Global Contact Om os Kontakt os

Pak uden panik

Pakkeriet fylder ofte mere end nødvendigt inden afrejse. Hvad nu, hvis de ikke har shampoo i den lille landsby? Behøver du virkelig slæbe syv par lange bukser med? Fortvivl ikke - vi kender til frustrationerne, og har derfor samlet nogle gode råd.

Pak til dit ophold i verden som frivillig, på højskole eller i praktik

 

Hvad er en god idé at medbringe hjemmefra?


    
1. Pandelampe

Pandelampen er uundværlig, når strømmen pludselig går i utide. Især hvis du er i gang med en god bog! 

2. Rejsehåndklæde 

Det er rart med et håndklæde, der tørrer lynhurtigt og intet fylder. Det er genialt til weekendture og hurtig tørring i solen.

3. Gave til værtsfamilie 

Familien vil blive glad for, at du har tænkt på dem hjemmefra med en lille dansk gave. Medbring også gerne billeder af din egen familie og hverdag i Danmark – det åbner for mange gode samtaler og spørgsmål.

4. Gammel mobiltelefon 

Overvej om du vil efterlade smartphonen derhjemme, for forsikringen dækker kun telefoner op til 500 kr. En gammel Nokia er mere robust, og det er rart at have dansk ordbog på, når du skal skrive hjem.

5. Vandresko 

Hvis du har tænkt dig at vandre i bjerge eller rundt i landet til fods, så prioriter et par gode vandresko hjemmefra. Det er vigtigt, at de passer perfekt og kan holde til al slags vejr. Vandresko er dog en dyr investering, og mange klarer sig fint med løbesko.

 

Hvad kan jeg vente med at købe?


    
1. Myggenet

Myggenet kan sagtens fås i Danmark, men der er mange penge at spare, hvis du køber det, når du er taget af sted. Hos de fleste værtsfamilier vil der desuden være myggenet i forvejen.

2. Ekstra tøj og håndklæder 

Der er ingen grund til at medbringe tøj til flere uger. Det fylder, og du vil opleve, at du ikke får brug for det hele. Der vil være mulighed for at købe billigt tøj i alle lande – meget af det vil endda være genbrug fra Vesten.

3. Shampoo, creme, desinficerende middel mv. 

Personlig hygiejne vejer godt til i rygsækken, så der er ingen grund til at slæbe disse fornødenheder med i kilovis fra Danmark. Mange kendte mærker vil også kunne fås i mindre byer. Allergivenlige produkter bør medbringes, hvis du har parfumeallergi.

4. Myggespray

Din værste fjende bliver de irriterende myg, medmindre du skal bo i bjergene. Myggesprays fra Danmark er ikke særligt effektive - en stærkere version kan købes til ingen penge, når du ankommer.

5. Vaskepulver

Når du skal til at starte din karriere som vaskekone med balje og knofedt, vil der være vaskepulver tilgængeligt i selv den mindste bod på landevejen. Allergivenlige produkter bør medbringes, hvis du har parfumeallergi.
 
Står du med en propfyldt rygsæk og er tæt på at smide håndklædet i ringen, så tag en dyb indånding. Nærmest alt kan opdrives ude i verden - i hvert fald i de større byer. Hvis du vil inspireres direkte af en autentisk pakkeliste til Kenya, så læs mere her
Du modtager selvfølgelig også en pakkeliste til inspiration, inden du tager ud i verden med Global Contact.

  

Se også:

Fem gode råd hvis du starter dit eget projekt som frivillig
Christian Bering på 20 år har været frivillig på et børnehjem i Nepal i tre måneder. Han videregiver sine guldkorn om, hvordan du kan starte dit eget projekt. Selv om det kan virke uoverskueligt, så er det faktisk ikke svært at gøre en forskel.
Guide til god forberedelse som frivillig til udlandet
Et længere ophold i udlandet betyder, at du skal tage hensyn til lidt flere ting i din forberedelse end på din sidste kanotur til Sverige. Her er en guide til de tre vigtigste ting, du skal have styr på
Om at rejse på sommerhøjskole i ferien
Vil du både rejse og opleve højskolementaliteten på én sommerferie? Sommerhøjskolen samler det hele. Læs en deltager fortælle om sin sommer i Kenya.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.