Global Contact Om os Kontakt os

F-Palaestina-Peter

Peter Toubro
22 år
Arbejdede på et nyhedsbureau

 

Hvad arbejder du med?
- Jeg arbejder på et Palæstinensisk nyhedsbureau. De har en engelsk hjemmeside, hvor de skriver opdateringer, og her samler jeg informationer, og skriver nogle af opdateringerne. Det er rigtig fint, selvom der ikke altid er super meget at lave. Det skyldes nok også, at jeg arbejder ret hurtigt. Jeg får lavet en 2-3 opdateringer om dagen. Jeg er også gået i gang med et personligt projekt, hvor jeg interviewer folk, der er blevet sat i fængsel på baggrund af ukendte dokumenter. Nogle har siddet i fængsel i flere år uden at vide hvorfor.

Hvor meget mærker du til konflikten dernede?
- Det er meget forskelligt. I Bethlehem, hvor jeg bor, kan man leve et rimeligt normalt dansk liv, hvor man kan gå ud og få en øl. Hvis man opsøger det, er der dog rig mulighed for at mærke konflikten. Man mærker det eksempelvis meget i Hebron. Nogle gange er der også demonstrationer. De resulterer næsten altid i stenkast. Det er dog ikke noget, der påvirker mit liv som sådan.

Hvad er dit bedste råd til andre, der overvejer at tage til Palæstina?
- Drop alle dine fordomme om Mellemøsten og muslimer. Man skal generelt bare være åben og imødekommende. Folk er utrolig åbne hernede Der er også overraskende fin mulighed for at rejse rundt hernede. Det var heller ikke svært for mig at komme ind i landet. Det var næsten lidt skuffende med alle de historier, man ellers har hørt. Jeg blev spurgt om jeg havde været her før, hvad jeg skulle lave, og så lod de mig bare komme ind.