Global Contact Om os Kontakt os

H-Nepal-langt-Christina-Marie-Christensen

Christina Marie Christensen
22 år
Var på højskole i Nepal i 16 uger

 

Hvad var det bedste ved dit ophold?
-Det var diskussionerne. Både med de andre danske deltagere og med nepaleserne. Det overraskede mig, at vi kunne være uenige om nogle ret grundlæggende ting som arrangeret ægteskab, dødsstraf, det at stifte familie og grundene til, at man går i skole. For eksempel kom det bag på mig, at nepaleserne, selv om de umiddelbart sagde, at de var imod arrangeret ægteskab, alligevel var så præget af traditionerne.

Hvordan var det at bo på højskolen?
-Højskolen er en virkelig god mulighed for en førstegangsrejsende, der vil ud, men stadig have nogle velordnede forhold. Vi havde toiletter, der virkede og vand i bruseren. Og så synes jeg, det var virkelig fedt, at det ikke kun var os, der var på højskolen, men også nogle nepalesiske aktivister og nogle volontører, der havde en del af deres ophold der. Så man havde mulighed for at møde og tale med mange forskellige unge.

Hvad gjorde størst indtryk på dig?
-At man, selv om man er så langt fra hinanden, stadig har meget tilfælles. At man kan lide de samme film, at man kan tage en tur i svømmehallen sammen. Man opdagede også, at selv om udgangspunktet kan være forskelligt, har alle unge de samme grundlæggende spekulationer om de store ting i livet. Om at finde et godt arbejde,  få en uddannelse, finde den rigtige at stifte familie med.

Aldersgruppe: