Se hvilke lande vi arrangerer studieture til

Vi er specialister i studieture til Europa, Afrika, Asien, Mellemøsten og Latinamerika. Læs mere om de mange destinationer vi tilbyder studierejser til herunder.

EUROPA

Studierejse til Polen

I Polen kan eleverne møde polske unge, der uddanner andre unge i at bekæmpe fake news, fordomme og fremmedhad. Lad eleverne afprøve de polske unges workshops på egen krop, og opleve hvorfor kritisk tænkning er vigtig når vi tager på ekskursion til en radiostation, møder medie-eksperter og tale med en polsk TV-journalist, der aktivt forsøger at bekæmpe misinformation. Vores partner i Polen har specialiseret sig i at bruge escape rooms og rollespil i medborgerskabsuddannelse af unge, og bringer gerne danske og polske unge sammen. Et escape room styrker evnen til at samarbejde, tænke analytisk og kreativt, og kan kick-starte debat om følsomme emner som fx retten til abort eller homoseksuelles rettigheder. Køn og seksualitet er emner, der deler den polske befolkning og oplagte emner på en studietur. Lad os arrangere at eleverne møder både kirkens folk, politikere, pro-abort aktivister, og polske LGBT-organisationer. Vi kan også arrangere undervisning i iværksætteri med besøg hos en række bæredygtige iværksættere, der skaber nye jobs samtidig med at de løfter en social opgave. Mød den socialøkonomiske virksomhed der ansætter mennesker med diagnoser inden for autisme-spekteret, få en guidet tur på den ’usynlige gade’ hvor synshandicappede viser seende rundt i fuldstændig mørke, og besøg et gammelt preussisk fort som er drevet af frivillige der restaurerer de historiske bygninger ved hjælp af indtægter fra events. Lad eleverne prøve deres laser paintball event på fortet, og samtidig lære om polsk militærhistorie og kreativt iværksætteri. Læs mere om jeres muligheder på studieture til polen her
 

AFRIKA

Rejs til Kenya på studietur

Bo midt på savannen tæt på dyreliv, en lokal landsby og kenyanske unge. Vores højskole i Kenya ligger smukt for foden af Mount Kenya og giver et ideelt udgangspunkt for en studietur med fokus på at opleve lokal kultur. Besøg masai-folk, lær om etniske gruppers betydning for det politiske system i Kenya, og ryst kroppen når masai’erne lærer jer at danse. En studietur til Kenya giver rig mulighed for at opleve livet på landet, overnatte hos lokale værtsfamilier og måske give en hånd med frivilligt arbejde. Området nær højskolen giver også mulighed for både safari, vandreture og bjergbestigning.  Opholdet på savannen kan kombineres med et program på vores højskole i Nairobi, hvor I ser Karen Blixens hus, Kenyas største slum Kibera, taler med unge LGBT-aktivister, eller måske tager på udflugt til byens 'giraf-hospital'.

Studierejser til Tanzania

Med udsigt til Kilimanjaro, aber i haven og årelang erfaring for solide kurser byder Mellemfolkeligt Samvirkes højskole i Tanzania jer velkommen. Besøg en kaffeplantage og lær om kaffens vej fra træ til pose - og hvad globaliseringen betyder for en tanzaniansk kaffebonde. En studietur til Tanzania kan også lægge op til diskussion af hvorfor kvindelig omskæring stadig finder sted i Tanzania, hvor I møder de kvinder der tager kampen op. I kan også rette det kritiske blik mod organisationer som Mellemfolkeligt Samvirke og spørge om danske bistandskroner til Tanzania har nyttet noget? Vi har stadig et stort netværk i landet, og kan lave studieture med lige det skræddersyede indhold, I ønsker, også inden for andre emner og fag end de nævnte. PS: Tanzania har verdens måske bedste safarier. Snyd ikke jer selv for oplevelsen!


ASIEN
Studierejse til Nepal

Lad studieturen gå til landet under verdens tag, og oplev hvordan buddhismen og hinduismen praktiseres ved de smukke templer, stupa'er og ligbrændingspladser. Vores underviser er nepaleser og kan lægge et program for jer, der giver indblik i de store sociale, etniske og religiøse forskelle, og tager jer med på udflugter til både by og land. Emner som kvinders rettigheder, kampen for indflydelse til de kasteløse, og klimaforandringer er oplagte at tage fat på.
 

Kontakt os

simone
Simone Roland Krieger (hun/hende)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og bliv klogere på hvilke oplevelser du får, hvis du rejser med os.

Vi starter med at sende dig på en velkomstrejse. Derefter sender vi dig kun få, men relevante mails.
Navn