Global Contact Om os Kontakt os

P-sygeplejerske Vietnam Maja Nohns

Maja Nohns
24 år
Var i praktik som sygeplejerske i Vietnam

 

Hvordan så en typisk arbejdsdag ud?
- Vi mødte klokken 8 til 12, hvor der var to timers pause til en lur og frokost, og så arbejde igen til klokken 16. I starten var der rigtig meget observation, men lidt efter lidt fik vi lov til at tage blodprøver og lægge drop. Herhjemme er der meget fokus på omsorg og kommunikation. Det var der næsten intet af, og det var ret grænseoverskridende. Hvis jeg havde lyst til at trøste en patient, syntes de, at det var mærkeligt. Jeg nåede at være på fem forskellige afdelinger, og det skabte god variation. 

Hvad har du lært af dit praktikophold?
- Jeg har lært mange instrumentelle ting og fået en meget bredere horisont ved at yde sygepleje. I Vietnam er der færre ressourcer, også bare til de lavpraktiske ting som at informere patienter om deres forløb. Men de er dygtige til det praktiske som anatomi og fysiologi. Jeg vidste fra start, at jeg ville ud i min praktik, da jeg før har været frivillig med Global Contact i Palæstina.

Hvordan var dine kolleger? 
- De var søde og åbne, men det var somme tider svært at kommunikere med dem. De var nysgerrige, og dem der kunne, stillede spørgsmål og agerede tolk for de andre. Jeg fik en kollega tilknyttet, som kunne lidt engelsk, og det var rart, at hun kunne forklare nogle ting. Jeg var blandt andet ude og spise frokost med mine nærmeste kolleger uden for arbejdstiden. 

Majas praktikophold som sygeplejerske i Vietnam