Global Contact Om os Kontakt os

H-Graekenland-sommer-Majken-Kiaby

Majken Kiaby
23 år
Var på højskolerejse til Grækenland med emnet Flygtninge i Europa

 

Hvad synes du har været mest fantastiske ved denne rejse?
-Alle de mennesker vi har mødt! Det er bare nogle fantastiske mennesker man møder på sådan en tur, det er helt sikkert. De flygtninge vi mødte, var alle så inspirerende. De har været så meget igennem og alligevel ville de gerne sidde og snakke med mig og drikke en kop te, og vi kunne endda sidde og grine lidt sammen. Og så alle de frivillige vi mødte undervejs, de gjorde et virkelig imponerende stykke arbejde.

Er der et besøg på turen som gjorde særligt indtryk?
-Generelt var alle organisationer vi mødte på turen super inspirerende. Både de helt store som Dansk flygtningehjælp i Athen og også de små organisationer. Jeg blev især inspireret af en lille organisation der arbejdede i Serbien, som bare gjorde virkelig meget med meget få ressourcer. Lederen på stedet brugte dag ud og dag ind på at tage rundt i området omkring Subotica og lede efter flygtninge og hjælpe dem med mad, tøj og tøjvask, medicin, hygiejneartikler eller hvad de nu havde brug for hjælp til. Hun gjorde en kæmpe forskel for de mennesker der befandt sig langs grænsen.

Hvem vil du anbefale at rejse med?
-Hvis du har en interesse for flygtningesituationen, så tag på den her tur! Man får rigtig meget ud af det og det er en kæmpe oplevelse. Man kommer så tæt på flygtningekrisen og det gør virkelig meget for ens forståelse for, hvad der foregår i verden. Og det hjælper en til at være meget kritisk overfor det man hører i medierne. Man lærer også enormt meget om organisationsarbejde og om frivilligt arbejde og hvor meget det arbejde rent faktisk betyder.

Fra højskolerejsen til Grækenland