Global Contact Om os Kontakt os

H-Myanmar-Ida-Brix

Ida Brix
19 år
Var på langt højskoleophold i Myanmar

 

Hvordan var fællesskabet på højskolen?
- Det var sindssygt godt. På højskolen er der mange forskellige kurser, så der er mange som kommer og går, men fordi der var et fælles spiseområde og stue, så mødte man folk på kryds og tværs. Man kunne de fleste navne, selvom det var svært med de burmesiske. På trods af de forskellige kurser og at man havde forskellig undervisning, så føles det stadig som om man alle sammen var en del af det samme.

Hvordan var det at rejse med højskolen?
- Jeg synes, vi fik et endnu bedre sammenhold, end vi havde før. Fordi man oplever hinanden i nogle andre situationer og det var en stor oplevelse. Det var nogle meget relevante problemstillinger som vi arbejdede med. Det var også vildt at se forskellen mellem kulturerne, fordi man regner med at Thailand og Myanmar minder meget om hinanden. Så fordommene blev brudt, og det var ret fedt.

Hvordan var det at møde de unge burmesere?
- Vi snakkede rigtig meget om, hvordan det er at være ung i Myanmar og i Danmark. Der er ret stor forskel. Burmeserne kæmpede virkelig for deres land. De havde ikke fritidsinteresser som f.eks. fodbold. De kunne ikke rigtig forstå det, når vi spurgte dem, for når de ikke arbejdede eller var hjemme, så lavede de frivilligt arbejde. Det var deres fritidsinteresse.