Global Contact Om os Kontakt os

Studietur til Uganda med UCL

Studietur til Uganda - Sundhed i Globalt Perspektiv

I samarbejde med UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Studieturen til Uganda handler ikke kun om sundhed, men om sundhed i et globalt perspektiv.

Hvilke konsekvenser har ressourcemangel, udbredt fattigdom og ulighed for sundheden i Uganda? Hvilke problematikker knytter sig særligt til kvinders sundhed og reproduktive rettigheder i forbindelse med prævention, graviditet og fødsler? Hvordan ser en kræftafdeling ud på et ugandisk hospital? Hvilke muligheder har ugandiske HIV-smittede for behandling, og hvordan ser det omgivende samfund på dem? Og hvad betragtes kulturelt som behandlingskrævende sygdom i et samfund, hvor mange både benytter sig af traditionelle og moderne behandlingsformer?   

Det er blot få af de mange spørgsmål, du vil arbejde med i løbet af studieturen. Det handler om sundhed, men i høj grad også om de politiske, økonomiske og kulturelle forhold, der sætter rammerne om menneskers levevilkår og sundhed i Uganda. Studieturen er også en stor kulturel oplevelse, hvor du både lærer unge ugandiske aktivister at kende og bor hos en lokal værtsfamilie. 

Du kommer hjem med et større internationalt udsyn, både sundhedsfagligt og som menneske. 

Studieturen er åben for tilmelding for alle sundhedsfaglige studerende ved en dansk professionshøjskole.

Se programmet for studieturenPris og tilmelding til studieturen

 

 

Sundhedsfaglig undervisning og ekskursioner

Studietur til UgandaDe første to uger af studieturen vil du blive introduceret til det ugandiske sundhedssystem og de største sundhedsproblemer som fattigdom, manglende og ulige adgang til behandling, tropesygdomme, kvinders reproduktive sundhed og HIV/AIDS. Du får også viden om historiske, sociale og kulturelle forhold, der sætter dig i stand til at forstå det ugandiske samfund og udfordringerne i sundhedsvæsenet.

Den første uge af studieturen foregår i Ugandas hovedstad Kampala, og derefter går turen videre til den nordlige del af Uganda i provinsbyen Gulu eller et lignende provinsområde i Uganda. På den måde får du både set hverdagen på et stort hospital med moderne udstyr i Kampala, men også hvordan behandling foregår på en lille klinik på landet. I Kampala oplever du, hvordan livet leves i en moderne afrikansk millionby, mens du i Gulu bliver en del af hverdagen hos en ugandiske værtsfamilie, der har en anden hverdag på landet. Det giver dig et helhedsindtryk af både det ugandiske samfund, og de store forskelle som præger sundhedsvæsenet i Uganda, ligesom du kommer helt ind på livet af kulturen når du bor hos din værtsfamilie.

Du vil ikke kun få nye perspektiver på din sundhedsfaglighed, men også en oplevelse du sent vil glemme. 

Program  

Programmet vil bestå af både undervisning og ekskursioner. Tematisk er der særligt fokus på fattigdom og udsatte befolkningsgruppers sundhed, kvinders rettigheder og reproduktive sundhed, og traditionelle/moderne behandlingsformer.

Programmet er tilrettelagt sådan, at både sygepleje-, radiograf-, fysioterapeut-, ergoterapeut- og bioanalytikerstuderende tilgodeses.

De sidste to uger kommer du i observationspraktik, og får mulighed for at følge en ugandisk fagperson, så vidt muligt inden for dit eget fagområde. Det kan være på et hospital, en sundhedsklinik eller sundhedsfremmende projekt/organisation.

Studieturen afsluttes med en to-dages fælles workshop, hvor observationspraktikken evalueres og perspektiveres, og du udarbejder et lille projekt ud fra din nye viden med fokus på et selvvalgt emne. Projekterne præsenteres for hinanden og underviserne, inden vi fejrer alle de nye oplevelser med en fælles afslutningsmiddag.

Du har som udgangspunkt fri i weekenderne, men der kan dog være enkelte weekend-dage med transport. Undervisningen foregår på engelsk.

1. uge: 

 • Intro til UgandaAnkomst til Kampala, introduktion til Uganda (historisk, socialt, og kulturelt) og kulturforståelse
 • Introduktion til sundhedssystemet i Uganda og landets centrale sundhedsmæssige udfordringer
 • To dages ophold på større hospital i Kampala: Opdeling i faggrupper på forskellige afdelinger.  
 • Fokus på fattigdom, menneskerettigheder og sundhed med besøg på offentlig sundhedsklinik
 • Monofagligt tilbud: Gæsteundervisning om fysio- og ergoterapi i Uganda / Besøg på cancerafdeling for radiografstuderende / Besøg på hospitalslaboratorium / Besøg på sygeplejeuddannelse 
 • Tema om HIV/AIDS med gæsteundervisning ved ugandisk NGO, der arbejder med forebyggelse af HIV/AIDS 

2. uge:

 • Rejse til Gulu i det nordlige Uganda og indkvartering hos værtsfamilier
 • Introduktion til Gulu og det nordlige Uganda: historisk, socialt og kulturelt
 • Sundhed i landområderne: Gæsteundervisning, ekskursion til hospital og mindre klinikker i landområderne
 • Workshop med unge ugandere om social forandring
 • Tema om kvinders sundhed: Gæsteundervisning om kvinders rettigheder i ugandisk perspektiv, besøg på Women Protection Center og NGO/projekt med fokus på reproduktiv sundhed
 • Tema om traditionel medicin: Besøg hos herbalist (plantemedicin), traditionel jordemoder og healer

3. og 4. uge:

 • Observationspraktik i UgandaObservationspraktik i Gulu: Du placeres på hospitalsafdeling, klinik eller organisation efter fag.
 • Rejse tilbage til Kampala
 • 2 dages fælles workshop med fremlæggelse af eget projekt (Kampala)
 • Evaluering og fælles afslutningsmiddag

NB: På grund af den korte periode på praktikstedet, vil du ikke komme til at få selvstændigt ansvar i løbet af praktikperioden. Praktikken i uge 3 og 4 er en observationspraktik, hvor du følger og observerer en sundhedsfaglig ressourceperson inden for eget fag. 

