Global Contact Om os Kontakt os

P-Global Health Kenya Karin Jønsson

Karin Jønsson
24 år
Jordemoder på Global Health Studietur i Kenya

 

Hvad lærte du på studieturen?
- Jeg lærte meget af at observere, men blev også involveret i praksis. Vi assisterede en fødsel, og der var næsten intet udstyr! Det var lærerigt at opleve alt fra medicinmænd til store offentlige hospitaler og slumområder. Det fungerede godt at være af sted med sygeplejerskerne, som jeg ellers ikke snakker så meget med – de ved nogle andre ting, og vi sparrede meget undervejs.

Hvordan var det relevant for dit studie?  
- Jeg synes, det var relevant at opleve anderledes fødselsforhold, og opdage, at vi er enormt privilegerede. Jeg er blevet mere bevidst om, at mødre skal have rettigheder til et ordentligt fødselsforløb. Det var også utroligt at opdage, hvor meget teknologi vi benytter os af, og så opleve, at kvinder godt kan føde uden at bruge en masse redskaber. 

Husker du en særlig oplevelse?
- Vi var langt ude på landet og besøge en lille klinik, hvor alle kvinder i området fødte. Jeg talte med lægen, som var den eneste i miles omkreds. Han tog det store ansvar så roligt, og det var virkelig en øjenåbner. Derude er der ikke mulighed for at tage ind på et hospital, og alternativet var, at disse kvinder intet sted havde at føde.