Global Contact Om os Kontakt os

P-Ergoterapeut-Vietnam-Christina-Kristensen

Christina Søgaard Kristensen
25 år
Var i praktik som ergoterapeut i Vietnam

 

Hvad arbejdede du med?
- Jeg arbejdede på et rehabiliteringscenter, hvor vi lavede funktionstræning med patienterne. Typisk nogle som havde fået en blodprop.

Hvordan foregik en almindelig dag?
- Vi startede med genoptræning. Det foregår i et stort fællesrum, hvor terapeuten sætter sig hen til patienterne. Andre gange var der nogle, der skulle have hukommelsestræning inde i et aktivitetskøkken. Så har de den lange frokostpause på nogle timer. Her kunne man vælge at blive, hvis man ville, eller man kunne tage hjem. For det meste tog vi hjem. Om eftermiddagen lavede vi meget det samme.  

Hvad betød sprogbarrieren for arbejdet?
- Det var spændende at samarbejde med de lokale, men sprogbarrieren var en udfordring. Terapeuterne kunne nok engelsk til, at man kunne kommunikere. Den største udfordring var, når man skulle arbejde med patienterne. De kunne slet ikke engelsk, så det var svært, når man skulle lave øvelser og snakke om, hvor det gjorde ondt. Det blev lettere, når man havde haft dem før, fordi man nogenlunde vidste, hvad man kunne gøre. Ellers spurgte vi en af de andre terapeuter, om de lige kunne hjælpe med at oversætte.