Global Contact Om os Kontakt os

Destinationer
 

Se hvilke lande vi arrangerer studieture til

Vi er specialister i studieture til Europa, Afrika, Asien, Mellemøsten og Latinamerika. Læs mere om de mange destinationer vi tilbyder studierejser til herunder.
 

Europa


Studierejser til Grækenland

GRÆKENLAND  

Flygtningekrisen har sat og sætter fortsat tydelige spor i Grækenland ved Europas ydre grænser. Sammen med vores partnere, der yder assistance til flygtninge og migranter, kan vi sammensætte et program hvor klassen både lærer om flugt og migration, og hjælper med frivilligt arbejde. Programmet kan også indeholde fokus på den økonomiske krises konsekvenser for grækerne, hvor vi mødes med både eksperter og de unge, der er bekymrede for deres uddannelse og arbejdssituation. Et besøg til det antikke Athen kan også indgå, hvis studieturen skal have et klassisk fagligt fokus. Vi har partnere i både Athen, Thessaloniki og på øen Lesbos, og kan hjælpe med alt fra få dage til flere ugers program. .

Studierejser til Italien

ITALIEN  

Hvis studierejsen skal være klimavenlig og have fokus på FNs Verdensmål er et besøg hos vores partnere i Italien en oplagt mulighed. Her kan klassen bo på et større økologisk landbrug 1½ times kørsel fra Rom, og vi kan lægge et program for jer med fokus på miljø og bæredygtighed hvor eleverne både deltager i workshops men også selve produktionen fra kompostering og frøsamling til fritgående husdyrhold og gårdens selvforsynende system med vedvarende energi. Lokale ekskursioner og traditionel madlavning, hvor eleverne lærer at lave pasta, pizza eller desserter på den ’gamle’ måde kan give programmet en kulturel dimension, ligesom det er oplagt at tage på dagsture til Rom og opleve Colosseum eller Peterskirken. Vi kan hjælpe med en guide til de mere ’skæve’ sider af Rom..

Studierejser til England

England

Hvis eleverne er mellem 15 og 17 år, kan vi anbefale at tage til England, hvor vores partnere gennem flere år har arrangeret programmer for netop den aldersgruppe. I kan deltage i udveksling med engelske unge på samme alder, som er engageret i et frivilligprogram hvor de hjælper lokalsamfundet og gør en konkret forskel. Sammen kan I arbejde på lokale projekter som fx madprogrammer eller træplantning. Programmet kan foregå på en økologisk gård nær Brighton, der bruger permakultur og bæredygtige dyrkningsmetoder, og er derfor oplagt hvis eleverne skal lære om klima og bæredygtighed – og selv involveres. Vi anbefaler også et besøg til Brighton, der er kendt for at være en af Englands grønneste byer, med alt fra fælles affaldsindsamling til bæredygtig transport og emballagefri butikker..

 

Afrika


Studietur til Ghana

GHANA

I næsten 200 år handlede danskere med guld, elfenben og slaver i Ghana. En studietur til Ghana kan tage fat i den fælles danske og ghanesiske historie, hvor I besøger forterne, hvor slaverne blev udskibet fra, og hører unge ghanesere fortælle hvilke spor den koloniale arv har sat sig. Vi anbefaler at kombinere et ophold i Accra ved kysten med overnatning hos værtsfamilier i en landsby længere inde i landet. Tag med i marken, besøg landsbyskolen, en lokal medicinmand, lær at lave ghanesisk mad – og bidrag med frivilligt arbejde eller jeres eget lille projekt.

KENYA  

Bo midt på savannen tæt på dyreliv, en lokal landsby og kenyanske unge. Vores højskole i Kenya ligger smukt for foden af Mount Kenya og giver et ideelt udgangspunkt for en studietur med fokus på at opleve lokal kultur. Besøg masai-folk, lær om etniske gruppers betydning for det politiske system i Kenya, og ryst kroppen når masai’erne lærer jer at danse. En studietur til Kenya giver rig mulighed for at opleve livet på landet, overnatte hos lokale værtsfamilier og måske give en hånd med frivilligt arbejde. Området nær højskolen giver også mulighed for både safari, vandreture og bjergbestigning.  Opholdet på savannen kan kombineres med et program på vores højskole i Nairobi, hvor I ser Karen Blixens hus, Kenyas største slum Kibera, taler med unge LGBT-aktivister, eller måske tager på udflugt til byens 'giraf-hospital'.

Studierejser til Tanzania

Tanzania  

Med udsigt til Kilimanjaro, aber i haven og årelang erfaring for solide kurser byder Mellemfolkeligt Samvirkes højskole i Tanzania jer velkommen. Besøg en kaffeplantage og lær om kaffens vej fra træ til pose - og hvad globaliseringen betyder for en tanzaniansk kaffebonde. En studietur til Tanzania kan også lægge op til diskussion af hvorfor kvindelig omskæring stadig finder sted i Tanzania, hvor I møder de kvinder der tager kampen op. I kan også rette det kritiske blik mod organisationer som Mellemfolkeligt Samvirke og spørge om danske bistandskroner til Tanzania har nyttet noget? Vi har stadig et stort netværk i landet, og kan lave studieture med lige det skræddersyede indhold, I ønsker, også inden for andre emner og fag end de nævnte. PS: Tanzania har verdens måske bedste safarier. Snyd ikke jer selv for oplevelsen!

