Global Contact Om os Kontakt os

P - sundhed og ernæring - Grækenland - Emilia Stoltenborg Lagoni

Emilia Stoltenborg Lagoni
24 år
Var i praktik som ernæring og sundhed studerende i Grækenland

 

Hvad fik dig til at vælge at tage din praktik i udlandet?
- Overordnet set var det en hunger efter at komme ud af vante omgivelser og beskæftige mig med noget helt anderledes sammenlignet med en almindelig dansk praktik. Min uddannelse er meget bred, og den stikker ud i en masse grene. Her har mit ønsket fra start været at bruge den på at hjælpe udsatte, som har færre ressourcer til rådighed. Sidst, men ikke mindst, har praktik i udlandet været en god træning for mit engelske samt min selvstændighed til at bruge mit fag i en anden kontekst.

Hvilke fordele er der ved at tage på udlandspraktik?
- Fordelene ved udlandspraktik er at komme på egne ben i en kultur, som ikke nødvendigvis er den samme som den danske. Her er en af sidegevinsterne dét at lære af kulturen herunder befolkningen, sproget, traditionerne, arbejdsmiljøerne og menneskesynet, gældende for det land. For mig har det været virkelig berigende at bo i et andet land,  hvilket har øget min spontanitet og selvstændighed til at turde springe ud i flere nye ting. Derudover er en masse nye perspektiver dukket op.

Hvordan så en almindelig hverdag ud på din arbejdsplads?
 - Min arbejdsplads er delt op i to lokationer. Den end var i midten af byen, hvor hovedopgaven var at forberede og tilberede grøntsagerne til de varme retter, som skulle serveres senere på aftenen. Derfor bestod første station af at snitte en masse grøntsager, ofte til høj musik og en dans med de frivillige på projektet. Når maden var lavet, tog vi bussen ud til distributionsområdet. Her bestod opgaverne i at uddele maden og sørge for, at alle fik noget at spise. Her var der også mulighed for at snakke med de flygtninge og migranter der var stedet brugere. Derudover var jeg også med til at lave ernærings- og smagstiltag samt interviewe flygtninge omkring maddannelse og -præferencer.

Hvad med Corona?

Hvis du er ude at rejse med os eller har bestilt en rejse, vil du modtage direkte besked fra os, hvis din rejse er berørt af corona-virus.

Planlægger du at bestille en rejse hos os, vil du blive dækket af vores garanti, så du kan få dine penge tilbage hvis rejsen skulle blive aflyst pga. corona-virus.