Global Contact Om os Kontakt os

Studietur til Ghana med SDU

Studietur til Ghana - Modul i Global Health

I samarbejde med Syddansk Universitet

Global Health studieturen til Ghana i samarbejde med SDU sætter fokus på sundhed i en lokal og global kontekst. Her får du et indblik i de væsentligste sundhedsmæssige udfordringer, Ghana står over for i dag, og du får et direkte kendskab til hvordan sundhedsvæsenet fungerer. Malaria forårsager fortsat en for tidlig død blandt børn, når forældre ikke har råd til medicin, traditionelle helbredere spiller stadig en stor rolle i lindring og helbredelse, og særligt på landet er der mangel på gode sundhedsklinikker.

Disse og mange andre tematikker er på programmet, ligesom du vil få en grundig introduktion til det ghanesiske samfund som en forudsætning for at forstå de sundhedsmæssige problemstillinger i den lokale og nationale kontekst. 

Se programmet for studieturenPris og tilmelding til studieturen

 

 

Spændende udflugter og undervisning

Studietur til GhanaUndervisningen på studieturen foregår både som workshops, gæsteundervisning og på ekskursioner. Vi lægger vægt på at møde sundhedsfaglige grupper og personer dér hvor de er, og anskuer sundhed og helbredelse i et bredt perspektiv, hvor det sociale miljø spiller en afgørende rolle. Derfor er store dele af undervisningen tilrettelagt som ekskursioner frem for ”klasseundervisning”.

Når vi undersøger, hvordan traditionel medicin benyttes i behandling, foregår det eksempelvis ved besøg på et forskningscenter i videnskabelig brug af plantemedicin i Accra og på ekskursioner på landet, der giver indblik i hvordan traditionel medicin også benyttes i praksis på landet. Skismaet mellem brugen af såvel moderne som traditionelle behandlingsmetoder, og kritisk refleksion over denne forskelssætning er et centralt tema i programmet, ligesom vi sætter fokus på fattige og udsatte gruppers sundhedsvilkår og muligheder for forebyggelse og behandling.

Global Sundhed i GhanaI Accra vil vi undersøge sundhedsforholdene i byens slumkvarter og de initiativer, der bliver gjort fra organisationers side for at forbedre kvinders reproduktive sundhed og forebygge HIV/Aids. På landet får du mulighed for at tilbringe en dag på en offentlig sundhedsklinik, følge og observere det sundhedsfaglige personale, og få et indblik i de hyppigste sundhedsproblemer og klinikkernes funktion i sundhedsvæsenet. Gæsteundervisning om ernæring, malaria og moderne livsstilssygdomme, og diskussioner med unge kvinder om reproduktiv sundhed er også på programmet. 

Underviserne på studieturen er ghanesere med lang erfaring i at arrangere sundhedsfaglige studieture med deltagerorienteret undervisning og perspektiverende ekskursioner. Undervisningen vil foregå på engelsk.  

Program for studieturen til Ghana  

Studieturen byder på et tætpakket program med masser af spændende ekskursioner kombineret med workshops og undervisning. Der vil undervejs være én fridag, hvor du kan opleve Ghana på egen hånd, men som udgangspunkt er turen en grupperejse med fælles program. 

Programmet foregår hovedsageligt i hovedstaden Accra, men med en 3 dages ekskursion på landet til den centrale region, så du får indsigt i sundhedssystemet såvel i byen som på landet. 

​Uge 1:

 • Introduktion til Ghana - kultur, sundhed og magtrelationer
 • Undervisning om sundhedssystemet i Ghana, fattigdom og sundhed, smitsomme sygdomme, malaria, ernæring og moderne livsstilssygdomme i Ghana
 • Ekskursion til slumkvarteret i Accra med fokus på sundhed i prekære byområder
 • Besøg på videnscenter for plantemedicin
 • Fokus på kvinders reproduktive sundhed og HIV/Aids med besøg hos NGO'er
 • Besøg på offentligt og privat hospital i Accra
 • Besøg på sundhedsvidenskabeligt fakultet med fokus på forskning og uddannelse, og mulighed for at møde ghanesiske studerende
 • Fridag
   

Lærerig studietur med SDU i GhanaUge 2:

 • Tre dages ekskursion på landet med:
  • Besøg hos traditionelle helbredere (fx plantemedicin, traditionel kiropraktik og spirituelle healere)
  • Observation og interaktion med sundhedspersonale på en lokal offentlig sundhedsklinik
  • Overnatning hos lokale værtsfamilier
 • Kort observationspraktik på privat eller offentligt hospital (placering på afdeling efter fagligt felt/interesse)
 • Vidensdeling og udarbejdelse af konklusioner i afsluttende projekt
Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet.
 

