Global Contact Om os Kontakt os

F-Ingeborg-Palaestina

Ingeborg Bruselius
20 år
Arbejde hos en medieorganisation i Ramallah

 

Hvad arbejdede du med?
- Jeg arbejdede hos en medieorganisation i Ramallah. Her var jeg med til at lave nogle interview på engelsk, og så fik jeg også lov til at filme dele af forskellige dokumentarfilm. Efter noget tid tog jeg også selv initiativ til at lave en lille kortfilm, og det endte med, at arbejdspladsen tog opgaven vildt meget til sig. De har således dækket alle omkostningerne til filmen, hvilket inkluderer løn til de to kameramænd, jeg havde med rundt. Det krævede hårdt arbejde, men jeg blev så glad for min arbejdsplads og de mennesker, der arbejdede der.

Hvad lavede du, når du ikke arbejdede?
- Jeg boede på værelse sammen med en anden dansker, Dalia, i en super fin lejlighed. Lejligheden var ejet af vores 45-årige værsmor Rihad. Hun var en super sød kvinde, men hun gennemgik også en svær periode, mens vi var der. Når vi havde fridage tog vi ofte ud på ture. Vi havde blandt andet en god tur til Israel, hvor vi var i Tel Aviv og Haifa. Det fede ved Israel/Palæstina er, at området ikke er større end, at man hurtigt kan komme rundt.

Lærte du at tale sproget?
- Det fokuserede jeg meget på, og derfor fyldte det også meget i min hverdag. Jeg gik således til arabiskundervisning tre gange om ugen. Her lærte jeg en god del af alfabetet, at skrive navne og introducere mig selv. Dalia, der taler flydende arabisk, sagde, at hun var overrasket over, hvor meget jeg havde lært. Men jeg vil stadig gerne blive endnu bedre, og derfor har jeg tænkt mig at fortsætte med arabiskkurser herhjemme. Palæstina har simpelthen overrasket mig så positivt, så jeg vil rigtig gerne derned igen – måske allerede til juni.