Global Contact Om os Kontakt os

P-Medicin-Soeren-Rahbek

Søren Rahbek
28 år
Var i praktik som medicinstuderende i Nepal

 

Hvad tager du med videre fra din praktik i Nepal?
-Jeg tror, jeg har taget den pragmatik, der hersker derhenne, med. Selvom der er noget, som ikke er, som det plejer, så kan man stadig godt udføre et godt stykke arbejde. Når generatoren brød sammen, så blev man ved med at arbejde som normalt, selvom der ikke var strøm og ventilation. Jeg har tænkt over, hvor meget man kunne lave på trods af, at det var fattigt, og hvor godt vi har det herhjemme.

Hvad gjorde særligt indtryk på dig?
-Nepalesere er nok det mest venlige folkefærd! Vi blev bare taget så godt imod. Værtsfamilien blev lidt vores familie til sidst og man følte sig bare utroligt velkommen på hospitalet og i byen. Vi indgik i hverdagen på lige fod med de andre.

Hvordan tog du selv initiativ?
-Henad vejen fandt vi ud af, hvad vi kunne bidrage med på hospitalet. Vi endte med at undervise dem i manuel hjerte-lunge redning og brugen af hjertestarter. Begge ting var ikke særligt udbredt der på trods af, at deres viden var virkelig stor. De var meget nysgerrige efter at lære mere og var utroligt glade for undervisningen, så det blev taget godt i mod. Det var fedt at bruge noget tid på at finde ud af, hvad vi kunne give dem.

Om at være i udlandspraktik som medicinstuderende