Pris og tilmelding  
 

*Du kan trække 1.000 kr. af beløbet fra i skat. Global Contact sørger for at indberette dette på dine vegne. Prisen på opholdet er ekskl. fly
**Prisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.

Når du bestiller dit ophold, kan du vælge om vi også skal stå for fly, eller du kan vælge selv at stå for fly. Du betaler 5.000 kr. ved tilmelding. Vi sender en opkrævning på restbeløbet ca. 6 uger før afrejse. Du er selv er ansvarlig for at have en dækkende rejseforsikring. Hvis du ikke har én kan Global Contact være behjælpelig med at skaffe en.

Hvad er inkluderet i prisen?

Studietur på Global 'sundhed til Ghana inkluderer i prisen En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • 14 dages studietur til Ghana
 • Flyrejse tur/retur
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom
 • Forberedelse inden turen
 • Morgenmad, logi og transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer ikke Pakken inkluderer ikke

 • Egne aktiviteter på fridagen
 • Frokost og aftensmad
 • Visum
 • Rejseforsikring (Rejseforsikring Ung+ kan tilkøbes når du bestiller dit ophold)
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)
Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly, afbestillingsforsikring og afhentning foregår på et aftalt mødested i stedet for i lufthavnen.
 

Vil du selv sørge for fly?

Hvis du vælger selv at købe din flybillet er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Hver destination har et fast mødested, ofte i landets hovedstad, hvor du vil blive modtaget af vores lokale personale.
Husk at det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til det aftalte tidspunkt samt at købe en dækkende rejseforsikring.

Sådan bor du

Studieturen er ingen luksusrejse, og du kan forvente at bo under relativt simple forhold. I Accra bor vi på et simpelt, men sikkert hostel, hvor man bor på sovesale i køjesenge. Her er der wi-fi, varmt vand i bruseren og morgenmad inden programmet starter, men derudover ingen overflødig luksus. 

Når turen går ud på landet på tre dages ekskursion, overnatter vi hos lokale værtsfamilier. Her bor man som familierne, under lokale forhold, og helt tæt på hverdagen for den almindelige ghaneser på landet. 

Visum

Du skal have visum, når du rejser til Ghana. Dit visum skal søges hjemmefra på Ghanas ambassade i Hellerup, og du kan finde ansøgningsblanketten på deres hjemmeside under 'Consular' og 'Visa Application'. Det er dit eget ansvar at sørge for at ansøge om visum i god tid.

Du skal bruge et invitationsbrev fra Ghana for at kunne søge om visum, og det hjælper vi dig med at få, så snart din rejse er bekræftet. For at opnå visum skal dit danske pas være gyldigt mindst 6 mdr. efter din hjemrejsedato og du skal kunne fremvise vaccinationskort, der viser at du har fået vaccination mod Gul Feber.

Du kan læse mere om visum til Ghana her, på den ghanesiske ambassades hjemmeside eller i det velkomstbrev, du modtager fra os, når din rejse er bekræftet. 

Forberedelse inden afrejse

Vi lægger stor vægt på grundig forberedelse inden afrejse. Når du har tilmeldt dig hos Global Contact og fået dit ophold bekræftet, sender vi dig en velkomstpakke med information om ankomst, visum, pakkeliste, kontaktoplysninger og hostellet hvor I skal bo. Du inviteres desuden til en forberedelsesdag på SDU, hvor din kontaktperson fra Global Contact vil give dig en introduktion til landet og programmet, og vi vil tale om sikkerheden, kulturelle forskelle og du kan få svar på alle de spørgsmål du måtte have til rejsen. 

Mad og drikke

I Accra vil der være morgenmad på hostellet, men du skal selv stå for frokost og aftensmad. Vi tilrettelægger programmet, så det er muligt at spise åp fx en billig restaurant i nærheden af der hvor vi opholder os. 

Hvis du kan lide fisk og skaldyr, vil du være i himlen i Ghana, som også er berømt for fufu - en elastisk grød, som er lavet af enten majs, bananer eller rodfrugter. Kød er dyrere, men der spises en del kylling. Drikkevandet er skal koges eller filtreres, men på de fleste restauranter kan man købe flaskevand.

Fritid

Studieturen har et tætpakket program, fordi I skal have så meget som muligt ud af de to ugers rejse. Men der er tid til at slappe af de fleste aftener, hvor du kan læse en bog, høre lokal musik i Accra, eller sidde snakke med dine medrejsende om alt hvad I har oplevet. Der sker meget i programmet, så mange har lyst til at slappe af, når der er mulighed for det.

Du har én fridag i midten af programmet, hvor der er mulighed for at arrangere en dagstur ud af byen, fx til en af nationalparkerne, slappe af på Cape Coasts sandstrande, eller lære mere om Ghanas både spændende og skræmmende koloniale fortid. Alle aktiviteter uden for programmet er på egen regning. 

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.