Global Contact Om os Kontakt os

P-Lærer Nepal Carina Hansen

Carina Hansen
25 år
Lærerstuderende på en skole i Nepal

 

Hvorfor valgte du praktik i udlandet?
- Jeg trængte til en udfordring. Som lærer skal man kunne tilpasse sig mange typer elever, og det lærte jeg ved at opleve skolekulturen i Nepal. Jeg fik set hvordan mine undervisningsevner fungerede, og jeg var opsat på, at det skulle være et sted med en anden kultur - ikke bare England eller Sverige. Det må man sige, at det var! Skolen var enormt fattig, og børnene løb rundt på bare tæer.

Hvad var den største udfordring?
- Det faglige niveau var ikke så højt, så vi måtte tænke kreativt og omstille os en del. Vi blev tvunget til at improvisere, og det har lært mig meget at sætte mig i fagligt svage elevers sted. Det har jeg taget med mig hjem. I Nepal er alting udenadslære, så derfor kunne de ikke rigtigt finde ud af at indgå i en dialog.

Oplevede du en faglig udvikling? 
- Vi havde nogle billedkort med dyr, hvor eleverne ud fra en beskrivelse skulle gætte, hvilket dyr det var. I starten var de enormt usikre, og ville ikke sige noget, uden det var forberedt. Men pludselig var det eleverne, der stod med kortet. Der så vi virkelig, hvordan de udviklede deres mod. Vi mærkede en tydelig forandring på vores seks ugers praktik!