Global Contact Om os Kontakt os

P-Sygeplejerske Palæstina Louise Huss

Louise Huss
23 år
Var i praktik som sygeplejerske i Palæstina

 

Hvordan så en typisk dag ud? 
- Vi mødte kl. 7 og fulgte rundt med lokale læger. Vi hjalp, hvor vi kunne, men meget af det var observation. Der var en ret stor sprogbarriere, men heldigvis var folk rigtig søde, og vi fulgtes rundt med en schweizisk jordemoder, som kunne oversætte for os. Når vi kom hjem, sad vi tit oppe på vores tagterrasse, hvor vi kunne slappe af og klæde os mere vestligt.

Hvad fik du ud af det personligt?
- Jeg synes det var fedt at have et formål med turen, og ikke bare være turist. Det er en anderledes måde at møde folk på, og jeg kom virkelig ind på livet af dem. Alle var så gæstfri og åbne, og fortalte mig om kulturen og konflikten. Det var enormt givende rent kulturelt, og jeg blev fx inviteret til bryllup og andre spændende arrangementer. Rent politisk fik jeg set nogle ting, man ikke ser i nyhederne.

Hvad tager du med i din videre uddannelse?
- Jeg bruger mange af mine erfaringer herhjemme – min viden om arabisk kultur er nyttig på de danske hospitaler, for der er ret mange med mellemøstlig baggrund. Jeg fandt dog ud af, at man ikke skal rejse ud for at ”redde verden” – det er lige så meget for ens egen udvikling.