Vi tager forbehold for ændringer i programmet. 
 

Pris og tilmelding  
 

Ankomstdato
Længde
Intro
Bemærkninger
Ophold*
Fly**
04-09-2021
4 uger
3. sep
11900
6500,-
12-02-2022
4 uger
11. feb
11900
6500,-
*Du kan trække 1.000 kr. af beløbet fra i skat. Global Contact sørger for at indberette dette på dine vegne. Prisen på opholdet er ekskl. fly
**Prisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.

Når du bestiller dit ophold, kan du vælge om vi også skal stå for fly. 
Du betaler 5.000 kr. ved tilmelding. Vi sender en opkrævning på restbeløbet ca. 6 uger før afrejse.
Husk at du selv er ansvarlig for at have en dækkende rejseforsikring. Hvis du ikke har én kan Global Contact være behjælpelig med at skaffe en.
 

Hvad er inkluderet i prisen?
 

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer i prisen En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • Ca 27 dages studietur til Uganda
 • Flyrejse tur/retur
 • Afbestillingsforsikring for flybillet ved sygdom
 • Introkursus hos Mellemfolkeligt Samvirke i København inkl. kost og logi på sovesal
 • Kost, logi og transport under opholdet
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer ikke Pakken inkluderer ikke

 • Egne aktiviteter på fridage/weekender
 • Aftensmad på dage med program i Kampala
 • Rejseforsikring (Rejseforsikring Ung+ kan tilkøbes når du bestiller dit ophold)
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Transport til/fra forberedelsesdag i København
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)

Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly og afbestillingsforsikring. Afhentning foregår på et aftalt mødested, oftest i lufthavnen.
 

Vil du selv sørge for fly?

Hvis du vælger selv at købe din flybillet er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Husk at det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til det aftalte tidspunkt samt at købe en dækkende rejseforsikring.

Undervisning

I Uganda er Mellemfolkeligt Samvirke kendt under navnet ActionAid, og det er ActionAid Uganda, der står for at arrangere studieturen. Den del af undervisningen, der fokuserer på de sociale og kulturelle forhold i Uganda, varetages af undervisere med tilknytning til ActionAid Uganda, mens undervisning af mere sundhedsfaglig karakter varetages af gæsteundervisere og på ekskursioner til hospitaler, klinikker og sundhedsfremmende projekter/organisationer. 

Indkvartering og kost

I Ugandas hovedstad Kampala indkvarteres du på det lokale hostel Cabana Villa. Det er et simpelt, men godt hostel med gode muligheder for at socialt samvær efter endt program. Det ligger centralt og tæt på ActionAid's hovedsæde, hvorfra en del af programmet vil tage sit udgangspunkt. Morgenmad og frokost er inkluderet i prisen, når programmet foregår i Kampala.

Når turen går videre ud på landet, vil du komme til at bo hos lokale værtsfamilier. Her vil du typisk bo sammen med én eller to andre studerende fra gruppen hos samme familie. Du kan forvente at komme til at bo under helt lokale forhold, og opleve hverdagen i en ugandisk familie på tæt hold. Det vil typisk være middelklassefamilier, du bor hos, og forholdene er relativt simple, men der vil fx være strøm og vand mange steder. Her vil du spise sammen med familien, eller få mad med på farten, når der er lagt program. Al kost er inkluderet i prisen under opholdet på landet. 

Visum

Du skal selv sørge for at ansøge om visum inden afrejse. Visum til Uganda søges online her og koster 50 USD. Det er vigtigt, at du ansøger om turistvisum. Ved ansøgning bliver du bedt om at uploade følgende:

 • Din rejseplan
 • Et pasbillede og et billede af forsiden i dit pas
 • Kopi af din gul feber vaccination.

Når du ansøger, skal du oplyse din kontaktadresse. Der kan du bruge adressen på vores kontor i Uganda:

ActionAid International Uganda
Plot 2514/2517 Kansanga, Gaba Road
Box 676 Kampala, Uganda
 

Forberedelse inden afrejse

Vi lægger stor vægt på grundig forberedelse inden afrejse. Derfor vil du modtage en velkomstpakke med information om ankomst, visum, pakkeliste, kontaktoplysninger og indkvartering cirka to måneder inden afrejse. Mellemfolkeligt Samvirke og UC Lillebælt arrangerer i fællesskab et introkursus lige op til afrejse, som foregår hos Mellemfolkeligt Samvirke i København. Her vil der både være et fagligt program, og en mere praktisk og social del.

Du vil få en introduktion til Uganda, programmet og praktikken, og blive forberedt på sikkerheden, de kulturelle forskelle og få mulighed for at få svar på de spørgsmål du måtte have til rejsen.

Introkurset foregår hos Mellemfolkeligt Samvirke i København, hvor du bliver indkvarteret, spiser og har undervisning. Som udgangspunkt vil du blive indkvarteret i sovesal, men du kan tilkøbe enkeltværelse for et tillæg på 500 kr. Enkeltværelser bliver fordelt efter først til mølle princippet, og kan kun garanteres såfremt der er ledige værelser. Skriv det i din tilmelding, hvis du ønsker enkeltværelse. 

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.