Global Contact Om os Kontakt os

P-Global Health Palæstina Juila This

Juila This
29 år
Var på Global Health studietur i Palæstina

 

Hvorfor tog du på Global Health?
- Jeg har altid haft interesse i Mellemøsten og deres kultur, turen levede op til mine forventninger og mere til! Det var et varieret program, hvor vi var på alt fra store hospitaler til små mobile klinikker. Vi observerede meget, men deltog også i faglige samtaler. Det er meget anderledes, og jeg synes det var utroligt, hvor lidt de kan gøre godt med. Selvfølgelig var det også en del af oplevelsen at se ting som det døde hav og Betlehem. 

Hvordan er det relevant for din uddannelse?
- Det er enormt lærerigt at sammenligne det danske sundhedssystem med Palæstina, hvor mange lider af PTSD (post-traumatisk stress syndrom), som de er påvirkede af gennem mange generationer. Det gav mig lyst til at arbejde i psykiatrien herhjemme, og jeg har netop fået mit første job inden for området. I fremtiden vil jeg gerne arbejde på et asylcenter og gøre en forskel for flygtninge.  

Husker du en særlig dag?
- Det der chokerer, sætter sig fast – vi så en kvinde med et spædbarn blive truet af en soldat. Et godt minde var en dag, vi underviste en 4. klasse i håndhygiejne. Vi havde medbragt et lys, som viste bakterier på hænderne. Både lærere og elever var super engagerede, og de var meget taknemmelige for vores lille kursus. Det var virkelig rørende.