Global Contact Om os Kontakt os

H-Kenya-U18-Astrid-Holm

Astrid Holm
17 år
U18 Højskole

Hvorfor tog du på højskole?
- Fordi jeg gerne ville opleve en helt anden kultur tæt på, og det gjorde jeg i høj grad. Det var meget anderledes end en charterferie, og jeg kom virkelig tæt på landet. Det er jeg meget imponeret over, men man skal vide, hvad man går ind til. Tag ikke af sted bare fordi du gerne vil ned i sydens sol.

Fik du nogen gode venner?
- De andre deltagere var så søde, og vi tilbragte meget tid sammen. Når man bor sammen, åbner man sig hurtigere, og jeg har allerede aftalt at ses med dem herhjemme. Man kommer så tæt på folk. Ser en helt anden side end hvad man normalt hører. De lokale var meget åbne – havde så lidt, men var så glade. Jeg havde forventet en selvmedlidenhed, og mange var fattige, men de var glade og tog sig tid til at snakke med os.

Vil du anbefale andre unge at tage på højskole?
- Helt bestemt! Jeg blev tætte med de andre og vi delte fantastiske oplevelser, men forbered dig på lidt mere primitive forhold. Du kan ikke altid lige ringe hjem, og du får ikke dine livretter. Der var ret forskellige typer med - hippietyper, og dem, der bare gerne ville have en oplevelse. Alle kan tage af sted! Du bliver modnet meget og skal også selv tage ansvar. Det er en rigtig god forberedelse på at rejse ud i verden helt alene senere hen.