Global Contact Om os Kontakt os

H-Kenya Langt Kristina Manderup

Kristina Manderup
20 år
Var på 16 ugers højskoleophold i Kenya

 

Hvorfor valgte du at tage på højskole i udlandet?
- Generelt er jeg rigtig glad for at rejse, men jeg havde aldrig været i et uland før. Det føltes lidt mere trygt at rejse med en organisation, som havde styr på landet og sikkerheden, og så ville jeg bare gerne have en masse oplevelser, jeg ikke kunne få på en dansk højskole. Desuden har jeg altid været interesseret i Afrika. 

Hvad syntes du om undervisningen?
- Jeg var rigtig glad for undervisningen og lærerne. Vi vidste ikke særlig meget om landets politiske situation og de reelle leveforhold. Da vi var ude og se det store slumområde Kibera, gav det meget bedre mening. Nogle gange var det lidt hårdt at mødes til morgensamling, men så kom vi op og fik gang i dagen. 

Hvordan var højskolen?
- Det var vildt at bo ude i bushen, men jeg kunne bare ringe efter en taxa, hvis jeg ville ind til byen. Vi boede meget af opholdet på pigeskolen Daraja, og det skabte et godt fællesskab. Vi var en blanding af afrikanere og danskere og kom tæt på hinandens hverdag. De kenyanske piger står for eksempel op klokken seks og tager dagens første iskolde bad. Vi var alle sammen forskellige, og det skabte en god dynamik. 

Kristinas højskoleophold i Kenya