Global Contact Om os Kontakt os

En underviser med engagement

Når man er på sommerhøjskole, kommer man hurtigt til at lære sin underviser rigtig godt at kende. Her kan du tage glæderne på forskud og møde Daniel Ankrah, som er underviser på sommerhøjskolen i Ghana.

Daniel er underviser på højskolen i Ghana

Som noget helt nyt kan du komme med Global Contact på sommerhøjskole i Ghana. Her kan du møde Daniel, der underviser gennem alle tre uger på kurset. Daniel har læst statskundskab og engelsk på University of Ghana og har undervist i kommunikation, aktivisme og unges politiske indflydelse.

“Det, jeg godt kan lide ved at undervise unge mennesker, er at de er ivrige efter at lære nye ting og de har en evne til at lægge handling bag den nye viden for at skabe forandring.”

Han brænder virkelig for at undervise. Når han først kommer i gang med at tale om sine visioner for undervisningen, er han nærmest ikke til at stoppe igen. Han fortæller om, at han ikke ser undervisning på den traditionelle måde, hvor underviseren udelukkende står ved en tavle og forklarer eleverne en masse ting. Han ser mere sin rolle som underviser som en, der skaber et rum for læring, hvor alle kan dele deres viden med hinanden.

“Selvom jeg er underviseren, så er det vigtigt, at jeg inviterer deltagerne til at deltage, så vi kan lære af hinanden.”

Det kommer højskolen i Ghana også til at afspejle, hvor det handler om at blive klogere på emner som globalt medborgerskab og den danske kolonisering i Ghana.

Kom med ud til kysten i Ghana

Nedbryder fordomme

Det gode samspil mellem Daniel og deltagerne opstår tit, når han starter en dialog om deltagernes forestillinger om mennesker fra en anden kultur.

“Vi forsøger at afmystificere de forestillinger og ideer man har, før man rejser til et nyt land”, fortæller han. “Når deltagerne kommer, har de allerede nogle forestillinger om, hvordan her er, og vi forsøger at dele opfattelser af hinanden og komme frem til de ting, som er rigtige. Det skaber en god stemning.”

For ham er det spændende ved at undervise på sommerhøjskolen også, at deltagerne kommer til at lære en masse om Ghana ved selv at opleve landet. Når man som deltager skal lære om at skabe forandring og bruge kommunikation på en kreativ måde, kommer man til at undersøge lokalområdet ved selv at interviewe ghanesere om de udfordringer, de oplever i deres hverdag.

“De udfordringer får de mulighed for at lave et projekt om – om alt fra klimaforandringer til at hjælpe skoler. De kan selv se udfordringerne og det kan inspirere dem,” fortæller han.

Daniel kommer fra Ghana og kan give dig helt nye indsigter i landet

Politisk engagement og globalt medborgerskab

Når man taler med Daniel, får man hurtigt fornemmelsen af, at han ikke engang i sin fritid sidder stille. Når han ikke arbejder som underviser, er han selv politisk engageret i Ghana og er frivillig i organisationen Activista Ghana.

”Jeg arbejder med at engagere unge politisk. Jeg hjælper med kommunikation og skaber rammer for en masse diskussioner.”

Det er et politisk og socialt engagement, han også forsøger at skabe grobund for gennem undervisningen i 'globalt medborgerskab' på sommerhøjskolen. Man får som deltager på højskolen en unik indsigt i en anden kultur, og perspektiv på hvordan man kan blive en aktiv borger i et globalt samfund.

Alt det glæder Daniel sig til at dele med deltagerne på sommerhøjskolen, og tilføjer på spørgsmålet om, hvad man får med hjem som deltager: 

“Jeg tror, der er meget deltagerne kommer til at tage med hjem fra oplevelsen i Ghana. Kulturen selvfølgelig – lokal mad, lokal musik og lokal dans. De får en fornemmelse for vores livsstil. ”

Oplev ghanesisk kultur

Daniel er underviser på sommerhøjskolen i Ghana.

Kurset udbydes til sommer.

  

Se også:

Højskolen i Myanmar - Astrid og Andreas fortæller
I juli 2017 var Astrid og Andreas på højskole i Myanmar. Her oplevede de hvordan folk på landet tager skeen i egen hånd for at løse mangel på vand, mad og indflydelse. Men der blev også tid til fodbold, fællessang og naturoplevelser.
Haitham er underviser på højskolen i Jordan
Haitham Abdalla arbejder på sommerhøjskolen i Jordan. Over en usikker skypeforbindelse fortæller Haitham, hvorfor jobbet giver så meget mening for ham, og hvad deltagerne får ud af deres opholdet.
Pakkeliste til dit udlandsophold
Vi har talt med vores rejsekoordinatorer, som er eksperter i at pakke til lidt af hvert, og lavet en overordnet pakkeliste til alle vores rejser ud i verden.

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.