Global Contact Om os Kontakt os

H-Palæstina-50-Ann-Bertelsen

Ann Gertrud Bertelsen
59 år
Var på 50+ højskole i Palæstina

 

Hvad fik dig til at vælge at tage på højskole i udlandet? 
-For mig var førsteprioriteten at rejsen gik til Palæstina, som jeg gerne ville besøge. Jeg havde gennem noget tid overvejet, hvordan jeg skulle rejse derned på en måde, hvor jeg ville følge mig tryg i det. Og så fandt jeg højskolerejsen til Palæstina som passede lige ind i det jeg gerne ville. 
 
Hvilke fordele synes du der er ved at rejse på denne måde? 
-Fordelene er, at der er tilrettelagt et forløb, som man lærer en masse af. De unge palæstinensere som planlægger kurset, gør det rigtig godt, og de får nogle folk ind som er utrolig dygtige. Vi havde typisk et oplæg på højskolen og tog derefter ud og snakkede med nogen om emnet. Og alle de stedet vi besøgte, var det virkelig dygtige folk der kunne fortælle historien og sætte det ind i en kontekst og også give de helt personlige fortællinger.
 
Hvad er den største forandring opholdet har givet dig? 
-Det har været den måde vi fik mulighed for at komme bagom og komme til at forstå den hverdag som leves på Vestbredden i langt større dybde. Det ville vi aldrig have kunne gøre, hvis ikke vi havde rejst på den her måde. Var man rejst dertil på en almindelig turistrejse, var man aldrig kommet i dialog med alle de forskellige mennesker som vi snakkede med i løbet af de 14 dage, vi var der. 
 
Vil du anbefale andre at rejse på højskole i Palæstina? 
-Jeg vil virkelig anbefale det, fordi det er den eneste måde du kan forstå livet i de besatte områder. Du kommer til at møde Palæstinensere som fortæller deres historie og brænder for det. Vi blev fantastisk godt modtaget af de palæstinensere, vi mødte, og jeg følte mig tryg under hele rejsen. 
 

Billeder fra Ann's rejse til Palæstina

Aldersgruppe: