Om os Kontakt os

Global Sundhed - Studietur til Ghana

Studietur i Ghana

I samarbejde med Københavns Professionshøjskole

Vil du udvide din faglige viden med en studietur til Ghana, som sætter fokus på sundhed i en lokal og global kontekst? Du får på denne tur et unikt indblik i Ghana med fokus på ulighed og fattigdomsrelaterede problemstillinger inden for sundhedsområdet, brugen af traditionel og moderne medicin, og kvinder og børns sundhedsvilkår.

Sundhed i en afrikansk kontekst

På studieturen til Ghana vil du lære om flere af de sundhedsproblematikker, som Ghana står overfor i dag. Malaria forårsager fortsat en for tidlig død blandt børn, når forældre ikke har råd til medicin, medicinmænd spiller stadig en stor rolle i helbredelsen af syge og ude på landet er der mangel på gode sundhedsklinikker. Du vil under turen i Ghana komme ind på alle disse problematikker samt mange flere og tage hjem med en forståelse for Ghana både fra en sundhedsfaglig vinkel, men også landet som helhed.

Se programmet for studieturenPris og tilmelding til studieturen

 

 

Spændende udflugter og undervisning

Vi undersøger de sundhedsfaglige problematikker på udflugter rundt i landet og gennem oplæg fra forskellige sundhedsfaglige grupper og personer. I Ghana er der fx tradition for traditionelle urter som medicin. En tradition, som stadig spiller en stor rolle og vi skal derfor besøge en moderne klinik, der fortsat bruger disse i deres arbejde.

Vi vil også besøge kvindegrupper, opleve befolkningens sundhedsvilkår ude på landet, bo ved lokale værtsfamilier, møde en traditionel medicinmand og diskutere moderne og traditionelle sundhedsmetoder. I Accra vil vi have fokus på sundhed i slumkvarterene i byen og hvilke initiativer, der bliver gjort fra organisationers og myndigheders side. 

Underviserne på studieturen er både fra Ghana og Danmark, og de har stor erfaring med at skabe inddragende og energisk undervisning og planlægge spændende og lærerige udflugter. 

Program for studieturen til Ghana  

Global Health byder på masser af oplevelser kombineret med undervisning og møder med spændende mennesker. Der vil undervejs være fridage, hvor du kan opleve Ghana på egen hånd, men som udgangspunkt er turen en grupperejse med et stærkt sammenhold. 

Uge 1

 • Introduktion til Ghana - kultur, sundhed og magtrelationer
 • Ophold i Accra
 • Tur til slumkvarteret i Accra
 • Besøg ved moderne sundhedsklinik
 • Tropesygdomme og moderne livsstilssygdomme

Uge 2

 • Ophold i Tamale i det nordlige Ghana
 • Fattigdom og sundhed
 • Sundhedssystemet i Ghana
 • Besøg hos en lokal klinik, der har fokus på børn
 • Teenagegraviditeter og tvungen ægteskab

Uge 3

 • Besøg ved en traditionel medicinmand
 • Overnatte ved en lokal værtsfamilie
 • Besøge et center der arbejder med vold mod kvinder og børn i hjemmet
 • Følge sundhedspersonale på fødsels- eller børneafdeling på lokalt hospital 
Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet.
 

Pris og tilmelding  
 

*Du kan trække 1.000 kr. af beløbet fra i skat. Global Contact sørger for at indberette dette på dine vegne. Prisen på opholdet er ekskl. fly
**Prisen reguleres løbende, så book i god tid for billigst mulige flybillet.

Når du bestiller dit ophold, kan du vælge om vi også skal stå for fly. 
Du betaler 5.000 kr. ved tilmelding. Vi sender en opkrævning på restbeløbet ca. 6 uger før afrejse.
Husk at du selv er ansvarlig for, at du er forsikret mens du er af sted.
 

Hvad er inkluderet i prisen?

Studietur på Global 'sundhed til Ghana inkluderer i prisen En samlet pakke med ophold og fly inkluderer

 • Ca. 18 dages studietur til Ghana
 • Flyrejse tur/retur
 • Forberedelsesdag hos Mellemfolkeligt Samvirke i København
 • Kost, logi og transport under opholdet samt entréer som er en del af programmet
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Administrationsgebyr til Global Contact

Frivillig arbejde i Bangladesh inkluderer ikke Pakken inkluderer ikke

 • Visum
 • Rejseforsikring (Rejseforsikring Ung+ kan tilkøbes når du bestiller dit ophold)
 • Vaccinationer og evt. malariapiller
 • Transport til/fra forberedelsesdag i København
 • Transport retur fra Tamale til Accra i Ghana
 • Medlemskab af Mellemfolkeligt Samvirke (du meldes ind ved bestilling af ophold)
Prisen på opholdet uden fly inkluderer det samme som ovenstående med undtagelse af fly, afbestillingsforsikring og afhentning foregår på et aftalt mødested i stedet for i lufthavnen.
 

Vil du selv sørge for fly?

Hvis du vælger selv at købe din flybillet er det vigtigt, at du først køber flybilletten, når du har fået dit ophold endeligt bekræftet af Global Contact. Du vil samtidig modtage udførlige instrukser om hvor og hvornår du skal ankomme. Hver destination har et fast mødested, ofte i landets hovedstad, hvor du vil blive modtaget af vores lokale personale.
Husk at det er dit eget ansvar at få booket flybilletten til det aftalte tidspunkt samt at købe en dækkende rejseforsikring.

Sådan bor du

Global Health er ikke en luksusrejse. Overnatning foregår primært på sovesale, og vi gør brug af offentlige transportmidler. Forholdene på platformen er udmærkede, og der er både en hyggelig gårdhave, gode køjesenge samt toilet og brusebad. Undervejs besøger vi forskellige områder i Ghana. Ud over opholdet i Accra og platformen vil du overnatte ved lokale værtsfamilier.
 

Mad og drikke

Hvis du kan lide fisk og skaldyr, vil du være i himlen i Ghana, som også er berømt for fufu - en elastisk grød, som er lavet af enten majs, bananer eller rodfrugter. Til morgenmad får du ofte frugt, toastbrød eller æg. Kød er dyrere, men der spises en del kylling. Drikkevandet er altid kogt eller filtreret.
 

Sprog

I Ghana tales omkring 50 forskellige stammesprog, men det officielle sprog er engelsk. De lokale er derfor gode til engelsk og generelt lette at kommunikere med. Dog vil der på landet være personer, der har svært ved engelsk, hvor du skal have gang i tegnesproget og kropssprog, men her kan i hjælpe hinanden. 
 

Fritid

I hverdagen kan du læse en bog, blogge om din tur, gå en tur i området eller sidde snakke med dine medrejsende om alt hvad I har oplevet. Der sker meget i programmet, så mange har lyst til at slappe af, når der er mulighed for det. 
I weekenden kan du tage på ture til et smukt vandfald, Mole national park, slappe af på de smukke sandstrande eller noget helt andet. Mulighederne i Ghana er mange og du kan altid undervejs i turen få gode råd og hjælp til at planlægge din tur af dine undervisere.  
 

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.