Global Contact Om os Kontakt os

W-tyskland, Emma Bonde

Emma Bonde
20 år
Var på Work Camp i Tyskland

 

Hvad arbejdede du med?
- Jeg arbejdede den første uge på et plejehjem i den lille by Burscheid. Her underholdt vi de ældre og malede, læste historier og præsenterede os selv og vores land. Sidste dag havde vi afslutning med sang og dans fra de forskellige lande. Nogle af de russiske piger digtede, og en fyr fra Ghana spillede på bongotrommer. De sidste to uger arbejdede jeg i en fritidsordning for de børn, hvis forældre arbejdede i ferien. Her stod den på udendørs leg, vandrutsjebane, ture og masser af is! 

Hvordan var det sociale?
- Virkelig godt. Vores ledere var gode til at lave sociale tiltag, så vi hurtigt lærte hinanden at kende. Vi lavede mad hver aften, drak kaffe, festede og tog på tur til Køln. Folk kom fra blandt andet Rusland, Portugal, Spanien, Kina, Ghana og Tyrkiet, så jeg lærte en masse om traditioner, kulturer og sprog. I denne uge skal jeg mødes med den ene leder fra New Zealand, da han er i Danmark. 

Vil du anbefale andre at tage på Work Camp? 
- Uden tvivl, det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv! Nogle vil måske tænke ”ah, frivilligt arbejde i Tyskland?” Men det udviklede mig så meget, at jeg stod på egne ben – ikke bare en uge sydpå med familien. Jeg vil gerne på Work Camp igen. Det fede er, at du bidrager med det, du kan, og alle er velkomne.

Frivillig på Work Camp i Tyskland