datoerne for din rejse stemmer overens med din praktikperiode. 

Mellemfolkeligt Samvirke

er en af Danmarks største NGO’er. Vi kæmper for en retfærdig og bæredygtig verden, hvor alle mennesker lever i frihed og værdighed uden fattigdom og undertrykkelse. Når du rejser ud gennem os, har du derfor en stor NGO i ryggen og er samtidig vores ansigt udadtil ude i verden. Læs mere på ms.dk 

Pris

Du finder prisen for opholdet inde under hvert land, da prisen varierer afhængig af leveomkostningerne. Global Contact modtager ingen finansiel støtte, og derfor dækker prisen alle udgifter.
Medmindre andet står angivet under det enkelte ophold dækker prisen:

Rejsen

  • Flyrejse tur/retur
  • Afhentning i lufthavn og transport tur/retur til højskolen
  • 1 uges forberedende højskoleophold inkl. kost, logi & udflugter (OBS: kun ved praktik i Afrika over 8 uger)
  • Transport (fly eller bus) fra højskolen videre til din praktikplacering
  • Afhentning af den lokale partner i det land du skal være i praktik
  • Kost og logi under dit ophold

Praktiske ting

  • Koordinator i Danmark der følger dig gennem hele dit ophold
  • Fælles intro i København i 2-3 dage lige op til afrejse (inkl. kost & logi)
  • Rejseforsikring
  • Adgang til 24 timers nødtelefon

For at få det fulde indblik, kan du læse mere under hvad går dine penge går til. Du bestemmer, om du selv vil bestille fly og forsikring, eller om vi skal stå for det

Professioner

 

Vi sender studerende ud med mange forskellige professioner. Kan du ikke finde din uddannelse på vores hjemmeside, så er det ikke nødvendigvis udtryk for, at du ikke kan komme afsted. Skriv til os på globalcontact@ms.dk så kan vi måske finde en løsning, der passer dig. 

Påklædning

Du skal være opmærksom på, at både dine knæ og skuldre altid skal være dækkede, når du er på arbejde. Det kan derfor være en god idé at tage et par leggins med, som du kan have på under dit tøj. Det er desuden generelt en god idé at tage pænt tøj med, som du kan arbejde i. Der er en mere konservativ forventning til påklædning under arbejde, som du vil blive forventet at følge under din praktik.  

Rejsebetingelser

Du finder vores rejsebetingelser her

Rejsepartner

Hvis I er flere, der gerne vil rejse sammen, skal I skrive hinanden på som rejsemakkere ved tilmelding, så vil vi automatisk sætte jer sammen. Rejser du alene men vil gerne have en rejsemakker, indikerer du dette ved tilmelding og vi vil sørge for at sætte dig sammen med en anden, som du vil bo og arbejde sammen med. Se dem som søger en rejsepartner lige nu her. Hvis det ikke er muligt at skaffe dig en rejsepartner, vil vi tage kontakt til dig for at høre, om du er interesseret i at rejse til et andet land eller projekt, hvor vi kan finde en rejsepartner. Ønsker du specifikt at bo alene, skal du blot notere det i din tilmelding.

Sikkerhed

Din sikkerhed er altid førsteprioritet, når du rejser med os. Læs mere på siden sikkerhed. Ved nødstilfælde kan du døgnet rundt kontakte Global Contact på tlf. 2989 7731. 

Sådan bor du

Du vil enten bo hos en lokal værtsfamilie eller i en lejlighed. Formen for indlogering kommer an på, hvilket land, du er i praktik i og er altså ikke noget, du kan vælge imellem. For begge former gælder det, at du bor i nærheden af dit arbejde og får dit eget værelse, ofte til deling med en eller to andre praktikanter. Du kan læse mere om boformen under hvert land. Du skal regne med at komme til at bo primitivt.

Tilmeldingsfrist

Du bør tilmelde dig senest 10 uger før afrejse, men jo tidligere du melder dig, jo større chance er der for, at vi kan opfylde dine ønsker, og flybilletten er billigere. Du kan reelt tilmelde dig helt op til afgang, men så kan vi ikke garantere, at du vil nå at få alle detaljer om arbejde og værtsfamilie før afrejse. 

Vaccinationer

Det er dit eget ansvar at sørge for, at du får de vaccinationer, du skal bruge inden afrejse, inklusiv covid-19 vaccinationer.

Hvis du ikke tidligere er blevet vaccineret, kan du være ret sikker på, at du skal have nogle stik før din afrejse. Hvilke og hvor mange afhænger af, hvor du skal hen. Vaccinekrav såvel som indrejserestriktioner for ikke-vaccinerede kan variere fra land til land. Det er ligeledes dit eget ansvar at orientere dig i hvilke regler, der gælder for din vaccinestatus. 

Vi er i Global Contact ikke uddannede til at vejlede om vaccinationer, så det er vigtigt, at du kontakter en professionel omkring dette. 

Du kan for eksempel kontakte din egen læge for at få vejledning. Derudover har Seruminstituttet har også lavet en særlig vaccinationsside, hvor du kan indtaste destination, og hvor længe du skal være af sted.

Visum

Du er selv ansvarlig for at søge visum. Information om, hvorvidt visum er nødvendigt, og hvordan du søger det, finder du på vores visumside eller landets ambassade. Husk at dit pas skal være gyldigt minimum seks måneder fra afrejsedatoen.

Uniformer

Skal du arbejde på et hospital eller på et rehabiliteringscenter, skal du selv medbringe uniformer til din praktik. Tag gerne flere med, da det kan være vanskeligere at vaske dem end herhjemme. Vær desuden opmærksom på, at du muligvis skal have grønne (og alternativt blå) uniformer med, på visse afdelinger på hospitalerne i Tanzania. Man plejer at kunne få grønne og blå uniformer gennem jeres studie, og alternativt kan I købe det i Danmark eller i det pågældende land.