Studierejser til Uganda

UGANDA

Vi anbefaler at lade studieturen til Uganda starte i den hektiske hovedstad Kampala og så rejse ud på landet hvor alt foregår i 'African time'. Få et indblik i hvordan man går i skole i Uganda, hvor ikke alle har samme muligheder, og giv selv en hånd med i undervisningen. Vi har lokale partnere i hele landet, som kan hjælpe med at gøre jeres studietur til noget helt særligt. Hør unge kvinder fortælle om deres kamp for lige rettigheder, mød HIV-smittede der vil mødes med respekt, og tag med i kirke og se med egne øjne hvilken rolle religion spiller i landsbyerne. Husk også at få tid til at sejle på Nilen og se krokodiller, flodheste, elefanter og giraffer.

Studierejse til Zambia

ZAMBIA

Oplev imponerende Victoria Falls som kulmination på studieturen til Zambia. Vores højskole i Lusuka er en tryg base for udflugter ud i byen, til landsbyer med homestays, og til smukke naturparker. Klimaforandringer og teknologi, uddannelse, kvinders rettigheder og kulturforståelse er blot få af mange muligheder for tema på studieturen. Og hvorfor ikke afslutte studieturen med at producere jeres egen podcast i højskolens radiostudie, eller lave et event sammen med lokale unge?

 

Asien


Studieture til Bangladesh med Mellemfolkeligt Samvirke

Bangladesh

Her mærkes klimaforandringerne for alvor! Voldsomme oversvømmelser ødelægger jævnligt afgrøder, spreder smitsomme sygdomme, og driver befolkningen på flugt. En studietur kan tage eleverne med ud på digerne og se konsekvenserne med egne øjne, og samtidig få ny viden fra eksperter, organisationer og myndigheder om hvordan - og om - Bangladesh kan lave klimatilpasning og gøre sin befolkning mere modstandsdygtig over for klimakatastrofer. Vores højskole ligger i Dhaka tæt på en dejlig sø og med gode faciliteter både indendørs og udendørs, men der er rig mulighed for at lægge program i andre dele af landet gennem vores partnere.

Studierejser til Myanmar

MYANMAR

Overgangen fra militærdiktatur til demokrati i landet, der engang hed Burma, giver mulighed for spændende diskussioner om demokrati, ytringsfrihed og menneskerettigheder. Mød menneskerettighedsforkæmperne, der var med til at vælte diktaturet, og de unge der stadig kæmper for indflydelse. En studietur til Myanmar kan også have religion på skemaet, med rig mulighed for at opleve pagoder, templer, kirker og moskéer, og diskutere vejen til større respekt for religiøse og etniske mindretal i Myanmar. Grupper kan bo på vores højskole i storbyen Yangon, eller på bæredygtigt hotel på landet i Dry Zone, ikke langt fra den legendariske tempelby, Bagan.

Studierejser til Nepal

NEPAL  

Lad studieturen gå til landet under verdens tag, og oplev hvordan buddhismen og hinduismen praktiseres ved de smukke templer, stupa'er og ligbrændingspladser. Vores underviser er nepaleser og kan lægge et program for jer, der giver indblik i de store sociale, etniske og religiøse forskelle, og tager jer med på udflugter til både by og land. Emner som kvinders rettigheder, kampen for indflydelse til de kasteløse, og klimaforandringer er oplagte at tage fat på.

 

 

 

Latinamerika


EL SALVADOR

¿Hablas español? Lær det i El Salvador, og kom tæt på mellemamerikansk kultur. Vores højskole ligger i den skønne bjergby Suchitoto i sikre omgivelser, og med rig mulighed for udflugter til junglen og overnatning hos bønder i nærliggende landsbyer. Sæt fokus på unges vilkår i Mellemamerika mellem manglen på jobs, bandeliv, eller en fremtid som migrant nordpå i søgen efter et bedre liv. Højskolen råder desuden over gode forhold til produktion af elevernes egen musik - og undervisere der inspirerer til at bruge musikken til at skabe forandring. Underviserne taler flydende engelsk, og det er ikke et krav at elever eller lærere taler spansk.

 

Mellemøsten


Studieture til Palæstina

PALÆSTINA  

Konflikten mellem Israel og Palæstina er én af de mest omtalte, men hvordan opleves den af almindelige palæstinensere? Studieturen til Palæstina kan fx indeholde besøg i en flygtningelejr, at krydse et checkpoint sammen med palæstinensere på vej til arbejde, et møde med den danske repræsentation og med organisationer der arbejder med ressourcer som jord og vand i konflikten. Besøg også den gamle by i Jerusalem og helligdommene for de tre store monoteistiske verdensreligioner. Bo på vores højskole i Betlehem under sikre forhold, med god tid til at opleve byens fascinerende små gyder, duftende markeder og hyggelige vandpibe-caféer.

 

Vil du vide mere?
 

Kontakt os


Telefon: 77310022
Email: globalcontact@ms.dk
Nødtelefon: (+45) 2989 7731

Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12 
2200 København N

Privatlivspolitik

 

Mellemfolkeligt Samvirke

Få mere information


Kom til infomøde
Om os
Kontakt
Instagram
Facebook

 

 

 

Følg med

Hold dig opdateret omkring nye frivilligprojekter, deadlines for ansøgning, studenterstillinger og meget mere.

Hvad med Corona?

Hvis du har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.