Global Contact Om os Kontakt os

H-Kenya-U18-Julie-Hedelund

Julie Hedelund
17 år
Var på U18 højskole i Kenya

 

Hvorfor valgte du at tage på højskole i udlandet? 
- Jeg havde faktisk besluttet mig for at tage på sprogrejse, men syntes ikke, der var nok kultur i den rejseform. Jeg faldt over højskolen på Facebook og tilmeldte mig allerede dagen efter. Det tiltalte mig at rejse med andre unge mennesker. Jeg skal helt klart ud i verden som frivillig efter gymnasiet. 

Hvordan var sammenholdet? 
- De fleste kendte ingen, men vi følte os hurtigt komfortable i hinandens selskab. Man kommer bare hurtigt tæt på hinanden, når man taler om alt fra diarré til hjemve! Vi brugte ikke rigtigt vores telefoner, og det skabte et særligt nærvær. Der var et par dage uden strøm, hvor vi spillede kort og sang på ægte lejrskolemanér.

Hvad sagde dine forældre til, at du rejste til et uland uden dem? 
- De var ret bekymrede. De spurgte meget ind til sikkerheden og troede vist, at jeg blev sluppet løs i Kenya helt alene. Men de fandt hurtigt ud af, der faktisk var styr på det. Min mor var virkelig nervøs, da jeg sagde farvel, men det gik over, da hun hørte hvor godt jeg havde det. Det var første gang jeg rejste uden mine forældre, men da vi blev modtaget i Nairobis lufthavn forsvandt alle bekymringer.

Julies U18 højskoleophold i Kenya